[#1] Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę
[#2] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

Zdrowo kogoś pochrzaniło z ceną ;)
[#3] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

Ale sie uśmiałam
[#4] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Tom3k, post #2

pochrzani tego co tyle za nią zapłaci (to jest właśnie wolny rynek)
[#5] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@sebbb, post #4

Jasne, że każdy może wołać ile chce, ale uważam, że to lekka przesada. Niech sobie próbuje, a co tam :)
[#6] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Tom3k, post #5

Kto wie, dlaczego gra zniknela ze sprzedazy i co dzialo sie na linii Rainbow Arts - Nintendo z powodu jej wydania, ten wie, co oglada i nie smieje sie z ceny.

cafe
[#7] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@F7sus4, post #6

Przecież ogólnie wiadomo, że ta gra była kością niezgody ze względu na zarzuty odnośnie plagiatu i została wycofana ze sprzedaży, ale bez przesady. Zresztą i tak rynek to zweryfikuje, osobiście stawiam na to, że się nie sprzeda w tej cenie.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 13:19:05 przez Tom3k
[#8] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

a może to podróbka jest...
[#9] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Tom3k, post #7

widziałem na aukcji zagranicznej jak poszła za 4000 zł, jakieś 3 lata temu i była to wersja na C-64, inne pudełko miała
[#10] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #9

Aż nie można uwierzyć, że takie drogie są te gry, ale faktycznie słyszałem, że ludzie za gry które były na szybkości ściągane z półek (a więc na rynku praktycznie ich nie ma) płacą krocie. Chyba Giana była wycofana z tego co pamiętam, bo to praktycznie kopia Mario, a Sega już w tedy była potężną firmą i stać było ją na drogie procesy.
[#11] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@flops, post #10

SEGA=Sonic, Nintendo=Mario:).
[#12] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #9

Wychodzi na to, że kolekcja sprzętu/softu retro to dzisiaj dobra lokata kapitału ;)
[#13] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@fazior, post #11

A tak przy okazji, zauważyłem, że w niektórych wersjach ta gra nazywana jest "Giana Sisters" lub "Gianna Sisters". Widziałem nawet kiedyś taką wersję na C64, gdzie na ekranie tytułowym przewijała się nazwa przez "nn". To jakieś pirackie przeróbki czy były dwie wersje?
[#14] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@fazior, post #11

Faktycznie mój błąd. Nintendo nie Sega :-/
[#15] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Tom3k, post #13

Odkąd pamiętam, było zawsze przez jedno N, pewnie miałeś jakiś efekt pirackiej przygody, chociaż, gdyby naprawdę się okazało, ze wyszła jakimś cudem wersja w której są 2 N (chociaż oficjalnie jest przez jedno), to byłby to diamentowy kruk wśród białych kruków.
[#16] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

Kolekcjonowanie takich gier ma dla mnie tyle samo sensu ile kolekcjonowanie znaczków - zero.
Nie czerpię przyjemności z patrzenia na pudełko z grą, co innego z grania :)
[#17] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę
[#18] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

Miałem te grę.Wersja dla amigi była zbliżona do c64.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 18:02:41 przez simka113
[#19] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę
[#20] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@selur, post #19

Mario lepsza? pomysł

Ciekawostka
Z 18-19 lat temu mojej siostry koleżanka z klasy, jak przychodziła do mnie grać na A500, to przynosiła ze sobą Giana Sisters. No i pewnego dnia zostawiła tą dyskietkę i tak u mnie leży do tej pory:D Oczywiście gra nadal działa, dyskietka ma się dobrzeOK

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 18:18:39 przez parallax
[#21] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@selur, post #19

Nic innego bym się nie spodziewał wyczytać w komentarzu Selura. Ja osobiście chciałbym umieć sam zrobić grę tej klasy. Grałem na C64 i dała mi wiele godzin dobrej zabawy, jak i pewnie większości ludzi którzy w nią grali, a o to chyba chodzi. Nie wiem jak na Ami, ale przyciśnięte na raz klawisze chyba w okolicy qwerasdfzxcv, przechodzą planszę.
[#22] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@flops, post #21

Gra jest miodna nadal jak i ją porównując do dzisiejszych, wczorajszych gier tego typu OK
Seler, to taki leser, któremu nie chce się zagłębić w grę, żeby odkryć w niej swoją miodność jaką GS niewątpliwie zawiera OK Seler po prostu sugeruje się samymi screenamiOK
[#23] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@flops, post #21

WAZX
[#24] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Tom3k, post #12

Dopoki zyje nasze pokolenie, a sprzet/nosnik dziala (z czym u wielu coraz gorzej).
[#25] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@rafgc, post #15

Nie jest prawda to, co mowisz. Gra byla na planszy tytulowej na C64 opisana jako "Gianna Sisters", natomiast na screenie z intrem jako "Giana Sisters". Brak ujednolicenia wyniknal bezposrednio ze strony autorow.

[#26] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@martinflash, post #1

Najdroższa gra na świecie 17,5 tysiąca dolarów za kartridż

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 19:11:51 przez Dorian3d
[#27] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@flops, post #21

Jedna z lepszych platformówek na Ami i C64 ale nie wszystkim musi się podobać
[#28] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@Dorian3d, post #26

[#29] Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę

@sebbb, post #27

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 19:25:14 przez Dorian3d
[#30] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gianna Sisters - najdroższa gra na Amigę
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem