Dzięki.
Koduje w C pod chunky buffer, nie umiem kodować natywnie pod Amige w asm. A nawet jeśli to wątpię czy udało by się uzyskać to wszystko płynnie.
Np. W tle jest ponad 100 dwupixelowych gwiazdek (tu jakoś wideo to zepsula), asteroidy są dość spore, kolejnych kilkadziesiąt pixeli do efektów cząsteczek. Pewnie trzeba by mega wszystko upraszczać i ciąć kolory zeby to jako chodziło. Tak mi się wydaje.
Spoko, fajnie że działasz, kodujesz trochę się zdziwiłem tylko że używasz c2p do grafiki 2d gdzie Amiga jest mocna i nie potrzebuje trybu chunky, dlatego zapytałem o plany - skalowanie, powiększanie, ruch góra/dół statku etc
Przepraszam, ale gdzie amiga jest mocno do gier 2d? wyprztykasz się ze spritów, zaorasz reszte blitterem i leżysz, nie mówiąc już o ograniczeniach co do liczby kolorów, których nie masz na c2p. Chipset przy>= 030@40mhz to przeżytek
Raczej byl podzial na klasyka i na NG. Nie pamietam, zeby byl wymog procesora.
Skoro dziala na AGA to jest raczej OK.
Mozna sie upewnic u Cammy, czy moze byc gra na 68040/68060 AGA.
Swoja droga jezeli dociagniesz ten projekt do konca to bedzie to pierwsza gra na te procesory na Amige 68k, ktora nie bedzie portem od ponad 20 lat, tak mi sie przynajmniej wydaje.
Choc wszystkich gier nie znam.
Czesc osob narzeka, ze nie powstaja nowe gry na najszybsze Amigi z 68060, wiec zobaczymy jaki bedzie wtedy odzew tych narzekajacych.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.