[#31] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@El Amigos, post #27

nie wiem czy latwiejsza - byc moze wydawac sie moze prostsza gdy wczesniej skonczy sie oryginalny CF. sadze ze gdybys zaczynal grac od czesci drugiej to jestem pewien ze tak samo psioczylbys na czesc pierwsza "ze latwiejsza jest".

dla mnie CF2 to pakiet misji w ktorych ilosc zalecanych wrogow przemnozono x 1,5. ;) nie zmienia to faktu, ze oba CF nie sa szczegolnie trudne. trzeba tylko dobrze "wychodowac" sobie kilku zolnierzy zeby strzelali celniej i dalej. :)
[#32] Re: Gry na których zżarłeś sobie zćby

@kmilota, post #22

Jest na polskiej Emumani. Link poszedl na priv.
[#33] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@kempy, post #31

No patrz pan...

To w tej grze istotne jest doswiadczenie zolnierzy? Jak ja to przeszedlem? :)

A zaczynalem od CF2, z tym ze zatrzymalem sie (strzelam...) gdzies w 15 misji, potem zdobylem CF i doszedlem do 19 misji. Zrobilem sobie +rok przerwy na czesc pierwsza, a druga po paru tygodniach ukonczona.
Dopiero w czerwcu br. udalo mi sie przejsc 19 (IMHO najtrudniejsza) misje i skonczyc calosc.

[#34] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@kempy, post #31

Teraz jeszcze mi sie przypomnialo, misja 12.6 w CF2 tez byla trudna...

[#35] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@asman, post #1

Elvira 1 i 2, Waxworks - męczyłem się bez solucji (przy wspaniałych polskich wersjach tłumaczonych przez piratów również :) )

[#36] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@El Amigos, post #33

>To w tej grze istotne jest doswiadczenie zolnierzy?

Tak, im większy stopień tym dalej żołnierz strzela i robi to celniej (mniejszy rozrzut). Dlatego np. na niektórych poziomach są ukryte bonusy w postaci szybkiego awansu. :)

>potem zdobylem CF i doszedlem do 19 misji

Nie pamiętam dokładnie - ale czy to nie jest ta, w której startuje się sześcioma kolesiami, zaraz nadjeżdża samochód, chwilę później nadlatuje śmigłowiec a tak w ogóle to trzeba porozstawiać gości na platformach? :) Miła sprawa...
[#37] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@asman, post #1

Ambermoon
Dungeon Master 2
UFO: Enemy unknown
Dynablaster
Bubble
SWOS
Wings
Syndicate
Gunship 2000
Conquest of the Longbow
Beneath a Steel Sky
Innocent until Caught
Indiana Jones 4: Fate of the Atlantis
Legend of Kyrandia
SuperFrog
Syndicate
Desert Strike
Civilization
The Settlers
Ishar 2, Ishar 3,
Lemming 2: The tribes
Flashback
Benefactor
SlamTilt
Gobliiins 3
SWIV
Moonstone
Fury of the Furries
The Lost Vikings
Bubble Bobble
Brutal Homcide
Crazy Cars III

[#38] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@grxmrx, post #37

C-64:
ELITE (ROK grania!, a teraz od nowa:) ), Laser Squad (jakieś 2 tygodnie, bez żadnych oszukiwań:) )
Amiga:
Frontier (kocham tę grę!!!), UFO (wszystkie poziomy trudności, praktycznie rok wyjęty z życiorysu), HARPOON (jedna misja przeciętnie 2 tygodnie, a wszystkich pakietów jeszcze nie skończyłem, jedynie GIUK i w połowie NACV), Civilization AGA (i tak jeszcze nie skończyłem na Imperatorze), Ambermoon (6 miesięcy, w tym jedna nieprzespana noc), Amberstar, (Wakacje z głowy:), Dune II (oczywiście bez ostatniej misji, bo nie mogę sobie dać rady z rakietą Harkonennów), SlamTilt (mój rekord to ponad 4 mld pktów -3 godziny grania non-stop na jednym stole), EXODUS THE LAST WAR (ale bez ostatniej misji, proszę pomóżcie!!!)
Shapeshifter:
X-WING (drugie wakacje z głowy:) )

[#39] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@asman, post #1

Dune II, Syndicate, RailRaoad Tycoon Deluxe, SimCity, SuperFrog, Mortal Kombat I i II, The Settlers (jush mi ludziki po nocach domki budowaly jak tylko oczka zamykalem ;) ), Flashback, Realms of Arkania, DungeonMaster, Mad Prof. Maligari, Gunship 2000, UFO:EU no i oczywiscie niesmiertelne Pinball Dreams i Fantasy i bylo tego jeszcze troszke :))
[#40] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@asman, post #1

Ze 4 lata lekko grałem praktycznie w Settlers tak jak na blasze gram teraz z dychę w HoMM 2 i 3 oraz W.O.G szkoda że choć jedynka nie wyszła na Ami :(
Wracając do tematu skopałbym wam tyłki w Settlers na Ami ale nie ma multiplayera bleee

[#41] Re: Gry na których zżarłeś sobie zćby

@asman, post #1

Fire Force - moja ulubina amigowa gra :)
Syndicate
Dune II
Another World
Warlord
Cyber Empire, WarLord, Kingdom of England (w to z kumplami cielismy duzo)
Wings
Moonstone
N&S
Cannon Fodder 1,2
Franko, Doman
Jaguar XJ220
K240
Walker

Do niektórych z tych gier powracam do dziś. Najczćściej do Fire Force, Wings. Moonstone, Walker czy Doman :)

Było ich duzo wiecej ale narazie tyle sobie przypomniałem.

[#42] Re: Gry na których zżarłeś sobie zćby

@asman, post #1

Przypomniałem sobie o:
Desert Strike
Goblinsy
Hired Guns (w to tez z kumplami niezle łoilismy)
Heimdall 2
Lost Patrol
Lure Of The Temptress
Robin Hood
Shadow of the Beast
Skidmarks
Street Rod 1,2
TV Sport Boxing
Panza Kick oraz Best of The best

Apropo tej ostniej czyli Best of The best posziukuje :)

[#43] Re: Gry na których zżarłeś sobie zęby

@asman, post #1

Lotus III
Speedball 2
K240
Skidmarks 2
Laser Squad
Battle Squadron
Cannon Fodder
Wolfchild
Alien Breedy
Pinball Dreams
i jeszcze trochę by się znalazło...

z tym, że ręce najbardziej bolały po sesji Speedballa :)
(to wszystko na A500+ z 2MB CHIP)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem