[#31] Re: AmiXcom - problem z uruchomieniem wersja 0.8 czy 0.9

@QkiZ, post #30

U mnie gra zawiesza się podczas wczytywania. W okolicach 80% leci jakiś stacktrace

Trochę mało informacji. Jaka konfiguracja Amigi, jaki OS oraz przydałby się plik openxcom.log, jaki komunikat jest zgłaszany? Sprawdziłem ten tytuł na realnej Amidze z oS 3.2 oraz 3.9 z CPU 030/50MHz, 040/33MHz i 060/100MHz. Nie było problemów z uruchomieniem. Czy wszystkie wymagane katalogi wrzuciłeś z wersji PC -UFO oraz XCOM. Czy zachowałeś oryginalną pisownię katalogów wielkimi literami. W instrukcji uruchomienia o ile dobrze pamiętam, był taki wymóg.
1
[#32] Re: AmiXcom - problem z uruchomieniem wersja 0.8 czy 0.9

@nowy80, post #31

Konfig jest w stopce. Zgram w najbliższym czasie ten stacktrace. Pliki wziąłem z OpenXCom z Androida na którym wszystko działa. Nazwy plików są z dużej litery, ale pod Amigą to raczej nie powinno mieć znaczenia (jest case in-sensitive).
1
[#33] Re: AmiXcom - problem z uruchomieniem wersja 0.8 czy 0.9

@QkiZ, post #30

W przypadku gry UFO1 wersja GOG musiałem utworzyć katalog UFOINTRO w katalogu data, bez tego pasek ładowania gry nawet nie drgnął.
1
[#34] Re: AmiXcom - problem z uruchomieniem wersja 0.8 czy 0.9

@Pawelek, post #33

Sprawdzę czy coś takiego mam. U mnie katalog UFOINTRO istnieje i są tam jakieś pliki. Ja mam tak, że pasek postępu się ładuje, ale gdzieś w okolicach 80% zatrzymuje się, a w konsoli na Workbenchu widać stacktrace. Dziś postaram się zrzucić ten stack.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem