[#1] gry z Atari ST które powinny być na Amidze
Witam,

Jakie gry z Atari ST powinny być na Amidze (A500 1mb CHIP)? Oczywiście mam na myśli te gry które tylko są na Atari ST. Mnie osobiście International Karate i OIDS jakoś odrzucają.
Proszę nie odsyłać do wątków na EAB, bo już je przeczytałem.
[#2] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

chcesz zrobić jakąś konwersję?
jeśli nie musi to być akurat stek, to za port MK3 z Segi megadrive wiele osób oddało by ostatnie dyskietki
[#3] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Zarób listę będzie szybciej pomysł
[#4] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

[#5] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #4

Istnieje port na ami, ale nie jest raczej za szybki, za to spokojnie można pograć pod emulatorem Maka. Lepiej jakiś typowy hit Estekowy
[#6] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #4

to nie jest gra tylko nie do końca dopracowane tech demo
poza tym wymaga 1.5mb więc na A500 1mb by raczej nie ruszyło
[#7] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Też jestem ciekaw co takiego wyszło na ST hitowego czego na Amidze nie było :)

Tutaj i
tutaj coś jest na temat.

Nigdy nie grałem w Karatekę na ST a widzę, że jest. Bardzo lubiłem tę grę na Atari XL. Była to taka namiastka Prince Of Persia :)

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 13:23:53 przez Duracel
[#8] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hellena, post #5

To nie to samo. Atari ST odpala to natywanie z dyskietki. Porównywalana A500 nie
[#9] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Duracel, post #7

Numer 2 to oczywiście to

EDIT: Nie wiedziałem, że jest wersja na Amigę ! Właśnie mnie kumpel uświadomił :) Dziś sobie odpalę. Różnica zdecydowanie na korzyść Ami :)

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 13:26:36 przez ruff500

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 13:27:08 przez ruff500
[#10] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #4

Jest to na maca można łatwo odpalić na emulatorze mac na amidze
[#11] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #9

Pierwsze skojarzenie z Shadow Of The Beast ;)
[#12] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #9

[#13] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #9

Ale to jest i na Amige i na Atari

o już Ci ktoś powiedział
[#14] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Dorian3d, post #10

Nie tylko na maka.
Aminet
[#15] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Poza Wolfem3D Atari ST nie ma nic ciekawego. Amiga ma lepsze układy do 2D to i gierki lepsze. Atari ST takich nie ma. W demach podobna sytuacja
Można zamykać

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 13:32:38 przez ruff500
[wyróżniony] [#16] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@ruff500, post #15

Tu raczej nie chodzi o układy, ale być może jest jakaś gra, która jest ciekawa. Nie koniecznie musi mieć wspaniała grafikę, ale za to może mieć wspaniały gameplay.
[#17] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hellena, post #16

Wspomniana wyżej "Enchanted lands" to przecież programistyczny majstersztyk na ST :)
[#18] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@michal_zukowski, post #2

chcesz zrobić jakąś konwersję?

tak

jeśli nie musi to być akurat stek, to za port MK3 z Segi megadrive wiele osób oddało by ostatnie dyskietki

Na tą chwilę to Atari ST.

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 14:04:39 przez asman
[#19] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hellena, post #16

Tu raczej nie chodzi o układy, ale być może jest jakaś gra, która jest ciekawa. Nie koniecznie musi mieć wspaniała grafikę, ale za to może mieć wspaniały gameplay.

Dokładnie.
[#20] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Tempest? To jest klasyczna giera z automatów i świata Atari w ogóle. Nie ma jej na Amidze.
[#21] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Spelunker?
[#22] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@sordan, post #21

Nie słyszałem o Spelunker na Atari ST, mógłbyś podać więcej informacji o tej grze na Atari ST. Dziękuje
[#23] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #22

Dalem pytajnik bo nie bylem pewny czy na ST tez wyszedl. Przepraszam jesli Cie urazilem.
[#24] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@sordan, post #23

Bez przesady z tym przepraszaniem, raczej mnie zaintrygowałeś tym pytajnikiem. W każdym razie ta gra mi się bardzo podoba.
[#25] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@michal_zukowski, post #2

Też bym się pod tym podpisał, a konkretnie pod hackiem tej gry zwanym Ultimate Mortal Kombat Trilogy autorstwa Kabal_MK, sega o ile mi się wydaje ma 68000 więc to coś dla wielbicieli assemblera i jeżdżenia po rejestrach. Pisze tak poza tematem, bo może ktoś kiedyś by chciał się tego podjąć.

Ta ogólnie to jakiego rodzaju gier by się podjął konwersji założyciel wątku (skomplikowanie, gatunek)?

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2013 20:54:54 przez rafgc
[#26] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@rafgc, post #25

Ta ogólnie to jakiego rodzaju gier by się podjął konwersji założyciel wątku (skomplikowanie, gatunek)?

Wyrosłem na grach arcade (wydałem sporo pięniędzy a jeszcze więcej czasu tam spędziłem oglądając jak inni grają ) i takie mnie najbardziej interesują - ale nie zamierzam na przykład robić konwersji xeviousa z atari st, bo jest zwyczajnie słaby (chociaż i to tak lepiej bo na amidze nie ma). Musi to być coś co przykuje moją uwagę :)
[#27] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #1

Jakie gry z Atari ST powinny być na Amidze (A500 1mb CHIP)? Oczywiście mam na myśli te gry które tylko są na Atari ST

Z takich najbardziej znanych amigowcom to chyba Black Crypt, ktory o ile wiem na Amidze (przynajmniej oficjalnie) byl dostepny jedynie w wersji francuskiej, podczas gdy na Atari ST i MS-DOSa byla tez wersja anglojezyczna. Poza tym kilka zdan na temat ekskluzywnych tytulow na ST napisalem w mojej recenzji emulatora Hatari.
[#28] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Mufa, post #27

Był po angielsku. Oficjalnie.
[#29] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@glichtanski, post #28

W takim razie przepraszam za wprowadzenie w blad, aczkolwiek gdzies kiedys przeczytalem ze nie byl, a samemu nigdy w to nie gralem, to tez nie zaglebiajac sie w temat dalem temu wiare.
[#30] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Mufa, post #27

Dzięki Mufa. Mr Robot, Miner 2049 i MoonPatrol to jet to co powinno być na Amidze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem