[#1] Najlepsza oprawa dźwiękowa
Jaka gra ma najlepszą oprawę dźwiękową? Uwaga: nie dotyczy to gier z muzyką na trackach CD.
[#2] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Jak dla mnie każda gra, która wyszła spod palca ludzi z Team17 ma takową.
[#3] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Ambermoon i Amberstar autorstwa jakiegos kolesia z Thalion. :)
[#4] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Jak dla mnie: SlamTilt, Alien Breed 3D, no i tak jak Mailman pisal cala reszta gierek Team 17.

[#5] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@El Amigos, post #4

Jak dla mnie to wszystkie gry z muzyka Chris'a Huelsbeck'a... a szczególnie: Apidya (GENIALNE) i Turrican 3 (też dobre :))

[#6] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Shoonay, post #5

apidya, turrican 2,3, super frog, hired guns, alien breed (all), benefactor, chaos engine, star dust, pinball fantasies, os3.9 - he he z tym ostatnim żartowałem. :D :D :D

[#7] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@arielcpu, post #6

Cannon Fooder przegina pale jest rewelacyjny i pinball dreams tez jest bardzo fajne intro jezei chodzi o muzyke
[#8] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@MarmacG5, post #7

DYNATECH-na pewno w czołówce.
[#9] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@skobry, post #8

pinball dreams, pinball illusions, flashback, settlers (powaznie mowie), super frog, slamtilt i poszczegolne modki z jaguara, lotusa, benefactora... na razie nie pamietam wiecej.
[#10] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@KAM_, post #9

A ja lubię moduły z DUNE :P
[#11] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Korni, post #10

Mi sie podoba prosty modul z "Kupca", ktorys z modulow (nie pamietam ktory) z Rockstara". Mam tez ulubione z C64 (mimo ze itnieja amigowe wersje tych gier, ale w gre wchodza tylko te z C64). Czyli Draconus, Storm Lord, Gordian Tomb, Cloud Kingdom...
[#12] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

OK, jako pomysłodawca tego tematu wtrącę moje 3 grosze

Świetną oprawę audio mają gry Team17, niesamowite są moduły z Turricanów. Swego czasu, kiedy rządziła A500, olbrzymie wrażenie zrobił na mnie Xenon 2 (prawdziwa piosenka w grze!) oraz Maupiti Island - świetny motyw muzyczny na początku i znakomite udźwiękowienie gry (dźwięk wentylatora, kapiącej wody, wszystkie postacie mówiły swoje kwestie).
[#13] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #12

Jeśli można wtrącić swoje 3 grosze to ja również uważam że w team 17 jest spox muza jak również w settlers w które grałem godziny z kumplami i jeszcze się nieznudziło polecam spox gierka:)
[#14] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Shadow Of the beast III - W zasadzie każda muzyka jest OK, ale ta rządzi:

http://www.youtube.com/watch?v=eOSoYREc1CU

[#15] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Hubez, post #14

kazda :)

[#16] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Hubez, post #14

Aleś wykopał :)
Muzyka z menu Hired Guns, szczególnie zapadła i w pamięci. Jest Rewelacyjna.

[#17] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@waldiamiga, post #16

Walker tez ma super muze.

[#18] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

No jak to jaka - Turrican II The Final Fight oczywiście. gitara I Turrican Pierwszy też. gitara gitara Natomiast z postem #5 się nie zgodzę, jeśli chodzi o trzeciego. O ile w wersji konsolowej muzyka była na poziomie, to Amigowa konwersja w postaci T3 jest wyjątkowo nieudana. Jakoś tak czuć, że muzyka się "nie klei" za bardzo do całej gry, tak jakby była robiona na "odwal się" (może wyjątek stanowi outro). Po poprzednich częściach na pewno można się było spodziewać czegoś lepszego.

Ostatnia modyfikacja: 24.11.2010 16:20:31
[#19] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Drupi77, post #17

a Desert Strike ? Chaos Engine ?

[#20] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@HOŁDYS, post #19

Superfrog.
[#21] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Kid Chaos - Świetna muza i nieźle nosi :]
Fury of Furries - Klimatyczna i także Super :D

[#22] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

mi się podobała muzyka z
ruff'n'tumble http://www.youtube.com/watch?v=EujjPMpsOb0
test drive 2 http://www.youtube.com/watch?v=xSvpmi79ZXY
lethal weapon http://www.youtube.com/watch?v=9yAGv-SkQMo
lotus 2 http://www.youtube.com/watch?v=9ugplx0hw1I&feature=related
north & south :) http://www.youtube.com/watch?v=bAZEsjtoERM

tyle pamiętam

[#23] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@rafgc, post #22

mysle ze pierwsze 100 gier z Top Ten ma swietna muze..
nie ma co sie licytowac Amiga miala warunki do tego wprzeciwienstwie do PC i ST ;-]

[#24] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@HOŁDYS, post #23

No i z tym bym sie nie zgodzil. Tzn co do Atari ST. Amiga ma lepsza grafike ale dzwiek niestety nie. Zobacz chociazby demo z gry Epic. Grafika ta sama ale dzwiek z Atari jest zdecydowanie lepszy.

[#25] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Drupi77, post #24

YM z Atari wymiata, dźwięk przyjemniejszy niż SID. Na Pauli jednak można sobie spokojnie posamplować, a chiptuny nie brzmią znowu źle :).

[#26] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@snajper, post #18

Jeszcze dopiszę parę pozycji, w których muzyka wg mnie doskonale buduje klimat gry:
- Elvira (aż strach słuchać... Jedna z gierek, przy których się bałem - inną był Alone in the Dark, jeden z nielicznych tytułów, które można było zazdrościć PC-tom ;))
- SotB2
- co poniektóre kawałki z SotB3 (np. lot ptaszkiem)
- kawałek tytułowy z Escape from Colditz
- Leander
- Gods
- Settlers
- kawałek tytułowy z Body Blows Galactic
- niektóre kawałki z Wolfchild
- Goblins 3
- wybrane kawałki z obydwu Zooli

[#27] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@snajper, post #26

-elvira (nie da się nie wymienić )
-lotus 3 (szczególnie kawałek metal machine http://www.youtube.com/watch?v=hmSaM7KSros)
-mega lo mania (muzyka+ głosy czytane przez lektorów, bardzo wysoki poziom)
-motyw z secret of monkey island (choć ogółem głos nie był najmocniejszą stroną gry...)

Na razie tyle kojarzę, więcej nie podam żeby nie dublować ;)

[#28] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Chyba wszystkie gry, które chciałem wymienić zostały wymienione. Może jeszcze dodałbym "Lost Patrol". Jeden bardzo prosty utwór, a zapada w pamięć na całe życie. Remiksów tej muzyki słucham od lat i będę słuchał do czasu aż stracę słuch.

[#29] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@PopoCop, post #1

Wydania CD32 ale nie tracki:
1.Beneath a steel sky
2.Gulp
3.Kid chaos
4.Roadkill
5.Quick the thunder rabbit
6.Super frog

Wtrace wersje Audio:
1.Universe
2.Superstardust
3.Pinball illusions
4.Litl Divil
5.James pond 2
6.Jetstrike
7.Fightin spirit
8.Diggers
9.Brian the lion
10.Heimdall 2 (wyyypasss!)
11.Fire & Ice

Ostatnia modyfikacja: 25.11.2010 08:51:06
[#30] Re: Najlepsza oprawa dźwiękowa

@Koyot1222, post #29

moim zdaniem nie bardzo jest sens wymienic takei gry .,. bo byly ich dziesiatki
moze .. szybciej i prosciej wymienic gry ze zlym dzwiekiem / drazniaca muzyczka .. ;-]

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem