[#1] Dune2
Czy ktoś jeszcze gra w tego klasycznego rts-a?? A konkretnie chodzi mi o edytor plansz. Czy takowy istnieje?? W aminecie znalazłem tylko edytor gotówki, ale tak nędznie napisany, że do niczego (swoją drogą jako edytor gotówki lepiej wykorzystać filemastera2.2) :)

[#2] Re: Dune2

@Orson, post #1

Ja czasami pogrywam ;) O edytorze (amigowym) nie słyszałem.
[#3] Re: Dune2

@mailman, post #2

Ja przeszedłem grę wszystkimi stronami po kilka razy, ale preferuję Atrydów:) Wersja na peceta jest lepsza (ładniejsza gfx i Atrydzi maja troopers i kilka bajerów) A w dune2000 nie grałem. Za to mam na koncie Napalma (rasą Humans)

[#4] Re: Dune2

@Orson, post #3

Mi osobiście najbardziej się podoba rasa Harkonnenów (pewnie z uwagi na dużą moc niszczenia :D Ukończyłem tę grę tyle razy, że już nie pamiętam nawet. Jeszcze na A500 w żółwim tempie :D

Co do Napalma to zarówno Humansami jak i Robotsami wyciąłem wszystko w pień. W Exodusie nie mogę jednak dobrnąć do końca. Brak czasu niestety... Ale pracuję nad tym...
[#5] Re: Dune2

@mailman, post #2

Zobacz >>TU<<
[#6] Re: Dune2

@Norbert, post #5

Ma ktoś namiary na tego kolesia, do którego strony podałeś odnośnik? To jest ta osoba, która stworzyła edytor plansz do Benefactora. Ja się z nim próbuję od ponad trzech lat skontaktować.

Jak widze edytor do Dune 2 też napisał :D
[#7] Re: Dune2

@mailman, post #6

Właśnie go pobrałem-jak wrócę do domu z kafejki to od razu go sprawdzę:) Co do Harkonnenów to fajnie się nimi gra, ale bardzo łatwo jest z deathhandem (oprócz tego Harkonneni mają tylko 8 misji a Atrydzi i Ordosi 9 [ta dziewiąta jest naprawdę TRUDNA! zarówno sardaukarzy jak i harkosi mają deathhandy, więc trzeba ostro kombinować-ostatnio ją przeszedłem w 1godz. i 1m.])
Napalma tłukłem też Robolami, ale mam kiepską wersję i ok. misji 9 (chyba) gra się zacina i nie da się przejść takiej jednej misji (mimo spełnienia warunków misji)
Exodusa dopiero kupię jak jakimś cudem zdobęde Apollo1240/40, którego szukam bezskutecznie kilka miesięcy.

[#8] Re: Dune2

@mailman, post #4

Grałem w to godzinami.... na a500 bez hd! Gość mi zginął,oszczędzałem budżet X-Com,a więc podczas misji restart i od nowa dyskoteka... i tak wygrałem tą grę na a500 :) Cydonię nosem wciągnąłem moją ekipą :)

[#9] Re: Dune2

@aMifan, post #8

Ekhm... To chyba nie ta gra...
[#10] Re: Dune2

@mailman, post #6

Ostatnio bawiłem się tym edytorem i jest on całkiem mądrym i pożytecznym programem!
Zrobiłem trzy misje dla Atrydów i są trochę trudniejsze od standardowych. Trzecia to istne piekło! Może je kiedyś wyślę do ppa-razem z opisem i taktyką do Dune2.

[#11] Re: Dune2

@aMifan, post #8

O kurcze zakręciłem się

[#12] Re: Dune2

@Orson, post #1

Odkopuję.

Również przeszedłem Dune 2 każdą rasą.
Mi najlepiej grało się Harkonnenami (najłatwiej).

Gram w DUNE 2000 obecnie, byłby ktoś chętny na multiplaya ?

[#13] Re: Dune2

@Orson, post #10

Chmm.. Zapomniałem, że całe wieku temu zrobiłem tym edytorem nową kampanię dla rodu Atreides, oraz chyba trzy misje dla Ordos. Czy byłby ktoś zainteresowany czymś takim? Jeśli będą chętni mogę podrzucić te mapy.

[#14] Re: Dune2

@Orson, post #13

Mnie wyślij, też przeszedłem już wszystkie misje.
Coś nowego zawsze się przyda.

[#15] Re: Dune2

@Orson, post #13

Ja też poproszę ;) . Przeszedłem całą grę wszystkimi po kilka razy... . Najbardziej lubię Ordosów :) .

Pozdrawiam

Azzorek

[#16] Re: Dune2

@Azzorek, post #15

Witam

Mam nadzieję, że panowie nie mają nic przeciwko temu, abym owe mapy podesłał dopiero na święta, lub tuż przed nimi? Nie mam ich na hdd blaszaka, jedynie na Ami, zatem mapy mogę wysłać dopiero jak się uporam z przygotowaniem jakiegoś miejsca, gdzie podłączyć będę mógł Amigę.

Podkreślić też bym chciał, że te mapy nie są do końca dopracowane np kampania dla Atreides zawiera tylko 9 misji (tzn przy wyborze kolejnego terytorium musimy zawsze wybierać tylko to pierwsze z lewej - nie miałem ochoty robić tej samej mapy po trzy razy), dla Ordos są to tylko 3 pierwsze mapy (ale za to najdokładniej zrobione).

[#17] Re: Dune2

@Orson, post #16

Ok, mogę trochę poczekać.

[#18] Re: Dune2

@Orson, post #13

Ja też poproszę. :)
[#19] Re: Dune2

@mailman, post #6

mailman napisał(a):

> Ma ktoś namiary na tego kolesia, do którego strony podałeś
> odnośnik? To jest ta osoba, która stworzyła edytor plansz do
> Benefactora. Ja się z nim próbuję od ponad trzech lat
> skontaktować.
>
> Jak widze edytor do Dune 2 też napisał :D

wydawało mi się, że ten gość na forum się tu udziela.
--------------------------EDIT:
Nie widzę na jego stronie edytora map. Jest tylko edytor misji.

Ostatnia modyfikacja: 08.12.2009 10:52:34
[#20] Re: Dune2

@QkiZ, post #19

QkiZ napisał(a):

> wydawało mi się, że ten gość na forum się tu udziela.

Od jakiegoś czasu tak... ale nie w 2005 roku ;)

[#21] Re: Dune2

@Dawi, post #18

a moze udostepnic ten dodatek w PPA dla wszyzstkich zainteresowanych ?

[#22] Re: Dune2

@Dawi, post #18

Mapy właśnie wysłałem trzem chętnym (Olek, Azzorek, Dawi). Gdyby był jeszcze ktoś chętny, niech da znać.

[#23] Re: Dune2

@Orson, post #22

Dziękuję pięknie za modzik, po testach podzielę się wrażeniami ;).

Pozdrawiam

Azzorek

[#24] Re: Dune2

@Orson, post #22

Super, ja też poproszę :).

[#25] Re: Dune2

@Orson, post #22

Ja też dziękuję. :) Wysłałem już co prawda jakiś czas temu maila, ale nie wiem, czy dotarł.

[#26] Re: Dune2

@Dawi, post #25

Jestem autorem edytora scenariuszy do tej gry, więc jeśli będziecie mieli problem z uruchomieniem scenariuszy stworzonych przez Orsona to śmiało piszcie do mnie.

[#27] Re: Dune2

@Minniat, post #26

Odkopuję trupa.
Ma ktoś jeszcze tego ScenPack? Linki wygasły a chciałem coś przetestować z Amigową Dune 2. I czy jako plik źródłowy jest używany własny czy ini z wersji PC.
[#28] Re: Dune2

@ID909, post #27

Kim jesteś? Skąd wiesz, że nazwa programu to ScenPack?
[#29] Re: Dune2

@Hextreme-Attic, post #28

Stąd, że wszystkie linki do niego kończyły się na scenpack.lha.
[#30] Re: Dune2

@ID909, post #29

Hehe...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem