[#61] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#62] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#63] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#65] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#66] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#67] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#68] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Ja Psygnosis pamiętam jako wydawcę Shadow of the Beast. W zasadzie to przez tą grę właśnie zainteresowałem się Amigą.

Naprawdę szkoda...
[#69] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#70] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Tak, tak lemingi - małe ludki z fajną fryzurką ;P się zagrywało z kumplami po nocach ;)

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2012 20:17:51 przez (V)(I)mothe(P)
[#71] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#72] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

W ogóle wszyscy z was zapomnieli o jednej bardzo istotnej grze. Mam na myśli "Walker", nie mylić z prototypem Amigi :)
Kultowa, bardzo miodna gra. Nigdy nie zapomnę jak grałem w tą gre i moja Babcia weszła i powiedziała, żebym dał spokój tym Niemcom :) Wiele wspaniałych chwil. Oj zagrałbym sobie w to raz jeszcze :)
[#73] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Gdzieś kojarzę jakiś wywiad z twórca gier na amigę... z tego co mi się przypomina, pisał coś o niemiłych wspomnieniach w stosunku do pracy z "psygnosis". Nieprzyjemnej atmosferze itp.

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2012 07:02:35 przez Koyot1222
[#74] Re: Smutna wiadomość

@Cordylus, post #68

Ja za dzieciaka kojarzę jeszcze iż na wielu odpalanych przeze mnie gier było logo Psygnosis.

Shadow Of the Beast to obowiązkowa giera.
[#75] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#76] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#77] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Smutna wiadomość
[#78] Re: Smutna wiadomość

@Koyot1222, post #73

Gdzies tam nawet w otchlaniach Internetu sa tapety w wysokich rozdzielczosciach z logo Psygnosis oraz innych klasycznych firm zwiazanych z rynkiem gier na Amidze (T17 itp.)
[#79] Re: Smutna wiadomość

@Koyot1222, post #73

Ciekawe. Tim Wright , ktory wspolpracowal ze studiem praktyczynie od poczatku do konca, zawsze mowil cos odwrotnego. Podobnie Dave Jones, Mike Dailly, etc....
[#80] Re: Smutna wiadomość

@michalmarek77, post #79

Szukam cały czas tego wywiadu. Kojarze ciągle ten jeden fragment, kiedy to Psygnosis przeniosło się na PSX, coś jeszcze że... rozmówca nie chciał rozmawiać o okresie pracy dla Psygnosis bo panowały tam "specyficzne" warunki pracy. Wydaje mi się że wywiad był tylko po angielsku i był do niego odnośnik z PPA. Musiał to być jakiś grafik bo te wywiady najchętniej czytam.
[#81] Re: Smutna wiadomość

@snajper, post #16

a to ja w żadną. Nie lubje kąsol. siedzi, Są niedobre, bo przez nie Amiga umarła, i należy je niszczyć.

Po pierwsze jesteśmy na forum amigowym i proponuję nie używać zwrotów "Amiga umarła", bo pierwsze może to być odebrane jako trolling.

A po drugie to nie konsole są przyczyną zapaści rynku Amigi, ale piractwo. Dlatego przecież plajtowały kolejne firmy produkujące gry. Niewiele z nich przeszło na rynek PC czy konsol. Rynek rządzi się twardymi regułami.

W pewnym momencie pracownicy tych firm weszli w taki wiek, że musieli zmieniać pracę lub przejść na emeryturę. A ich miejsce zajęli nowi, którzy nie mieli już sentymentu do Amigi. Dla przypomnienia: Rafał Belke, naczelny ACS dla większych zarobków zmienił pracę. A Marek Pampuch ze względów zdrowotnych odszedł na emeryturę. I wkrótce zaprzestano wydawać te pisma.
[#82] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Ja nadal pogrywam w Lemmingi. Psygnosis i inne "tajemnicze" nazwy firm to moje "tajemnicze" dzieciństwo ;) Nadal nie wiem, skąd oni brali te nazwy. Czuję duży respekt przed tymi firmami, bo wiąże się z nimi pewna "tajemniczość", nieodkryte rzeczy są najfajniejsze, bo odczuwamy radość z ich odkrywania.
[#83] Re: Smutna wiadomość

@Minniat_Planet, post #82

Co do Walkera to nawet niedawno ogrywałem go i miodność pozostała na tym samym wysokim poziomie, tylko teraz musialiby ją ułatwić na taki PSN, bo juz w drugiej planszy robi sie ciepło ;)
[#84] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Troche w temacie: okladki gier psygnosis
[#85] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Ja bardzo lubiłem ich Colony Wars
[#86] Re: Smutna wiadomość

@Koyot1222, post #84

Tak sobie patrze na TERRORPODS i wlasnie dochodze do wniosku, ze we filmie "wojna swiatow" z Cruisem zerznieto glowny koncept 'tripodow' z tej gry
[#87] Re: Smutna wiadomość

@Koyot1222, post #80

Nie chodziło przypadkiem o Rogera Deana?
[#88] Re: Smutna wiadomość

@neuroup, post #1

Wipeout ostatni na PS3 był zajebisty. Szkoda studia [']
ludzie na pewno znajdą robotę w jakimś innym studiu, może nawet w samym SONY więc to problemem akurat nie jest ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem