[#61] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #58

Wysłałem Ci swoje namiary na PW.
Dzięki!
[#62] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #61

Poszło przed chwilą do wszystkich chętnych OK
[#63] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #62

OT przeniesiony

link
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#65] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #62

Wersja WarpOS działa na PowerBooku A1138 i MorphOS, ale udało mi się ją zawiesić grę. Wersja 68k też działa, ale inaczej - otwiera ekran w natywnej rozdziałce ale gra jest w 320x200.

4
[#66] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #65

A tak to wygląda pod MorphOS-em w ruchu (w rozdzielczości 1920x1080):

Gra ewidentnie nie była projektowana pod FullHD :)
Dzięki dla kolegów BULI i waldiamiga (za udostępnienie pliku WOS i pomoc w odpaleniu gry).
4
[#67] Re: Zapowiedzi nowych gier

@recedent, post #66

Wszyscy którzy dostali ode mnie plik wykonywalny w wersji WOS, mogą sprawdzić grę z parametrem "-turbo".
Gra dostałą skrzydeł w 640x480 na mojej A4000 ok, racjaOK
[#68] Re: Zapowiedzi nowych gier

@recedent, post #66

Chyba brakuje VRAMu bo tekstury się kaszanią. Gdyby nie fakt że to Cowcat robił ten port, chętnie potestowałbym to u siebie. No ale że WOSowe porty tego człowieka jak dotąd zawsze nie działaly na AOS 4, to testować nie ma sensu.
[#69] Re: Zapowiedzi nowych gier

@MUFA-amigaone-pl, post #68

To działa na razie tylko w trybie "software" więc VRAMu nie brakuje.
Po prostu ten port tak ma, że jak się zwiększy obszar widoku to wychodzi brak korekty perspektyw na obrzeżach.

Zrobiłem teraz testy z opcją -TURBO i jest super szybko ok, racja OK w stosunku do tego co pokazałem na filmiku z wcześniejszej wersji, czyli na Voodoo3:

- na G4 550mhz
640x480 - 150FPS

- na G3 800mhz
640x480 - 170FPS
800x600 - 100FPS
1024x768 - 44FPS

Oczywiście te 150FPS trzeba traktować z dystansem ale fakt, że teraz jest naprawdę płynnie i to się czuje w rozgrywce OK

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2025 18:51:38 przez BULI
3
[#70] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #67

Ostatnia aktualizacja: 15.04.2025 07:00:10 przez fazior
[#71] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #69

Na PowerBooku G4 1,67GHz licznik oscyluje między 480 a 530 fps :)
4
[#72] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara
[#73] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara
[#74] Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara

@mailman, post #1

Posty dotyczące wersji dla MorphOS przeniosłem do komentarzy w wiadomości o takowej wersji.
2
[#75] Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara

@mailman, post #74

Huno opublikował wersję dla AmigaOS 4. Tak to działa u mnie.
9
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem