[#1] SWOS 2021
Witam poszukuję działającego sensible soccer 2021 w wersji dyskietkowej posiada ktoś?
[#2] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #1

A jest SWOS z 2021 roku ??
[#3] Re: SWOS 2021

@Hubez, post #2

może być 2020 aby działały adfy
[#4] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #1

sprawdź maila i napisz czy działa i czy to jest wersja, którą szukasz
[#5] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #1

na grupie FB Commodore-Amiga można pobrać taki wypasiony torrent z preinstalowanymi grami whdload i ja chyba stamtąd brałem SWOS 2021
[#6] Re: SWOS 2021

@mateusz_s, post #5

tak jak napisałem na początku poszukuję wersji adf
[#7] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #6

Wysłałem ci na maila ADFy? Sprawdziłeś?
[#8] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #7

tak odpisałem na meila
[#9] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #7

Czy mógłbym też prosić? posłałem adres email na priv
[#10] Re: SWOS 2021

@mastaszek, post #9

Wysłałem. Uruchomiłem na WinUAE i poprosiło o 2 dysk i jest menu i można wybierać składy itp. Nie włączyłem meczu, bo nie wiem jak.
[#11] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #10

U mnie się wiesza przy wyborze zespołów :(
[#12] Re: SWOS 2021

@mastaszek, post #11

u mnie tak samo
[#13] Re: SWOS 2021

@mastaszek, post #11

Czy nie jest tak, że SWOS z nowymi składami działa tylko wtedy gdy gra odpalona jest za pomocą WHDLOAD?
[#14] Re: SWOS 2021

@Norbert, post #13

Z dysku twardego (hdf) działa ok.

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2022 16:53:01 przez mastaszek
[#15] Re: SWOS 2021

@mastaszek, post #14

A czy to co ja napisałem nie jest równoznaczne z uruchomieniem gry z dysku twardego ?
Da się uruchomić grę WHDLOAD z dyskietki, ale to dotyczy tylko kilku tytułów. Na pewno nie SWOS
[#16] Re: SWOS 2021

@Norbert, post #15

A Ta wersja jest WHDLoad?
Link jest z tej strony i jest tam adnotacja
ATTENTION: ADF (piracy reasons) and whdload (compatibility) versions are no longer available. Sorry for any inconvenience. Go for the HDF, it's your best (and only) shot!
[#17] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #16

Czyli nie będzie wersji dyskietkowej?
[#18] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #16

Ta wersja podczas gry zwalnia co doprowadza gracza do szału....wersja dyskietkowa powinna działać normalnie czyli płynnie dlatego jej szukam...adfy z netu niestety zawiszają się podczas wyboru zespołów (odczytywanie w nieskończoność).
[#19] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #18

No innych wersji nie znalazłem. Znalazłem za to info.
Może da się podmnić pliki z wersji hdf.

Sprawdziłem i w wersji dyskietkowej brakuje plików w folderze data na dysku2. W wersji hdf są pliki od TEAM.000 do TEAM.085, a na adfie są tylko do TEAM.079 i nie ma już miejsca na dyskietce, żeby wszystko się zmieściło

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2022 19:34:56 przez snifferman
[#20] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #19

Można użyć dyskietek HD na Amidze czy emulatorze.
Najprościej będzie wpakuj pliki większą dyskietkę i przetestować na winuae.
Jeśli zadziała, będzie można potem powalczyć z dyskietkami DD, aby całość zmieściła się w 880kb
[#21] Re: SWOS 2021

@Amaru, post #18

A dlaczego ADF a nie HDF?
O ile kojarzę już to przerabiałeś z poprzednią wersją.

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2022 20:19:59 przez AmiClassic
[#22] Re: SWOS 2021

@AmiClassic, post #21

Może dlatego żeby zagrać z dyskietek nie mając HDD, lub nie mając odpowiedniej ilości pamięci jaka wymagana jest do uruchomienia gry za pomocą whdload
[#23] Re: SWOS 2021

@Norbert, post #22

Z pierwszego postu tego wątku to nie wynika , dlatego pytam.

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2022 20:24:08 przez AmiClassic
[#24] Re: SWOS 2021

@Norbert, post #20

Też o tym pomyślałem, tylko nie gram w tą grę i właściwie włączyłem się do dyskusji, bo znalazłem ADFy

Jak będę miał chwilę, to sprawdzę, ale nie ukrywam, że lepiej, jakby ktoś inny pokombinował
[#25] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #19

No chyba w ostatnim poscie jest podane rozwiazanie. Sprawdzales? Trzeba te dane spakowac ProPackiem. Ewentualnie mozesz sprobowac uzyc drugiej dyskietki sformatowanej w FFS, skopiowac wszystkie dane i sprawdzic czy zadziala. Powinno zadzialac na Amigach z kickiem 2.0+.
[#26] Re: SWOS 2021

@Don_Adan, post #25

Więc.....

Zrobiłem Image pustej dyskietki HD i dałem jej nazwę jak orginał (SWOS2). Skopiowałem wszystkie dane z ADFa z wyjątkiem folderu data, którego wziąłem z wersji HDF. Niestety gra się zacina przy doczytywaniu z tego dysku.

Zrobiłem więc dwie kopie dysku 2 (DD) i skopiowałem niekompletny folder data(z wersji HDF) na obie, tak aby uzupełniały się nawzajem (pliki TEAM.xxx które nie zmieściły się na jednej dyskietce są na drugiej kopii + powtarzające się tak aby dopchać dyskietkę).
Gdy przy wyborze drużyny gra nie może jej doczytać podmieniam dyskietkę i menu idzie dalej. Udało mi się tak dojśc do meczu.
Nie znam tej gry i nie bardzo też mi na niej zależy więc kto inny musi potestować.

Wszystko sprawdzałem pod WinUAE

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2022 23:00:27 przez snifferman
[#27] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #26

Ale co HD zrobiles (2x901120 bajty obraz)? Mi chodzilo o zwykla DD (901120 bajtow) sformatowana jako FFS a nie OFS. Na dyskietce FFS jest o paredziesiat KB wiecej miejsca niz na dyskietce OFS. Ale oczywiscie SWOS nie musi korzystac z systemu do wczytywania danych z dyskietki, moze miec wlasna procedure.
Ale ogolnie to wyglada na to, ze wystarczy te pliki spakowac, zeby gra zadziala z dyskietek.

Tutaj masz ProPacka:

link

Lepiej uzywaj wersji Amigowej, bo PC-towa ma jakis blad, czasami potrafi zle spakowac.
[#28] Re: SWOS 2021

@mastaszek, post #14

Z dysku twardego (hdf) działa ok.

Ja na tej, którą dałem w poście#16 mam obrazek, że chcę dyskietkę nr2 po czym reset i guru :D
[#29] Re: SWOS 2021

@Don_Adan, post #27

Ale co HD zrobiles (2x901120 bajty obraz)?

Tak. stworzyłem pustą dyskietkę 1,76MB pod winuae i skopiowałem zawartość dysku2. Gra nie odczytuje dyskietki i jest loop odczytu.

Mi chodzilo o zwykla DD (901120 bajtow) sformatowana jako FFS a nie OFS. Na dyskietce FFS jest o paredziesiat KB wiecej miejsca niz na dyskietce OFS. Ale oczywiscie SWOS nie musi korzystac z systemu do wczytywania danych z dyskietki, moze miec wlasna procedure.

Brakuje ok 57KB więc nie wiem czy to wystarczy, oraz jak nie odczytuje dyskietki HD to nie mam dużych oczekiwań, że FFS zadziała.

Ale ogolnie to wyglada na to, ze wystarczy te pliki spakowac, zeby gra zadziala z dyskietek.

To już zostawiam zainteresowanym. Mogę udostępnić dyskietki, które spreparowałem
[#30] Re: SWOS 2021

@snifferman, post #29

W sumie masz racje, niech sie ucza obslugi programow z CLI/Shella, a nie tylko gotowce wszedzie :)

BTW. Dla ulatwienia pliki w SWOS sa spakowane "method 1" (RNC1) o ile dobrze pamietam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem