@sordan,
post #17
Obecnie gram w UFO na 060 i zeby było ciut tudniej to postanowiłem, że absolutnie ani razu nie zrobię manewru z save/load by wczytać raz jeszcze stan gry przed jakąś większą strata oraz przez całą grę nie będę korzystać z PSI bo to urzadzonko w późniejszej rozgrywce psuje cała zabawę w podchody z obcymi.
No co Ty? Jeśli chodzi o PSI, to się zgadzam, aczkolwiek fajnie jest przejąć takiego Chryssalida - mamy darmową wycieczkę po prawie całej planszy, a zawsze największa satysfakcja jest, gdy to Ethereal strzeli w Mózg Obcych - nie ma to jak zmusić przeciwnika by się załatwił sam własną bronią :)
Natomiast co do Save/restore - oświadczam, że przeszedłem grę na poziomie Superhuman nie używając opcji save/load do niczego więcej niż do zapisu stanu na koniec rozgrywki i odczytu jej następnego dnia. Stosowanie save/restore do cofania, gdy się coś nam nie udało psuje całkowicie zabawę i element wyzwania - po co grać, skoro wiesz, że i tak wygrasz?
Były tu też uwagi na temat porównania AGA vs. ECS. Wersja AGA ma dużo lepszą grafikę (wiadomo, 256 kolorów to nie to samo co 32), ale za to, wersja ECS ma muzykę podczas misji (ach ta mroczna nuta, poezja...) i moim zdaniem DUŻO lepszy soundtrack. Utworki w wersji ECS są dynamiczne, utwór tytułowy jest MHROCZNY, a geoscape.mod to już mistrzostwo świata. Moim marzeniem jest, by kiedyś udało się połączyć muzykę z wersji ECS z grafiką w wersji AGA. Do tego to, co mnie strasznie wkurza - w wersji amigowej nie ma misji nocnych!!!
E tam, prawdziwy hardkor kończy UFO nie używając plazmy :)
A wiesz, że może podejmę to wyzwanie? Ale jescze nie teraz, musze sobie uporządkować sytuację uczuciową
Ostatnia aktualizacja: 15.03.2012 12:48:28 przez OSH