[#28]
Re: Jak nazwać poprawnie gry typu Lotus / Outrun?
Ignorowany przez 30 użytkowników
@Jacques,
post #25
ostatnio miałem okazję testować Rajd przez Polskę. Można by ją skrótowo opisać jako "Lotus dla ubogich", gdyby jeszcze cena była adekwatna do jakości w porównaniu z Lotusem. Bo że gra próbuje go naśladować, nie da się ukryć. Jazda tutaj to jednak masakra, a tankowanie paliwa potrafi skutecznie przekonać do wyrzucenia tej gry do śmietnika, bo to wręcz parodia. Jak nie zwolnisz do 20 km/h, jadąc tak przez dłuższy czas przed końcem "okrążenia" (bo nie wiadomo, kiedy nagle wyskoczy "benzyna", ujawniając się gdzieś na 20 metrów przed Tobą), na 100% nie uda się zatrzymać na pasie do tankowania.
notabene, nie wiem jak inne samochody, ale w przypadku Cinquecento poniżej tych 20 km/h zejść się najzwyczajniej nie da :) (o ile nie tankujesz). Można puścić klawiaturę - i samochód będzie tak sobie jechał na jałowym biegu, aż czas nie upłynie.
sterowanie samochodem też potrafi doprowadzić do szewskiej pasji, ale to można jeszcze zwalić na określony model. Cinquecento pod tym względem wypada chyba najwygodniej.
te wszystkie niedogodności rażą tym bardziej, jeśli weźmiemy pod uwagę epokę, jaka dzieli Rajd przez Polskę od Lotusa (1990 vs 1996). To coś jakby Prawo Krwi porównywać z Mortal Kombat.
chyba jedynym plusem tej gry są tracki, spośród których przynajmniej jeden potrafił mi się spodobać (nr 2, o ile pamiętam).
Ostatnia aktualizacja: 06.02.2024 17:16:22 przez snajper