[#31] Re: Another World REMAKE NIESAMOWITY

@Rodzyn, post #30

Było też odbijanie się od markizy... - To jest właśnie ta trampolina :), Buddy przerzuca Lestera, póżniej Lester odbija się od markizy, spada piętro niżej i odrazu zabija dwóch śmiałków chcących mu przeszkodzić, a dalej jest to co opisałem wcześniej :D

[#32] Re: Another World REMAKE NIESAMOWITY

@Korni, post #31

Sposób przejścia levelu oznaczonego na PC kodem TXHF, specjalnie dla @Korniego :)

Lester biegnie w lewo, terroryzuje obcego bronią - ten wciska ukryty przycisk, który zatrzaskuje drzwi przed nosem rudzielca i piętro wyżej.
Należy wrócić w prawo, wejść po schodach na górę, następnie w prawo. Teraz czas na sprytne zagranie. Stawiamy tarczę, super-strzałem rozwalamy drzwi za którymi stoi wróg i czekamy aż rzuci 4-5 granatów. Granaty oczywiście stoczą się po schodach robiąc na dole wielką dziurę, ale nią zajmiemy się później... Kiedy grenadier wykona swoją robotę należy go odstrzelić i udać się w lewo. Korzystamy z teleportu w dół i wykorzystując chwilę, jaką strażnik potrzebuje na zniszczenie drzwi, stawiamy sobie kilka pól siłowych. Następnie znanym sposobem zdejmujemy strażnika i udajemy się kolejnym teleportem w dół w celu przestrzelenia kabla zasilającego.
Wracamy do dziury i wskakujemy w nią, a następnie biegniemy w prawo. Przebiegamy ciemny pokój (gdybyśmy nie zniszczyli kabla zasilającego, snajperzy na dole zmieniliby nas w popiół). Przy końcu ekranu należy wykonać skok (inaczej wpadniemy do dziury) następnie ciągniemy za dźwignię po prawej stronie. Kiedy z dołu zaczną dochodzić ryki i wrzaski (uwolniliśmy lwy z klatek :D ) skaczemy w dziurę i biegniemy co sił w nogach w prawo (NIE skaczemy, bo nas zdejmą, tylko klasycznie truchtem)
Zajmujemy wreszcie miejsce w "czołgu" po czym wyjeżdżamy na arenę...

Zawsze się zastanawiałem, po co były te wszystkie typy broni w czołgu... W wersji PC są one potrzebne, gdyż jeśli w porę się nie katapultujemy gladiatorzy zniszczą pojazd! Można się pobawić strzelając z działa do obcych, choć i tak w końcu będziemy musieli opuścić nasz wehikuł w tempie ekspress... Reszta przebiega identycznie jak na Amidze...

BTW: W wersji PC również na końcu przygrywa znany i lubiany moduł...
Ciągle nie mogę wybaczyć panu Chahi braku tych leweli na Ami :(

[#33] Re: Another World REMAKE NIESAMOWITY

@Rodzyn, post #32

Stawiamy tarczę, super-strzałem rozwalamy drzwi za którymi stoi wróg i czekamy aż rzuci 4-5 granatów Dzięki :), Teraz już wiem po co ta "półka" nad schodami :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem