[#31] Re: Gra doskonała

@PopoCop, post #1

Ja spedzilem z kumplami wieeele godzin grajac w Jet Strike na CD32, bosz co to byla za giera!! Musze ja zdobyc wkrotce!! Muza (z lekka punkowe kawalki nieznanej brytyjskiej zdaje sie kapeli), wybor sprzetu i grywalnosc powalaly na kolana.
Uwielbialem kiedys tez (lata nie widzialem tego) K240 - niesamowita grywalnosc, tylko te dyskietki te dyskietki...i Gunship 2000 (tez wersja CD32 ze wzgledu na muze i poprawiona grafike).
Ehh, bylo tego.
(Heh, przypomniala mi sie tez nawalanka - Shadow Fighter, swietna grafa i oczywiscie grywalnosc. )

[#32] Re: Gra doskonała

@Eith, post #31

Moje amigowe ideały ;)

Secret Of The Monkey Island i Monkey Island 2
[#33] Re: Gra doskonała

@PopoCop, post #1

Niepozorna a niezwykla gra byl Diggers na Cd32, klimat, grywalnosc, pomysl i chyba przede wszystkim - muzyka! Tak ta gra byla doskonala dla kogos kto wczul sie w klimat!

[#34] Re: Gra doskonała

@Eith, post #33

Nie zgadzam się :P A argumentację przedstawiłem tutaj. :P Zapraszam do dyskusji w komentarzach do artykułu :)
[#35] Re: Gra doskonała

@mailman, post #34

Gra doskonała, powiadacie?
Oto moje typy:

1)Another World i Flashback
2)Monkey Island
3)Simon The Sorcerer
4)Moonstone

Another - żadnych zastrzeżeń, super grafa, super dźwięk, świetna fabuła, grywalność, miodność i klimat
Flashback to dalsze potwerdzenie geniuszu Erica Chachi 0 zastrzeżeń...

Monkey i Simon - przygodówki przy których spędziłem wiele czasu, nie mam żadnych zastrzeżeń - uwielbiam je!

Moonstone - w nic mi się tak świetnie nie grało na multiplayera, nawet w Mortal Kombat. Rozgrywka max na 4 playerów, klimat fantasy, bajeczna grafa i te hektolitry krwi

Wszystkie poza Moonstonem są instalowalne na HD bez gimnastyki.
Rzekłbym że to 99,5% ideału... te 0,5% Simon i Another tracą na braku 100% zgodności z oryginałem (PC)
W Simonie brakuje intro, w Another World kilku bardzo ciekawych leweli :(

[#36] Re: Gra doskonała

@Rodzyn, post #35

Intro do Simon the Sorcerer jest jak dobrze pamiętam w wersji na cd32 (talkie).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem