[#31] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@kutafon, post #29

Ale zapomnieli o logu MOSa

[#32] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@pwe, post #31

Zabawna sprawa, jedna reklama i tyle checy na całym forum.

[#33] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@crust_ame, post #30

To jest gra o przygodach rodziny Simpsonsów a nie o przygodach rodziny Kaczyńskich. Myślałeś że "comming this fall, to every platform ever made" + te wszystkie loga to tak na serio ??

Myslałem, że ktoś nieświadomy się walnął. Dla mnie to naprawdę nie jest żart. :) Tym bardziej, że raczej byłby adresowany do bardzo wąskiej grupki ludzi. Przecież dzisiejszy użytkownik PS3 czy XBox360 na pewno nie kojarzy co to jest VIC-20 czy AMIGA.
[#34] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@MDW, post #33

dzisiejsi posiadacze ps3 czy x0 mysla ze playstation bylo pierwsza konsola ever a wczesniej to gralo sie w bierki ;/
[#35] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@DRACOX, post #34

Autentyczna sytuacja z autobusu. Chłopa przekonuje dziewczynę (oboje mają na oko mniej niż 10 lat), że pierwszą grą na świecie było GTA2.
Ja rozumiem, że dzieci, że mało w życiu widziały, ale twierdzenie, że gra, która ma w tytule dwójkę jest pierwszą na świecie jest kretyńskie nawet na dziecko.
Ciekawe czy GTA powtało po GTA2?

Inna sprawa, że ignorancja ludzi jest straszna. W pociągu widziałem kilku studentów i jeden z nich twierdził, że kamerę jego kumpla (taką starą, na taśmę celuloidową) na pewno da się podłączyć do komputera przez USB. Po krótkiej dyskusji doszedł do wniosku, że jeśli się nie da, to już na pewno taką możliwość ma projektor wyświetlający takie filmy.
Nie wiem tylko czy te usb byłoby podłączone pod żarówkę czy też silniczek.

Niektórzy chyba myślę, że Aleksander Wielki ćwiczył swoje strategie prowadzenia bitew w młodości, na Warcrafcie3.
[#36] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@Jaszczur, post #35

No ładnie. :)

Ja z kolei słyszałem coś takiego. Politechnika Wrocławska, wydział Mechaniczny, ostatni rok studiów inżynierskich Mechanika i Budowa Maszyn. Stoimy w grupce kilku osób i jeden zaczyna marudzić, że jemu AutoCAD (oczywiście średnio legalny) się nie chce odpalać po zainstalowaniu. Inny spec pyta: "A jaki masz komputer?". Gostek z problemem odpowiada "no ATX". Spec na to "No to powinien działać!". I koniec gadki. :D
Mnie tam czasem szlag trafiał. :) Przecież ci ludzie zostali za 5 czy 6 miesięcy inżynierami. Takich gadek jeszcze mógłbym przytoczyć kilka. Ja rozumiem, że można się na czymś nie znać. No ale jak się na czymś nie znam to nie zgrywam fachowca. No a tam oczywiście sami fachowcy byli... Kur...cze. :)
[#37] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@MDW, post #36

Analogicznie ktoś mógłby się zastanawiać, dlaczego nie zrozumiałeś dowcipu z logosami "wszystkich platform w historii".

Co do całej dyskusji - twórca Simpsonów przyznawał się do posiadania i używania Amigi. Oczywiście to było dawno temu, ale być może dlatego znaczek znalazł się wśród innych.

[#38] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@MDW, post #36

Tytanom intelektu z tego wątku, zażenowanych poziomem wiedzy przyszłych inżynierów i dziatwy gimnazjalnej, proponuję wybranie spośród siebie tego jednego najwspanialszego, najbardziej inteligentnego i oczywiście posiadającego najlepsze poczucie humoru. Do plebiscytu zgłaszam autorów niniejszych wypowiedzi:

"ponieważ na wszystkie z wyżej wymienionych platform (no może poza jaguarem) wychodzą od czasu do czasu gry"

"Nintendo 64 jest jeszcze jakimś tam mini-rynkiem."

"Przecież to jest ostro popierdzielone żeby umieszczać takie logo w dużej grze z 2007 roku."

" echhh, najprawdopodobniej są to platformy, na które ukazały się wcześniej (jakieś) gry z serii The Simpsons..."

"taka gra na amigę . Chyba że na PPC "

" A moze po prostu wydadzą stare gry tylko w nowych opakowaniach..."

"Myslałem, że ktoś nieświadomy się walnął. "

"Nie kumam tylko po jakiego grzyba te znaczki?"
[#39] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@galu, post #38

Niechaj zgadne. Odezwal sie urazony, nieslubny syn prof. Miodka.
[#40] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@galu, post #38

Spieprzaj dziadu!

[#41] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@galu, post #38

Nie myli się ten co nic nie pisze.

A co do ate_iksa to nie problem ja myślę że to z braku myszki optycznej.

Ostatnia modyfikacja: 14.07.07 17:33
[#42] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@galu, post #38

ponieważ na wszystkie z wyżej wymienionych platform (no może poza jaguarem) wychodzą od czasu do czasu gry

- XBox360 - Wychodzą gry
- Playstation 3 - j.w
- Wii - j.w
- Coleco Vision - No może tu nie
- PSP - Wychodzą
- Nintendo DS - j.w
- Jaguar (!) - Tu napisałem , że nie wychodzą
- Turbo GrafX 16 - Ponoć wychodzą, nie jestem pewny
- Dreamcast (!) - Od czasu do czasu w japoni
- Nintendo 64 - Napisałem, że nie
- GameCube - Wychodzą
- Commodore VIC 20 (!) - Wychodzą (z dwie na rok, ale raczej wychodzą, nie komercyjnie, ale wychodzą)
- AMIGA (!!!) - Wychodzą (mało, bo mało)
- GameBoy Advance - Wychodzą

Nintendo 64 jest jeszcze jakimś tam mini-rynkiem.
Jest. Siedzę w tej branży i wiem, że osprzęt do n64 jest produkowany i schodzi jak ciepłe bułeczki. Szczególnie pady, expansion packi i karty pamięci.

Przecież to jest ostro popierdzielone żeby umieszczać takie logo w dużej grze z 2007 roku
Co w tym nie tak?

echhh, najprawdopodobniej są to platformy, na które ukazały się wcześniej (jakieś) gry z serii The Simpsons..."
Całkiem możliwe.

taka gra na amigę . Chyba że na PPC
Prawdopodobnie autorowi postu chodziło o to, że teoretycznie jest taka techniczna możliwość.

" A moze po prostu wydadzą stare gry tylko w nowych opakowaniach..."
Kto jak kto, ale EA robi to dość często.

Myslałem, że ktoś nieświadomy się walnął.
Co tu nie tak?

Nie kumam tylko po jakiego grzyba te znaczki?
Ja też.

Galu: Wygrałeś plebiscyt! W nagrodę otrzymasz jedno kolorowy monitor w bardzo konkretnym kolorze!

[#43] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@galu, post #38

galu:
Nie wiedziałem, że to ty byłeś tym gostkiem od ATXa. :) Przepraszam, że uraziłem. A tak przy okazji - działa już ten AutoCAD? :)

[#44] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@MDW, post #18

"Może tak jak to zazwyczaj robi PiS po prostu powiedzą, że oni tego nie mówili (nie użyli loga "Amiga" w trailerze)"

To PiS też używa loga Amigi w swoich trailerach/spotach?

[#45] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@Jaszczur, post #35

rotfl
Rozwaliłeś mnie jak przeczytałem o dzieciaczkach to się uśmiałem, ale jak o studentach, kamerze i USB to aż poplułem monitor ze śmiechu. OK
[#46] Re: Simpsons (2007) na Amige!

@MDW, post #36

No tak na AT to by pewnie nie działał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem