[#31] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@selur, post #30

Niestety w grach kultura powoli umarła a raczej została zabita przez komercję.
Nie wierzycie.? Sami sprawdźcie ile czasu zajęło przejście całej gry np.Black Crypt.
Dziś synek kupuje hit, czekał na to miesiącami. Za dwa dni mi mówi ze juz przeszedł grę.
Dał za tytuł 49.99 funta, po paru miesiącach dopuścili jakiś dodatek za 24.99 który synek zaliczył po 13 godzinach i tyle w temacie.

Tym sposobem wyleczył się z finansowania chłamu giercowego. Teraz wali po 2 miesiącach do CEXA i kupuje hita po przecenienia za 10 ft.
Większość dzisiejszych gier niestety nie dorasta starym tytułom do pięt.
Dlatego obiecuje sobie od dawna aby wrócić do staroci.
1. Heroes 3 + wszystkie kampanie
2. Diablo 2 . Jest z extra grafiką.
3. Black Crypt.
4. Settlers.
Zapewne coś się jeszcze trafi.
Ale pytanie po co gracie w gry jest bardzo ciekawe. Nikt nie wspomniał chyba o tym ze się utożsamia z bohaterem/ami. Ja to się zawsze wczuwam czasami aż za bardzo
[#32] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Voyox, post #31

Nikt nie wspomniał chyba o tym ze się utożsamia z bohaterem/ami. Ja to się zawsze wczuwam czasami aż za bardzo

No właśnie, dla tego mam szlaban na gry.. od żony.
A przecież strategie/managery to nic zdrożnego- np WET
[#33] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Voyox, post #31

Witaj.

Niech zagra w Syberię 1, 2 i 3 czy choćby Obduction. Oczywiście bez żadnych poradników. Gwarantuję, że przez miesiąc nie skończy. Dużo ludzi gra z poradnikami, bo chce szybciej i szybciej i wtedy granie gra krótko - max 2 dni.
[#34] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@gilban, post #33

Ja grałem w obie Syberie z poradnikiem, bo długie chodzenie w tę i w drugą stronę mnie irytuje i męczy. Zajęło mi to chyba więcej niż dwa dni, ale nie lubię siedzieć godzinami więc... jedna z piękniejszych przygodówek w jakie grałem. Zakończenia wzruszające i klimatyczne. Kiedyś do niej powrócę i jeszcze trójkę zdobędę.
[#35] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Gżegżółka, post #1

Ja lubię badać i odkrywać. Dlatego gram w Boulder Dasha i Tomb Raidera.
[#36] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Andrzej Drozd, post #35

Hej, Andrzej. A jaka jest Twoja ulubiona jaskinia w Boulder Dashu (część 1).

Dla mnie jest to jaskinia K - najtrudniejsza :)
[#37] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Hexmage960, post #36

Właśnie mi się przypomniało - jeden z dziwnych powodów przechodzenia gier - kiedyś przeszedłem pod dosboxem Extractors (Diggers2) i Inferno (Epic2) ponieważ słyszałem że miały mieć wersje amigowe i nigdy ich nie miały. Byłem ciekaw co amigowcy stracili.
[#38] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Hexmage960, post #36

Trudno powiedzieć. Lubię wszystkie, ale generalnie te z ropą i murkami kamienio-diamentowymi. Mało mam czasu aby przechodzić wszystkie plansze konkretnej częśći i lubię mieszanki. Na C64 jest taka wersja, Boulder Dash XVI, jest w niej kilkanaście części oraz "mix", który losowo generował plansze z różnych części. Właśnie w ten sposób lubię grać w BD. Każda plansza jest na wagę zł...tzn. diamentów i satysfakcji. Każda niespodzianka nowej planszy to urok tej gry. Można grać Boulder Dasha całe życie, bez znudzenia.
[#39] Re: Z jakiego powodu gracie w gry?

@Andrzej Drozd, post #38

Każda niespodzianka nowej planszy to urok tej gry.

Dokładnie.
Jeden Boulder Dash oferuje 16 jaskiń po 5 poziomów trudności, więc aż 80 jaskiń.
Każdy poziom trudności wprowadza inaczej ułożone elementy losowe na planszy, inną liczbę wymaganych diamentów oraz inne ograniczenie czasowe.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2017 21:41:06 przez Hexmage960
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem