[#61] Re: żarty autorów gier

@pabloz, post #60

może nie easter egg, ale taka ciekawostka:

brzmi znajomo?
a to?

siedzi, pije i chrupki

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2015 11:39:17 przez snajper
[#62] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: żarty autorów gier
[#63] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #59

Raczej bonus. Ponieważ nie zawsze była możliwość, jazdy pomiędzy etapami rozgrywki.

Zawsze był ten etap.
[#64] Re: żarty autorów gier

@mailman, post #63

Zawsze był ten etap.

Faktycznie, masz rację. Wydawało mi się że jak spadnie ilość żyć poniżej trzech, to wtedy nie ma etapu z jazdą Fiatem 126p. Mój błąd.
[#65] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

W grze Gunship 2000. Gdy gracz kliknie na ekranie od monitora, to wojskowy zaczyna grać na komputerze w Ping Ponga

[#66] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #65

W A-Train w boże narodzenie przelatywał przez mapę Święty Mikołaj w saniach ciągniętych przez renifery :) .

Pozdrawiam,

Azz
[#67] Re: żarty autorów gier

@uroboric_tom, post #57

Nic tylko czekać na trzecią cześć.

Polecam też te dwa posty, no i ogólnie cały blog Gilberta jest mega ciekawy:
Happy Birthday Monkey Island
If I Made Another Monkey Island
[#68] Re: żarty autorów gier

@Sokok, post #67

Jetstrike CD32 i jak na czas nie zrobiło się katapulty (zjadały rekiny lub wbijało się w lotnisko) lub strata roboty "you are failed tik tik " szeroki uśmiech
[#69] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

Piłka nożna, w trakcie meczu zdarzało się że naga kobieta wybiegała na boisko. Na końcu języka mam tytuł tej gry. Była bodajże na dwóch dyskietkach.
[#70] Re: żarty autorów gier

@cemaxx, post #69

To było bodajże Football Glory - podobne do Sensible Soccer.
[#71] Re: żarty autorów gier

@misiek2, post #70

Niestety nie mogę edytować poprzedniego posta ...

link

8:10 piłkarz gania sędziego po boisku

W tej grze, względem SS, były takie różne śmieszne sytuacje. Pamiętam, że wbiegali kibice na boisko, goła laska czy prosiak (jeśli się nie mylę).
[#72] Re: żarty autorów gier

@misiek2, post #71

Tej gry nie znam, chodziło mi o inną piłkę nożną. Postaram się odszukać wspomnianą przeze mnie grę w archiwum.

Zerknąłem na szybkiego na yt, sądzę że chodziło mi o "Kick Off 3" lub grę wyglądającą łudząco podobnie. Obstawiam jednak "Kick Off 3". OK

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2015 11:47:11 przez cemaxx
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem