[#36]
Re: Pierwsza wersja GameX na Aminecie
@kjb666,
post #35
Czyli robi głównie dla siebie ( o czym napisał ), mając nadzieję, że inni skorzystają z jego wypocin. Mając pod ręką szereg fukncji, nie trzeba wcale wielkiej wiedzy aby coś sklecić używając tych funkcji, a przynajmniej myślę, że proste efekty w postaci wyświetlania obrazka i poruszania jakimś obiektem na nim byłyby możliwie do wykonania praktycznie po kilku godzinach zaznajamiania się z tym językiem (jeśli kiedykolwiek miałeś do czynienia z jakimś językiem, to i szybciej się da) i próbach sklecenia czegoś prostego. Bez jakichkolwiek funckji (prócz standardowo dołączonych), trzeba się najpierw sporo namęczyć aby stworzyć sobie własne procedury i struktury danych itd.
Nie zatapiam się w fantazjach i doskonale wiem, że ryzyko niepowodzenia tego projektu jest bardzo duże, jednak nie mogę mu zabronić aby robił coś co mu sprawia przyjemność, zwłaszcza, że może skończy swoje gry na swoim systemie. Każdy projekt, nieważne jak może się wydawać bezużyteczny, zazwyczaj przyczynia się do rozwinięcia umiejętności rozwijającego, co może się przełożyć się na lepszą jakość przyszłych wypocin. Jeśli GameX ma przyczynić się Minniatowi do dalszego rozwinięcia jego umiejętności, to czy dalej jest to bezużyteczny projekt?
Ostatnia aktualizacja: 15.09.2012 22:58:49 przez rafgc