[#31] Re: Instalery na HD

@5h00n4y, post #29

ściągnąłem grę i włączyłem, wyskoczył mi komunikat "can't
allocate expmem"

Zmieniłeś przed chwilą avatara xD odświeżyłem tylko temat :D

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 16:00
[#32] Re: Instalery na HD

@arti4-92, post #31

Za mało pamięci.

Przeczytaj FAQ do WHDLoad.

Przeczytaj Readme od danej gry.

> Zmieniłeś przed chwilą avatara xD odświeżyłem tylko temat
Ja? Już od dobrych kilkunastu dni mam ten... :/

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 16:02
[#33] Re: Instalery na HD

@5h00n4y, post #32

muszę kupić turbo , a myślałem że se kupie fas ate

Patrz na avartata lokatego ;P

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 16:03
[#34] Re: Instalery na HD

@arti4-92, post #33

> muszę kupić turbo , a myślałem że se kupie fas ate
Niekoniecznie. Dość sporo gier chodz na zwykłych 2MB.

Jeszcze raz namawiam do przeczytania FAQ i Readme i zapoznania się z możliwością wyłączenia konieczności alokowania pamięci dla danej gry

Podpowiedź: funkcja preload

Ale tak, zamiast FastATA radziłbym chociaż z 8MB

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 16:07
[#35] Re: Instalery na HD

@5h00n4y, post #34

Bez FastATA idzie wytrzymać.
Lepiej turbo i RAM w nich.

[#36] Re: Instalery na HD

@arti4-92, post #33

Ty arti4-92, ja tu ze cztery lata grzebie na PPA i mam nie cale 400 postow, a Ty co dopiero sie wgrzebales i juz "siejesz zamet" - zrob cos z tym ok, racja

A avatar - nie siada co? W tylek - THE GENDER BENDER? OK

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 16:21
[#37] Re: Instalery na HD

@jerry, post #1

Defender of the Crown- gra z roku 1986 na dwóch dyskietkach, działa bez problemów na A600HD (2mb chip). O ile pamiętam ma installera, a nawet jeśli nie, to wystarczyło przegrać zawartość obu dyskietek, dać assigny i szafa gra. Podobnie było z wieloma innymi grami sprzed 1989, wtedy większość była DOSowa, więc instalacja nie sprawiała kłopotów.

[#38] Re: Instalery na HD

@Lokaty, post #36

" Ty arti4-92, ja tu ze cztery lata grzebie na PPA i mam nie cale 400 postow, a Ty co dopiero sie wgrzebales i juz "siejesz zamet" - zrob cos z tym"

Popieram dewizę "jakość a nie ilość", widzę jednak, że nie wszyscy się z nią zgadzają... Moim zdaniem lepiej jest mówić mało a mądrze, niż dużo a bez sensu (zwłaszcza, że na wiele pytań jest odpowiedź na różnych działach PPA poświęconych sprzętowi, czy oprogramowaniu, wiele pytań przewija się na forum od paru lat, lecz widzę że niektórzy wolą dać nowego posta (ot tak aby było szybciej) niż trochę poszukać.

Sam jestem na PPA od 3 lat i mam tylko 207 postów:)

[#39] Re: Instalery na HD

@Orson, post #38

Ja ostatnio sie "rozbeblalem", ale wakacje mina, zacznie sie rok akademicki i znow bedzie trzeba poswiecic czas na cos innego niz Amiga i PPA/eXec. Po za tym - tak jak Orson pisze - ostatnio wiele osob nie udziela sie rzeczowo tylko wprowadza sie zamet i "burdel". Ok, juz jestem spokojny... ;)

[#40] Re: Instalery na HD

@Lokaty, post #39

Autorowi wątku polecam stronę eager.orgfree.com. Wprawdzie nie ma tam dokładnych informacji czy dana gra posiada instalator hd ale jeśli widać w opisie, że jest on zalecany to już jest jakaś wskazówka, że gra taki instaler może posiadać ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem