[#1] Smutna wiadomość
Dzisiaj zostało zamknięte studio Liverpool, które wcześniej znane.było jako Psygnosis. Co prawda w ostatnich latach a tak dokładnie od 93 roku, byli oni związani z Playstation 3, ale chyba każdy pamięta ile fajnych gier zrobili na Amige. Moje dzieciństwo było by smutne bez Lemingow :)
[#2] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

pokłony
[#3] Re: Smutna wiadomość

@parallax, post #2

[#4] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

mi tam się sówka kojarzy bardziej z Shadow of the bjust i Blood Money. siedzi, pije i chrupki Ale olali Amigę, to należało im się. Nie wolno olewać Amigi.
[#5] Re: Smutna wiadomość

@parallax, post #3

a tu calosc

P.S. Nauczcie sie w końcu jaka jest różnica miedzy WYDAWCĄ a TWÓRCĄ. Każde dziecko wie, że Lemmingi zrobiło Rockstar :) Dzięki PSG się jednak ukazało....
[#6] Re: Smutna wiadomość

@michalmarek77, post #5

Lemmings zrobiło DMA, które obecnie nazywa się Rockstar ;)
[#7] Re: Smutna wiadomość

@mailman, post #6

No włacha Wtedy nie było jeszcze Rockstar OK
[#8] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Jaka tam smutna wiadomosc, dobrze im tak ;)

Psygnosis jak i kilka innych firm, uciekalo z "Amigi" jak szczury z tonacego okretu, bo nie widzieli przyszlosci dla tego sprzetu.
A teraz przyszlosc nie zobaczy Psygnosis...
fortuna kolem sie toczy
[#9] Re: Smutna wiadomość

@selur, post #8

Widzę, że tu parę osób trochę delikatnie mówiąc pogięło.
Wynika z tego, że Psygnosis to zdrajcy bo odeszli od Amigi. Mam rozumieć, że powinni dalej twardo trwać przy Amidze, na co dzień zastanawiać się na która platformę zastępująca starą amigę napisać najnowszego wipeout a w przerwach żywić się przeterminowaną gumą turbo. Idąc tym tokiem rozumowania to prawdziwy amigowiec [skąd ja to znam....] powinien być obrażony na 99% firm robiących gier. Więc może proponuje niech osoby, które oburzyły się tak, napisza w co ostatnio grali na PS3/Xbox/Wii albo na PC. Wtedy będę mógł im powiedzieć jakie korzenie ma dana firma i w jakim stopniu zdradzili amigę..

Pozdrawiam
[#10] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #9

Dokładnie. Nic dodać, nic ująć.
[#11] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #9

okej. Ja grałem na PC w PACZ, Atic Atac i Gods Deluxe. W jakim stopniu zdradziłem Amigę, słucham. siedzi, pije i chrupki
[#12] Re: Smutna wiadomość

@snajper, post #11

Nie ma łatwo dzisiaj na rynku.
Nawet takie giganty jak SEGA nie poradziły sobie, wpierw padł hardaware, teraz wycofują się z gier pudełkowych aby całkowicie przejść na wydania cyfrowe (osobiście uważam to za błąd)
[#13] Re: Smutna wiadomość

@snajper, post #11

Przepraszam najmocniej w moją ostatnią wypowiedź wdarł się straszny błąd. Jako, że jestem w towarzystwie samych najprawdziwszych amigowców to jest oczywista oczywistością, że nie mogą grać na PC. Więc moje pytanie powinno poprawnie brzmieć w jaką ostatnią grę na PS3/Vita/PSP/Xbox 360 lub na Wii graliście.

:D
[#14] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #13

W żadną.
[#15] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #9

Sorry ale to Ty rozpaczasz po upadku Psygnosis, ja np. absolutnie nie, wiec w czym masz problem?

Jak pokazuje historia, nawet najlepsi tworcy/wydawcy w pewnym momencie zaliczaja "wtope" lub tez zwyczajnie w swiecie "sie wypalaja".

Tragicznie zakonczyl rowniez zywot legendarny Bullfrog, Team 17, Sensible Software czy Westwood i z tego powodu mamy oglosic zalobe narodowa? ;)
[#16] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #13

a to ja w żadną. Nie lubje kąsol. siedzi, pije i chrupki Są niedobre, bo przez nie Amiga umarła, i należy je niszczyć.
[#17] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #13

Śmieszne są niektóre wypowiedzi ;)
Mamy dalej grac tylko i wyłącznie na amidze?

Retro to retro, jest ok, czysty fun. Ale extra jest sobie załączyć np na ps3 Alien Breeda czy Super Stardusta w HD i mnie to cieszy że takie pozycje są
[#18] Re: Smutna wiadomość

@atarens, post #12

Ja osobiście uważam, że dystrybucja cyfrowa nie ma przyszłości. Już widze oczami wyobraźni jak ojcowie wychowani na pudełkach swoich dzieciom będą wręczać kod do aktywacji na steamie :) Ja to lubie patrzeć na swoje pudełeczka z grami a miejsca na ps3 mam coraz mniej :)

A u nas w PL też jakby kryzys, samego Chmielarza [bez dwóch zdań ogromny zdrajca myśli amigowej] opuścił na nie swoje życzenie PCF [najstraszliwsi zdrajcy ]

Pozdrawiam
[#19] Re: Smutna wiadomość

@selur, post #15

Team 17 zakonczyl zywot ???? Nie robi juz swietnych gier ?????? Na Amidze, na inych sprzetach wrecz przeciwnie :P
[#20] Re: Smutna wiadomość

@selur, post #15

największa strata to Factor5 :(
[#21] Re: Smutna wiadomość

@michalmarek77, post #19

Nom... obok tysiecznej wersji Wormsow czy odgrzewanego Alien Breeda, brakuje jeszcze dziesiatej reedycji Superfroga na wszystkie komorki.

Nikt nie mowi, ze to kiepskie gry ale do hiciorow to im obecnie troche brakuje panie optymisto.
Jak sam zauwazyles, era amigowych hitow juz sie dawno skonczyla.
W aktualnym Top 100 na iPhona zadnej gry Team17 nie uswiadczysz.
[#22] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

a moja ulubiona gierka to Agony.

Ich logo to mistrzostwo :)
[#23] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Jak dla mnie to wielka szkoda.

Kupę świetnych gier miało związek z Psygnosis.

Co do zdradzenia Amigi to myślę, że nawet gdyby trwali z Commodore do końca, nie zmieniłoby to ich sytuacji.
[#24] Re: Smutna wiadomość

@selur, post #21

A tak a propo gierek na Iphone/Androida. Czasami wydaje się, że przeniesienie gry z Amigi na te platformy to dosłownie samograja jakoś nie przypominam sobie żadnej udanej konwersji. chyba, że jestem w głębokim błędzie....

Pozdrawiam
[#25] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #24

O ile jeszcze kilka lat temu PDA i smartfony z mobilnym windowsem miały coś na kształt joya do sterowania to dzisiejsze wynalazki z androidem oraz IOSem mają tylko ekran dotykowy, nie da się z takim ubogim sterowaniem przenieść większości popularnych pozycji.

Pozdrawiam
[#26] Re: Smutna wiadomość

@RadoslawF, post #25

Jakby ktoś zrobił sensible World Of Socer re-edycje w wersji online to by nawet podłączenie pada nie stanowiło problemu dla fanów tej gry :)

Pozdrawiam
[#27] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #26

Pytanie czy jest ich tyle że opłaci się zrobić.
W telewizorze namawiają do pogrania w setlersów online, ktoś próbował ? na ile to jest podobne do wersji Amigowej ?

Pozdrawiam
[#28] Re: Smutna wiadomość

@RadoslawF, post #27

Pewnie ci Settlersi to MMO z ogromną ilością mikro płatności.
Ja swego czasu próbowałem się skontaktować z twórcami SWOS, ale poległem. Nie wiadomo kto ma prawo do kodu źródłowego wersji 97 a jak ktoś grał w wersję 2006 to wie czemu jest to takie istotne. Biorąc pod uwagę ile jest fanów tej gry[raz czekałem miesiąc, żeby dostać się do ligi online menadżerów] to taka gierka spokojnie by się spłaciła.
[#29] Re: Smutna wiadomość

@RadoslawF, post #27

Ja gram od jakiegoś czasu, własnie zdobyłem 37lvl. Nigdy nie grałem w online, uważałem to za za statę kasy jak i czasu ale osadnicy mnie wciągneli. Nie wydałem na nią ani złotówki i mam zamiar nie wydać:) .
Podobieństwo do jedynki znanej z Amisi jest znikome, ale polecam zagrać i spróbować.
Szkoda że gra jest we flashu.

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2012 23:39:06 przez waldiamiga
[#30] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Co prawda w ostatnich latach a tak dokładnie od 93 roku, byli oni związani z Playstation 3

W 93 roku to PS3 chyba jeszcze nie było ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem