[#871] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Rax7777, post #870

Nie, jest dwójka i trzeba grać, jedynkę zostawmy jeszcze, moim zdaniem, w jej czasach.

A zdajesz sobię sprawę że dwójka jest z tych samych czasów co jedynka, szczególnie na MegaCD?

Wydaje mi się po prostu, że skoro ktoś już siadł i coś zrobił (a jeszcze nie skończył nawet), to cieszmy się tym i tyle, a nie od razu - chcemy więcej.

A mi się wydaje, że engine jest podobny na MegaCD, więc to właściwie przystosowanie engine do danych.

Nauczyłem się przy retro pokory i cierpliwości polecam Ci spokojnego, podobnego podejścia

A w którym to miejscu wdał się niepokój w twój spokój? Bo jak na razie nie rozumiem "o co halo" i gdzie ta nerwowość i niecierpliwość u mnie.
[#872] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Rax7777, post #870

Kakusiu. Solo Kazuki wymiata wszystkich w tym temacie, na tym portalu.
Weź się Adaś ogarnij i nie zakładaj kolejnych nicków na tym swoim multikoncie.
[#873] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Andrzej Drozd, post #872

Que?
[#874] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #871

W ten spokój wdał się niepokój jak przeczytałem, że ktoś sportował na Ami nową grę, jeszcze jej skończył, a od razu ktoś się dowalił, że inna niby skończona dalej jest nie skończona. Może powoli może, co?
[#875] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Rax7777, post #874

W którym to miejscu się "dowaliłem"? Pokaż mi to palcem, bo jak na razie ty się "dowaliłeś", gdy stwierdziłem że przydałaby się też jedynka. Przypominam że engine jest praktycznie ten sam, więc dużo roboty nie ma.
[#876] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #875

Solo Kazuki, tak odebrałem to co napisałeś, przy poście o nowym porcie i tyle, uczulony chyba jestem widząc, że wyszło coś nowego na klasyka, a ktoś myśli od razu o czymś jeszcze innym zamiast się cieszyć szeroki uśmiech Bo za dużo tego nie wychodzi w takiej jakości.

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2016 00:48:03 przez Rax7777
[#877] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #863

Szpil się rozwija

[#878] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #877

Uwielbiam te coraz lepsze gry na peceta, w coraz wyższych rozdziałkach, z coraz mniejszymi i mniej czytelnymi napisami...

Na szczęście w nie nie gram. Wciąż wolę pierwszą część The Settlers.szeroki uśmiech
[#879] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Andrzej Drozd, post #878

Jakbyś miał odpowiedni monitor/TV to byś nie płakał :P
[#880] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michalmarek77, post #879

A jaki ty masz monitor w Amidze?
Bo ja mam 17", CRT i WB mam w 800x600, na AGA.OK

W drugiej Amidze 1200 z BVision, na której uzywam AOS4.1 FE też mam monitor 17" (4:3) z tym że LCD DELL i WB mam w 1024x768.OK
Masz z tym jakiś problem?OK

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2016 23:48:57 przez Andrzej Drozd
[#881] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #877

Kolejna gra w trakcie tworzenia p.t. "ProXima 3 - Red Dwarf Star". Jest to strzelanina pionowa tworzona na AGA z następującymi cechami:

- Otoczenie jest częściowo zniszczalne jak i więksi przeciwnicy, każdy przeciwnik "miga" gdy dostanie.
- Trójpoziomowa paralaksa
- 6 poziomy (wszystkie poza ostatnim do wyboru)
- Jeden gracz (na razie)
- 16 kolorów dla otoczenia/przeciwników, 4 kolory na każdą paralaksę i 16 kolorów na gracza.
- Rozszerzone efekty coopera.

[#882] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Andrzej Drozd, post #880

Super Mario na AMIGe z 1MB Chip /klik/.
[#883] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #881

Grafika zapowiada się bardzo konkretnie ok, racja do tego wykorzystanie coopera i 3 poziomowa paralaksa!
Zobaczymy co z tego wyjdzie- trzymam kciuki OK
[#884] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #881

@Solo y Buli - macie na myśli chyba coppera, nieprawdaż? To od koprocesora, nie kooprocesora, jak niektórzy wciąż (po tylu latach ) piszą...
A swoją drogą cooper[ative] mode też by się przydało, by móc zagrać z kumplem obok, bo graficznie póki co zapowiada się bardzo ciekawie OK
[#885] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #881

Wygląda profesjonalnie OK
Super!
[#886] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #881

16 kolorow wystarczy kazdemu
[#887] Re: Zapowiedzi nowych gier

@juen, post #886

16 kolorów na kafelkę, przy czym każda może mieć inną paletę, choćby z bidnej palety 256, to aż za dużo i więcej nie potrzeba.szeroki uśmiech
[#888] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Andrzej Drozd, post #887

troche zamotales. na amidze palete masz 12 bitowa $rgb, podejrzewam, ze autor pisze o 16 kolorach dlatego, ze calosc ekranu tworzy sprajtami, a te w trybie attached moga wykorzystywac pierwsze 16 kolorow.

i nie ma tu mowy o tym, ze kazdy kafelek bedzie mial inny zestaw tych kolorow :) oczywiscie byloby to mozliwe przez zmiany kolorow w coperliscie, ale tez raczej nie o to autorowi chodzi, wystarczy popatrzyc na przykladowa grafike (swoja droga super!)
[#889] Re: Zapowiedzi nowych gier

@juen, post #886

he he
Mi paletka 16 kolorów wystarcza na razie. Ciągle się uczę wykorzystywać ją coraz bardziej produktywnie.
Z drugiej strony, większa paleta, większa ilość kolorów na ekranie nie gwarantuje lepszej i dłuższej gry. Wręcz odwrotnie, nowoczesne tytuły charakteryzują się zasadą:
Gorsza grafika, brak licencji = dłuższa i bardziej wciągająca gra
Świetna grafika, liczne licencje i udogodnienia = krótka gra

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2016 10:03:35 przez Koyot1222
[#890] Re: Zapowiedzi nowych gier

@juen, post #888

To ty trochę zamotałeś, mowa o AGA a ta ma 24 bitowe RGB i 256 kolorów na ekranie. Palety mają być osobne na różne rzeczy, a nie że wszystko jest w jednej palecie 16 kolorów. Oczywiście kolory zapewne będą się powtarzały ale chodzi o osobne palety dla sprite/teł/itd.
[#891] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Umpal, post #884

Oczywiście, że masz rację COPPER ok, racja
[#892] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Andrzej Drozd, post #300

[#893] Re: Zapowiedzi nowych gier

@skipp, post #892

Ta gra graficznie... to rewelka, jedna z najpiękniejszych piksel rzeczy widziany w tym roku przeze mnie. Ten poziom z pociągiem, WOW! szeroki uśmiech
[#894] Re: Zapowiedzi nowych gier

@skipp, post #892

Na EAB próbują stworzyć grywalne wersje gier z Cubo CD32. Na razie jest w miarę grywalna wersja Candy Puzzle. Chociaż dalej jest kilka problemów.

[#895] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #894

Grunt, żeby Harem Challenge poszło bez problemów
[#896] Re: Zapowiedzi nowych gier

@PopoCop, post #895

Z tego co pisze na EAB, to Harem Challenge jest następny w kolejce.

Tymczasem Candy Puzzle są już złożone jako "Unofficial CD32 release".

[#897] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #814

Pojawiło się na YT nagranie wersji alfa gry "Ego Wings"

[#898] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #897

A tutaj jest wersja beta 2

[#899] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Solo Kazuki, post #898

Dziwnie to wszystko skacze. Poprzednia wersja jest lepsza (choć też nie zachwyca płynnością). Wiesz może w czym on to pisze?
[#900] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Umpal, post #899

AMOS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem