[#1] AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)
Jak w tytule, jakie macie koncepcje zwiazane z ewentualnym patchowaniem AB3D2 The Killing Grounds?
Mi glownie zależy na tym zeby dalo sie grac mycha i klawiszami WSAD.

[#2] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #1

Zgadzam się z przedmówcą ale dołożyłbym jeszcze jakąś optymalizację pod PPC aby to za szybko nie biegało+zwiększenie rozdzielczości. Marzeniem by były trochę lepsze teksturki ale nie można wszystkiego wymagać chyba.
[#3] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Arbuz, post #2

WarpOS+Warp3D

[#4] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #1

Mnie głównie denerwuje brak określonego maksimum zdrowia i amunicji, tzn jest ale 65535. ;)
PPC i GFX nie mam więc mi to niepotrzebne.

Bardziej bym wolał jakiś patch do jedynki, aby odpalić to w 1x1 pixeli. Ktoś nawet robił AB3D-RTG i działało to w lewym górnym rogu ekranu, ale upadło, a source ma już wygasłe linki.

Ostatnia modyfikacja: 28.04.08 18:23
[#5] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #1

No to tak:
Obsługa hełmuVR;
rękawiczekVR;
Rozdziałka 1600x1200;
gra przez siec;

,a na poważnie to rozdzielczosc 640x480 i w pelni konfigurowalne sterowanie myszka + klawiatura. Jeśli by się dało to warp3d + wos.
Moge zwiekszyc pule nagrody o jakies 4 dyszki.

[#6] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #1

TKG jest naprawdę super, chyba najlepszą grą doomopodobną na Amigę - wykorzystuje najnowocześniejsze rozwiązania z dziedziny amigowych gier FPP. Gra jest dodatkowo w pełni modyfikowalna, dzięki załączonym edytorom. Jeśli chodzi o zmiany to w zasadzie nie mam nic do zarzucenia tej grze. Proponujecie myszkę - lepszą kombinacją jest jednak Joystick + klawiatura (by grać joystickiem wciśnij klawisz J, mysz jest dostępna chyba pod klawiszem M)

[#7] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Minniat, post #6

Podłącz Joystick do Pegaza
[#8] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Minniat, post #6

TKG jest naprawdę super, chyba najlepszą grą doomopodobną na Amigę...

Smiem twierdzic, ze Trapped II pod wzgledem technicznym byl bardziej okazaly.

[#9] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Lokaty, post #8

Ładniejszy, ładniejszy tylko że to nie ten gatunek gier
[#10] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Arbuz, post #9

Tak, zgadza sie - mialem na mysli jedynie silnik. Wiadomo dynamiki FPP nie uswiadczysz w tej grze, ale efekty i ogolnie swiat znacznie ciekawszy moim zadniem. :)

[#11] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Arbuz, post #7

do Pega możesz podłączyć joystick USB - zwykły analogowy PC spokojnie możesz używać jako amigowy cyfrowy (np. w E-UAE)
[#12] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@wali7, post #11

Ja nie chcę dżoja do pega. Mam w Amidze i wystarcza mi to. Chcę dobrego AB3D 2 na Pega
[#13] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Arbuz, post #12

to QuakeIII już nie wystarcza? przeciwnicy też są brzydcy ;)
[#14] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@wali7, post #13

Ileż można w to grać? Jak nie ma nowych gier trzeba stare przypominać sobie. Może jak będzie MOS2 to ci co go piszą będą mieli wolne to zaczną coś portować.
[#15] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@11MASTEr, post #5

Dobra, z tego co obczailem to zgadzam sie z masterem:), kolego Arbuz czy Tobie tez odpowiada w pelni konfigurowalna mycha i klawiatura jako podstawowy wymog dla nowego patcha, a 640x480 jako ewentualny dodatek, jezeli nie jest to zbytnio problematyczne. Trza pamietac ze source jest tylko do Aliena, do RTG patcha nie widzialem. Kto jest za, kto przeciw?:) Jakies dodatkowe propozycje?

[#16] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #15

Jak najbardziej mi pasuje osługa myszy i klawiatury. Aby tylko to ładnie grało na Pegazie. No i to 640x480 też mogłoby być.
[#17] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #15

Jestem za. Przydaloby sie jeszcze wygladzanie 3D, no ale bez przesady. Mysle ze rozdzialka 640x480 (lub wogole dowolna do wyboru), to podstawa.
Z mojego punktu widzenia, wazne by bylo tez to, aby gra bez problemu dzialala na emulatorach 68k pod AOS4 i MOS.
AHA - nie zapominajmy o dzwieku (AHI). Na klasykach nie powinno byc problemu, jednak na innych maszynach bedzie.
[#18] MiniQ twój ruch :-)

@Fazior, post #1

Pasowało by żeby się MiniQ ustosunkował do wymagań i zapodał swoje propozycje cenowe
[#19] Re: MiniQ twój ruch :-)

@Arbuz, post #18

Zanim zacznę cokolwiek mówić o pieniądzach, najpierw ściągnę źródła, i zerknę w kod. Potem spróbuję to w ogóle skompilować i uruchomić...

Tak swoją drogą jakaś dobra dusza może mnie wspomóc plikami niezbędnymi do życia dla tej gry?
To co na aminecie leży wystarczy?

[#20] Re: MiniQ twój ruch :-)

@MinisterQ, post #19

kiedyś zerkałem, jak dobrze pamiętam to spooooro asma :)

[#21] Re: MiniQ twój ruch :-)

@MinisterQ, post #19

Puk puk, można jeszcze się zapisać? :P

Poszukam co nieco w domu, bo miałem jak-e-ś stuff do AB3d2. Ale to dopiero późnym wieczorem, do którego to czasu MiniQ zdąży już pewnie to to skompilować i dopisać współczynniki RPG :P.

Jeżeli chodzi o moje marzenia względem tej gry, to chciałbym pograć właśnie w trybie multiplayer przez sieć bardzo bardzo. Tak poza tym obsługa mychy i klawiatury to by było coś (i opcjonalnie zwiększyć HP przynajmniej o 100% początkowego bo truuuudna ta gra :) sam TKG jak i dodatek Xenium Core).

P.S.
No i oczywiście walka turowa!! To by było coś :PPP.

P.S. 2 na poważnie: FreeCiv2 na Amigę, to by było cóś!

Ostatnia modyfikacja: 29.04.08 15:25
[#22] Re: MiniQ twój ruch :-)

@baderman, post #20

Nie trzeba kopać całości, mam nadzieję. ;)

[#23] Re: MiniQ twój ruch :-)

@BagoZonde, post #21

A wiesz co ja bym chciał? Żeby w końcu zapowiadane kilka lat temu gry: Sin oraz Soldier of fortune wyszły. Zapowiedzi były takie że wyjdą jak powstanie AOne (wtedy jeszcze grafa z Matroxem) bo Amiga Classic PPC nie uciągnie tego.
[#24] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Fazior, post #15

Tez chetnie sie dorzuce cosik, glownie w sumie chodzi mi o mysz i klawe bo na AGA 060 to mi hires nie pojdzie:)

[#25] Re: MiniQ twój ruch :-)

@MinisterQ, post #19

To nie żart? Chcesz się wziąść za to.. Cool ok, racja OK
JESTEM ZA!!!
[#26] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@Arbuz, post #14

Jak wyjdzie MOS2 to beda nad mosem3 siedziec kolejne wieki
A co do myszki w AB to tez jestem za bo to najwieksza wada tej gry OK

[#27] Re: AB3D2 TKG-patch waszych marzen:)

@vi-bee, post #26

A taj Boże. Niech siedzą i płodzą. Tyle czasu czekałem na Mos2 poczekam i na Mos3 i Pegaza3
[#28] Re: MiniQ twój ruch :-)

@MinisterQ, post #22

Elo Ministrze Q, jak leci wgryzanie sie w asemblera:)?

[#29] Re: MiniQ twój ruch :-)

@Fazior, post #28

Ile mam czasu na odpowiedź? ;)

[#30] Re: MiniQ twój ruch :-)

@MinisterQ, post #29

Nie masz czasu, cala rzesza spragnionych mordu czeka zeby wydac swoje kieszonkowe w zamian za Twoje umiejetnosci:D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem