[#61] Re: żarty autorów gier

@pabloz, post #60

może nie easter egg, ale taka ciekawostka:

brzmi znajomo?
a to?

siedzi, pije i chrupki

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2015 11:39:17 przez snajper
[#62] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: żarty autorów gier
[#63] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #59

Raczej bonus. Ponieważ nie zawsze była możliwość, jazdy pomiędzy etapami rozgrywki.

Zawsze był ten etap.
[#64] Re: żarty autorów gier

@mailman, post #63

Zawsze był ten etap.

Faktycznie, masz rację. Wydawało mi się że jak spadnie ilość żyć poniżej trzech, to wtedy nie ma etapu z jazdą Fiatem 126p. Mój błąd.
[#65] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

W grze Gunship 2000. Gdy gracz kliknie na ekranie od monitora, to wojskowy zaczyna grać na komputerze w Ping Ponga

[#66] Re: żarty autorów gier

@p0su, post #65

W A-Train w boże narodzenie przelatywał przez mapę Święty Mikołaj w saniach ciągniętych przez renifery :) .

Pozdrawiam,

Azz
[#67] Re: żarty autorów gier

@uroboric_tom, post #57

Nic tylko czekać na trzecią cześć.

Polecam też te dwa posty, no i ogólnie cały blog Gilberta jest mega ciekawy:
Happy Birthday Monkey Island
If I Made Another Monkey Island
[#68] Re: żarty autorów gier

@Sokok, post #67

Jetstrike CD32 i jak na czas nie zrobiło się katapulty (zjadały rekiny lub wbijało się w lotnisko) lub strata roboty "you are failed tik tik " szeroki uśmiech
[#69] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

Piłka nożna, w trakcie meczu zdarzało się że naga kobieta wybiegała na boisko. Na końcu języka mam tytuł tej gry. Była bodajże na dwóch dyskietkach.
[#70] Re: żarty autorów gier

@cemaxx, post #69

To było bodajże Football Glory - podobne do Sensible Soccer.
[#71] Re: żarty autorów gier

@misiek2, post #70

Niestety nie mogę edytować poprzedniego posta ...

link

8:10 piłkarz gania sędziego po boisku

W tej grze, względem SS, były takie różne śmieszne sytuacje. Pamiętam, że wbiegali kibice na boisko, goła laska czy prosiak (jeśli się nie mylę).
[#72] Re: żarty autorów gier

@misiek2, post #71

Tej gry nie znam, chodziło mi o inną piłkę nożną. Postaram się odszukać wspomnianą przeze mnie grę w archiwum.

Zerknąłem na szybkiego na yt, sądzę że chodziło mi o "Kick Off 3" lub grę wyglądającą łudząco podobnie. Obstawiam jednak "Kick Off 3". OK

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2015 11:47:11 przez cemaxx
[#73] Re: żarty autorów gier

@PopoCop, post #1

Desert Strike - gdy przy wczytywaniu gry z dyskietki wywaliło błąd, wówczas pojawiała się grafika i jakiś gość na niej mówił, że jest błąd i należy załadować grę od nowa (szukałem, ale nie mogę tego znaleźć).
[#74] Re: żarty autorów gier

@pabloz, post #60

W północ południe na ekranie końcowym po przegranej i naciśnięciu fajera link.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2025 10:56:02 przez amikoksu
[#75] Re: żarty autorów gier

@amikoksu, post #74

Dla tych co przegapili przypominam że kilka miesięcy temu zrobiliśmy film, poświęcony w pierwszej części temu właśnie zagadnieniu.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem