kategorie: Szukam gry, WHDLoad
Wątek zamknięty
[#1] Cannon Fodder i WHDLOad
Witam.
Ma ktoś może działające obrazy dyskietek Cannon Fodder 1 i 2 pod whdload żeby dało się zainstalować na Workbench 3.1 ?

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2013 16:20:06 przez elessar1984
[#2] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@elessar1984, post #1

Szczerze Ci radzę nie pytać na tym forum, bo administratorzy tutaj mają bardzo radykalne podejście do kwestii tzw. praw autorskich. Podpowiem, żebyś wpisał WHDOWNLOAD w Google...

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2013 16:29:37 przez OSH
[#3] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@OSH, post #2

Za pytanie nikt jeszcze bana nie dostał, za odpowiedź na takie pytanie zresztą też nie. Co najwyżej link do nielegalnego źródła zostałby wyedytowany.
[#4] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@recedent, post #3

Eh nie ma to ja się czegoś dowiedzieć na forum. Przecież to są gry które mają 20 lat. Jeśli ich twórcy jeszcze zyją :P myślę że nie obrażą się :D
[#5] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@elessar1984, post #4

Twórcy nie dość, że żyją, to dodatkowo grę sprzedają, jak również tworzą kolejne części.
[#6] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@mailman, post #5

Fajnie. Zarzuć linkiem, bo jakoś nic nie słyszałem. Czyżby te "kolejne wersje" były na telefony komórkowe? Aha i gdzie można kupić wersję na Amigę? Poza oczywiście Allegro/eBayem i innymi tego typu portalami?
[#7] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@OSH, post #6

Fajnie. Zarzuć linkiem, bo jakoś nic nie słyszałem. Bo jeżeli mówisz o CF3, to nic nie wiem, żeby twórcy CF zmienili obywatelstwo na rosyjskie.
Czyżby te "kolejne wersje" były na telefony komórkowe? Aha i gdzie można kupić wersję na Amigę? Poza oczywiście Allegro/eBayem i innymi tego typu portalami?
Jestem kolekcjonerem legalnych gier (choć nie wiem, czy w świetle prawa czy tam umów licencyjnych naprawdę mam te gry legalnie, bo przecież je odkupiłem od kogoś, a obecna, idiotyczna polityka firmy growych zmierza do całkowitego wyeliminowania drugiego obiegu), ale jeżeli nie ma możliwości legalnego kupienia, to co robić? I nie chcę słyszeć, że ich gra, i mają prawo nawet zabronić jej jakiejkolwiek dystrybucji, niech szlag trafi wszystkie dyskietki, ważne, żeby jej nie piracić.
Takie podejście doprowadzi pewnego pięknego dnia do sytuacji, w której będziemy sobie mogli pooglądać te gry na obrazkach.
Kolega może ewentualnie napisać do Jona Hare'a, może się zlituje i udzieli licencji. Oczywiście, samą grę musi już załatwić we własnym zakresie. Skąd? Patrz wyżej.
W związku z tym przypomina mi się autentyczna sytuacja. Zadzwoniłem sobie kiedyś do Microsoftu i spytałem, czy istnieje jeszcze możliwość nabycia legalnego Windows XP. A owszem, jest! Trzeba kupić Windows 7 Professional w wersji OEM (wersja BOX już odpada!) i zrobić downgrade do XP. Gdy spytałem w jaki sposób, pan odpowiedział, że udzielą mi klucza. A na pytanie, skąd wezmę samą instalkę, usłyszałem, że nie ma znaczenia, mogę nawet od kolegi sobie skopiować :D
[#8] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@OSH, post #7

I to jest właśnie to! Świetna myśl - napisz do autorów gry, zdobądź zgodę na jej opublikowanie za darmo i zapisz się złotymi zgłoskami w historii Amigi klasycznej.

@elessar1984

Jak powiedział Sofronow... "Mądremu wystarczą dwa słowa (...)". Przecież masz swoją odpowiedź już w drugim poście.
[#9] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@recedent, post #8

Czyli wszystkie zrodla z plikami ADF, do ktorych podlinkowuje LemonAmiga.com sa nielegalne? Nie rozsmieszaj mnie.
[#10] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@F7sus4, post #9

Tak, są. I proponuję zakończyć temat. Traktuj to jako pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.
[#11] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@mailman, post #10

Uzasadnij. Bo w Polsce jeszcze nie wiedza co to abandonware? :)
[#12] Re: Cannon Fodder i WHDLOad

@F7sus4, post #11

FAQ i tyle w tym temacie.

Wątek zostaje zamknięty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem