[#61] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #58

Wysłałem Ci swoje namiary na PW.
Dzięki!
[#62] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #61

Poszło przed chwilą do wszystkich chętnych OK
[#63] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #62

OT przeniesiony

link
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Zapowiedzi nowych gier
[#65] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #62

Wersja WarpOS działa na PowerBooku A1138 i MorphOS, ale udało mi się ją zawiesić grę. Wersja 68k też działa, ale inaczej - otwiera ekran w natywnej rozdziałce ale gra jest w 320x200.

4
[#66] Re: Zapowiedzi nowych gier

@waldiamiga, post #65

A tak to wygląda pod MorphOS-em w ruchu (w rozdzielczości 1920x1080):

Gra ewidentnie nie była projektowana pod FullHD :)
Dzięki dla kolegów BULI i waldiamiga (za udostępnienie pliku WOS i pomoc w odpaleniu gry).
4
[#67] Re: Zapowiedzi nowych gier

@recedent, post #66

Wszyscy którzy dostali ode mnie plik wykonywalny w wersji WOS, mogą sprawdzić grę z parametrem "-turbo".
Gra dostałą skrzydeł w 640x480 na mojej A4000 ok, racjaOK
[#68] Re: Zapowiedzi nowych gier

@recedent, post #66

Chyba brakuje VRAMu bo tekstury się kaszanią. Gdyby nie fakt że to Cowcat robił ten port, chętnie potestowałbym to u siebie. No ale że WOSowe porty tego człowieka jak dotąd zawsze nie działaly na AOS 4, to testować nie ma sensu.
[#69] Re: Zapowiedzi nowych gier

@MUFA-amigaone-pl, post #68

To działa na razie tylko w trybie "software" więc VRAMu nie brakuje.
Po prostu ten port tak ma, że jak się zwiększy obszar widoku to wychodzi brak korekty perspektyw na obrzeżach.

Zrobiłem teraz testy z opcją -TURBO i jest super szybko ok, racja OK w stosunku do tego co pokazałem na filmiku z wcześniejszej wersji, czyli na Voodoo3:

- na G4 550mhz
640x480 - 150FPS

- na G3 800mhz
640x480 - 170FPS
800x600 - 100FPS
1024x768 - 44FPS

Oczywiście te 150FPS trzeba traktować z dystansem ale fakt, że teraz jest naprawdę płynnie i to się czuje w rozgrywce OK

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2025 18:51:38 przez BULI
3
[#70] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #67

Ostatnia aktualizacja: 15.04.2025 07:00:10 przez fazior
[#71] Re: Zapowiedzi nowych gier

@BULI, post #69

Na PowerBooku G4 1,67GHz licznik oscyluje między 480 a 530 fps :)
4
[#72] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara
[#73] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Port Tomb Raider na Amigę - Open Lara
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem