[#7]
Re: Cannon Fodder i WHDLOad
@OSH,
post #6
Fajnie. Zarzuć linkiem, bo jakoś nic nie słyszałem. Bo jeżeli mówisz o CF3, to nic nie wiem, żeby twórcy CF zmienili obywatelstwo na rosyjskie.
Czyżby te "kolejne wersje" były na telefony komórkowe? Aha i gdzie można kupić wersję na Amigę? Poza oczywiście Allegro/eBayem i innymi tego typu portalami?
Jestem kolekcjonerem legalnych gier (choć nie wiem, czy w świetle prawa czy tam umów licencyjnych naprawdę mam te gry legalnie, bo przecież je odkupiłem od kogoś, a obecna, idiotyczna polityka firmy growych zmierza do całkowitego wyeliminowania drugiego obiegu), ale jeżeli nie ma możliwości legalnego kupienia, to co robić? I nie chcę słyszeć, że ich gra, i mają prawo nawet zabronić jej jakiejkolwiek dystrybucji, niech szlag trafi wszystkie dyskietki, ważne, żeby jej nie piracić.
Takie podejście doprowadzi pewnego pięknego dnia do sytuacji, w której będziemy sobie mogli pooglądać te gry na obrazkach.
Kolega może ewentualnie napisać do Jona Hare'a, może się zlituje i udzieli licencji. Oczywiście, samą grę musi już załatwić we własnym zakresie. Skąd? Patrz wyżej.
W związku z tym przypomina mi się autentyczna sytuacja. Zadzwoniłem sobie kiedyś do Microsoftu i spytałem, czy istnieje jeszcze możliwość nabycia legalnego Windows XP. A owszem, jest! Trzeba kupić Windows 7 Professional w wersji OEM (wersja BOX już odpada!) i zrobić downgrade do XP. Gdy spytałem w jaki sposób, pan odpowiedział, że udzielą mi klucza. A na pytanie, skąd wezmę samą instalkę, usłyszałem, że nie ma znaczenia, mogę nawet od kolegi sobie skopiować :D