[#31] Re: żarty autorów gier

@snajper, post #30

Chyba w Doom 2, jeden z ostatnich etapów.

[#32] Re: żarty autorów gier

@mailman, post #31

X-Wing - ustawisz datę w komputerze na 25.12, i 26.12 to w hali głównej krązownika "Independence" po wyjściu z pokoju rejestracji zobaczysz Świętego Mikołaja :)

[#33] Re: żarty autorów gier

@OSH, post #32

A co powiecie na to ?

http://www.youtube.com/watch?v=yiaPZEhGdro

1.08 : D

[#34] Re: żarty autorów gier

@Mzyku, post #33

Dziś w nocy prześladuje mnie normalnie Universe :P

Na jednej z planet jest pseudo domek z drewna a w nim :P no właśnie w nim ktoś kogo przypomina ... zresztą jedno z pytań w dialogu jest jednoznaczne :P a brzmi ono coś w rodzaju:

"Hey didin't You play in Star Wars??"

Dziadzia był idealnie podobny do Master Jody xD

[#35] Re: żarty autorów gier

@bombermax, post #34

PPHammer- jak się przez chwilę nie poruszało postacią, to palił papierosa z nudów :)

[#36] Re: żarty autorów gier

@parallax, post #35

Wacuś - jak się nie poruszało postacią przez chwile to mówił "dupa" i bekał :)

[#37] Re: żarty autorów gier

@Banderas, post #36

he he a ja pierwszy raz w zyciu rozpoczolem swoja przygode z Gobblinsami .. usmialem sie jak zalozylelm maske (chyba 5 plansza) i poszedlem przestraszyc orga.. a on wybuch smiechem :)

Gobbliny sa ok ;p

[#38] Re: żarty autorów gier

@HOŁDYS, post #37

No ok, ale to chyba było częścią samej gry :) W ogóle gra jest jednym, wielkim żartem.

[#39] Re: żarty autorów gier

@Banderas, post #36

Bekał dupą? :D

[#40] Re: żarty autorów gier

@Nightmare777, post #24

>> W International Karate + w tło za walczącymi postaciami żyje - to robak pełznie, rybka skacze w wodzie albo wynurza się peryskop.

Nie jestem pewien czy to działa w Amigowej wersji International Karate, ale na którymś z ośmiobitowców (World Karate), jeśli zbyt długo w walce na dwa joye nie ruszało się zawodnikiem, opadały mu gacie.

[#41] Re: żarty autorów gier

@frywolny_marian, post #40

Nie tylko to działa na amigowej wersji, ale również sam możesz to wywołać, jak i rybkę skaczącą w tle czy pacmana. Patrz klawiszologia do gry.

[#42] Re: żarty autorów gier

@Shoonay, post #41

Na C-64 też dział trik z opadającymi gaciami. International Karate +

[#43] Re: żarty autorów gier

@OSH, post #42

W Kingpin od Team 17 od czasu do czasu odzywała się dobrze znana (np. z Alien Breed) pani, komunikująca że gracze zajmujący tor o numerze takim a takim (zawsze ten na którym graliśmy) proszeni są o przerwanie gry i przeparkowanie swojego samochodu.

[#44] Re: żarty autorów gier

@grxmrx, post #2

Dla mnie w Mortal Kombat wogole piacha w jaja z jednoczesnym szpagatem, to byl dosyc dobry zart autorow.
Zamienianie przeciwnika w wyjacego dzieciaka tez :)

Jesli mnie pamiec nie myli to specjalna kombinacja w Fighting spirit na chwile podczas gry zmienia postac bohatera w postac w konwencji "super deformed".

[#45] Re: żarty autorów gier

@Koyot1222, post #44

Tak, półkole (nie pamiętam czy od przodu-dół-tył czy na odwrót) i fire.

[#46] Re: żarty autorów gier

@MDW, post #5

piescil po pupci fotografa w menu glownym

Ty świntuchu.

Ostatnia modyfikacja: 15.04.2010 23:00:25
[#47] Re: żarty autorów gier

@Banderas, post #36

W "Fury Of The Furries" (a jak :P ) jak się nie ruszało przez chwilę postacią to futrzak też robił różne śmieszne miny, wkładał okulary słoneczne, skakał na skakance (zielony!!!) etc.
[#48] Re: żarty autorów gier

@Kiv_Master, post #47

Takich przerywników ogólnie sporo było. Ja dodam:
- Barbarian: gość po bezczynności mówił "come on" (i wtedy -ciach- tniemy łeb :))
- Cool Spot: "kropka" m.in. czyściła okularki
- Hugo: zdaje się pukał w monitor
- Lost Vikings: zawiązywanię butów, pokaz muskulatury etc.
[#49] Re: żarty autorów gier

@mailman, post #14

A na PC może ktoś grał w gierkę pt. Eternam (przygodówka) - też jest tam niemało jajcarskich sytuacji - np. pamiętam scenę chyba we wnętrzu jakiejś piramidy, na ścianie widniały malowidła różnych postaci w takich "egipskich" pozach, a wśród nich bodajże Superman. Po nastąpieniu na pewne miejsce w podłodze w bolesny sposób dowiadujemy się w jaki sposób powstały owe "malowidła". ;)
[#50] Re: żarty autorów gier

@snajper, post #49

Najwiekszym 'zartem' autorow, byla wersja gry UFO Enemy Unknown OCS.

Najaralem sie na ta gre u kumpla, ktory pykal w UFO na swojej 1200. Zalatwilem sobie wersje OCS i... przyznam szczerze, ze tak wolnej gry to jeszcze na oczy nie widzialem. Nawet na ZX spectrum wolniejszej gry nie znalazlem.

Obrot globu o 360o trwa chyba z godzine, takze mozna spokojnie w czasie gry wyjsc na spacer z psem, nakarmic rybki, zjesc obiad, pobiegac w lesie itp...
Nie wiem ile zajeloby skonczenie tej gry na A500 ale podejrzewam, ze o jeden rok za dlugo. To musial byc jakis zart autorow gry ;)

Ostatnia modyfikacja: 18.04.2010 15:01:26
[#51] Re: żarty autorów gier

@selur, post #50

Miałem kiedyś znajomka, który tę wersję skończył. Poważnie. Grał ponad pół roku po kilka (a jeśli akurat było wolne, to kilkanaście) godzin dziennie. No ale w sumie on nigdy nie był normalny i niezbyt ciekawie skończył.

[#52] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

Mnie się przypomniała scena z Monkey Island 2. Gdy nasz bohater wykopuje kość przodka Largo na cmentarzu, to spadają mu gacie

Zaś w grze Franko, zabawnym bonusem była jazda Fiatem 126p. Można było nim rozjeżdżać stare babcie

[#53] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #52

Fiat 126p to chyba nie był bonus, tylko integralna część rozgrywki. :munchińg out:
[#54] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: żarty autorów gier
[#55] Re: żarty autorów gier

@selur, post #50

Ja ją skończyłem w kilka dni na A600, kula ziemska jest teksturowanym obiektem 3D, stąd taka powolność. Poza tym jak klikałeś prawym przyciskiem myszy na jakiś fragment kuli ziemskiej, to ona obracała się od razu do tego punktu, więc można było okrążyć tą kulę w 4 kliknięcia.

Gdyby nie wersja OCS, to bym nawet nie miał możliwości w to zagrać.

Już bardziej żartem nazwałbym zarządzanie pamięcią przy akcji w terenie, czasami gra zachowywała się jakby nie miała nic w pamięci o doczytywała co krok dane, dobrze, że miałem HD, więc wtedy już to nie przeszkadzało.
[#56] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #52

Właściwie to sam fakt, że fabuła gry jest historią, która musi opowiadać Guybrush wisząc nad przepaścią jest już żartem samo w sobie.
[#57] Re: żarty autorów gier

@sanjyuubi, post #56

Podobnie jak samo zakończenie. Pamiętam, że uparłem się na przechodzenie tej gry bez solucji i zabrało mi to sporo czasu więc jak zobaczyłem ten cyrkowy finał to byłem nieco zawiedziony. Choć te świecące oczy brata Guybrush`a na koniec dawały nadzieję na dobrą kontynuację.
[#58] Re: żarty autorów gier

@uroboric_tom, post #57

A czy w Mortal Kombat na jednej planszy, gdzie był księżyć nie leciała czasem w tle czarownica na miotle ?
[#59] Re: żarty autorów gier

@snajper, post #53

Fiat 126p to chyba nie był bonus, tylko integralna część rozgrywki. :munchińg out:

Raczej bonus. Ponieważ nie zawsze była możliwość, jazdy pomiędzy etapami rozgrywki.
[#60] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #59

W każdej grze Thalionu sa jakies jaja... Thalion założyli ludzie z demosceny.. przez co gry byly tez ultraplynne...
Najlepsze jaja sa w leavin teramis
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem