[#61] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #60

Ja mogę współpracować przy nowym "Bobbo" - bardzo chętnie, bo Robbo to moja najukochańsza gra. Ponieważ sam jestem autorem klonu Robbo na Amigę to wiem jak grać w te klocki. Może zjednoczmy siły Asmanie i zróbmy nasz wspólny klon Robbo. Czy jesteś tą propozycją zainteresowany?

Tutaj możesz zobaczyć moją najnowszą grafikę do Robbo. Jeśli chcesz moglibyśmy wykorzystać ją w naszym Robbo?

http://imageshack.us/a/img842/4190/robbo3.png
[#62] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #57

"być może czas to zmienić " to napisz do mnie na pm, może coś wymyślimy :)

tak się składa, że to również moja ulubiona gra na c64, a muzę do dziś mam na kasecie :)
sida słucham prawie zawsze jak odpalam Sidplaya
[#63] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hextreme-Attic, post #61

grafika nawet spoko, robisz postępy
[#64] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #60

Nie będzie pod OS czyli będzie można tylko z dyskietki uruchomić?
Hmm nie pytam dlaczego, ale jeżeli wyglądałby ładnie i był godny miana remake'u to dyskietka nie stanowi problemu.

Jeżeli chodzi o dźwięki i grafikę to faktycznie może powinniście się dogadać z Miniatem (powyżej się wypowiedział). W kwestii dźwięków sugerowałbym wykorzystać w trakcie gry część dźwięków z oryginału, aby zachować choć część z tamtego klimatu.

Jeżeli jednak zajęty jesteś jakimiś bardziej spektakularnymi projektami na Amigę, to nie ma co Cię absorbować Bobbo. Niemniej jednak jest to świetna gra z Atari w którą fajnie byłoby grać na Amidze.
[#65] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Duracel, post #64

Nie będzie pod OS czyli będzie można tylko z dyskietki uruchomić?
Zarówno z dyskietki jak i z twardego dysku zadziała, tyle że nie będzie w zgodzie z OS. Czyli ekran nie będzie promowalny ( zwyczajowy PAL ), dzwięk przez paula, i inne takie straszne rzeczy :). A ponieważ największą frajde sprawia mi klepanie w asm to będzie w asm.

@ Hextreme-Attic
Nie do końca rozumiem jak miałaby wyglądać ta nasza współpraca. Możesz mi PM wysłać na mejla to spokojnie porozmawiamy na ten temat. Zarys: czysty asm i po bebechach + na początku śmigają białe kwadraty i nie ma muzy and sfx.
[#66] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #65

Napisałem do Ciebie PM, pytam się w nim m.in. czy aby na pewno nie chcesz choć trochę wspomagać się OSem. Zatem białe kwadraty na start! Pora zrobić porządne Robbo dla Amigi:)

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2013 00:38:05 przez Hextreme-Attic
[#67] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #52

Gra jest dostępna na stronie WT. Informacje na EAB
[#68] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #67

Super Asman! Dzięki. OK

Fajna muza w interku. :)
[#69] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #67

Link nie działa. Pewnie trzeba być zalogowanym do EAB.

Poszukałem manualnie i znalazłem wątek o wydaniu Solomon's Key:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=68861
[#70] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hextreme-Attic, post #66

No właśnie nie chcę wspomagać się OSem, mi się marzy super wersja na A500 z 0.5 MB CHIP. I obecnie projekt ma niski priorytet - bo inne czekają w kolejce.

Edit: Dzięki za umieszczenie poprawnego linku. Faktycznie coś nie działa ale nie można już edytować.

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2013 17:41:17 przez asman
[#71] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #70

No właśnie nie chcę wspomagać się OSem, mi się marzy super wersja na A500 z 0.5 MB CHIP. I obecnie projekt ma niski priorytet - bo inne czekają w kolejce.

No cóż, szkoda. Nie ma jednakowóż sprawy. Jeśli Robbo ma dla Ciebie niski priorytet to zajmę się nim w pojedynkę. Życzę Ci powodzenia w swoich projektach.

P.S. Jeśli chodzi o Solomon's Key, to próbowałem zagrać, ale gra zatrzymuje się na obrazku tytułowym z napisem Solomon's Key (zatrzymuje się odczyt z dysku) i dalej nie idzie. Testowałem na A1200/040 i A1200/060 z pamięcią FAST. Co może być nie tak?
[#72] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hextreme-Attic, post #71

Jeśli chodzi o Solomon's Key, to próbowałem zagrać, ale gra zatrzymuje się na obrazku tytułowym z napisem Solomon's Key (zatrzymuje się odczyt z dysku) i dalej nie idzie

Przed chwilą sprawdziłem na WinUAE z ustawieniami A1200/040 i działa bez problemu. Spróbuj odpalić bez Startup-Sequence.
[#73] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@asman, post #72

To strasznie stara gierka z 8bitowców po co ci to?

Słyszałem że na Amige jest emulator Atari ST i ponoć całkiem sprawnie udaje ST o takim samym procku jakiego się ma w Amie, jeśli to prawda to praktycznie wszystko co chcemy z ST mieć powinno chodzić. Jednak nigdy tego na oczy nie widziałem jakby Amigowcy sie bali że jeszcze zaczną lubić konkurenta jak wypróbują albo jaki to by był obciach jakby koledzy Amigowcy się dowiedzieli że chciałem się ST pobawić? hehehe :D
[#74] Re: gry z Atari ST które powinny być na Amidze

@Hextreme-Attic, post #61

robbo jako open source To jak to w końcu jest z tym Robbo i L.K. Avalon? Twoja grafika jest na podobnym poziomie. Ciekawe co L.K. Avalon na to?

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2013 18:41:53 przez Ender
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem