[#32]
Re: Another World REMAKE NIESAMOWITY
@Korni,
post #31
Sposób przejścia levelu oznaczonego na PC kodem TXHF, specjalnie dla @Korniego :)
Lester biegnie w lewo, terroryzuje obcego bronią - ten wciska ukryty przycisk, który zatrzaskuje drzwi przed nosem rudzielca i piętro wyżej.
Należy wrócić w prawo, wejść po schodach na górę, następnie w prawo. Teraz czas na sprytne zagranie. Stawiamy tarczę, super-strzałem rozwalamy drzwi za którymi stoi wróg i czekamy aż rzuci 4-5 granatów. Granaty oczywiście stoczą się po schodach robiąc na dole wielką dziurę, ale nią zajmiemy się później... Kiedy grenadier wykona swoją robotę należy go odstrzelić i udać się w lewo. Korzystamy z teleportu w dół i wykorzystując chwilę, jaką strażnik potrzebuje na zniszczenie drzwi, stawiamy sobie kilka pól siłowych. Następnie znanym sposobem zdejmujemy strażnika i udajemy się kolejnym teleportem w dół w celu przestrzelenia kabla zasilającego.
Wracamy do dziury i wskakujemy w nią, a następnie biegniemy w prawo. Przebiegamy ciemny pokój (gdybyśmy nie zniszczyli kabla zasilającego, snajperzy na dole zmieniliby nas w popiół). Przy końcu ekranu należy wykonać skok (inaczej wpadniemy do dziury) następnie ciągniemy za dźwignię po prawej stronie. Kiedy z dołu zaczną dochodzić ryki i wrzaski (uwolniliśmy lwy z klatek :D ) skaczemy w dziurę i biegniemy co sił w nogach w prawo (NIE skaczemy, bo nas zdejmą, tylko klasycznie truchtem)
Zajmujemy wreszcie miejsce w "czołgu" po czym wyjeżdżamy na arenę...
Zawsze się zastanawiałem, po co były te wszystkie typy broni w czołgu... W wersji PC są one potrzebne, gdyż jeśli w porę się nie katapultujemy gladiatorzy zniszczą pojazd! Można się pobawić strzelając z działa do obcych, choć i tak w końcu będziemy musieli opuścić nasz wehikuł w tempie ekspress... Reszta przebiega identycznie jak na Amidze...
BTW: W wersji PC również na końcu przygrywa znany i lubiany moduł...
Ciągle nie mogę wybaczyć panu Chahi braku tych leweli na Ami :(