[#31] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@RadoslawF, post #29

Radoslaw byla zle skrackowana wersja ktora sie wieszala ..na orginale nie zauwazylem zadnych anomali i cala gre przeszedlem zarowno w wersji ECS jak i AGA
[#32] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@HOŁDYS, post #31

Na AGA grałem, na ECS chciałem skorzystać z okazji i porównać, nie wyszło, niewykluczone że z winy cracka, po objawach i znając minusy wersji AGA uznałem że z powodu braku Chip.

Pozdrawiam
[#33] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@HOŁDYS, post #1

Lemmings, Perihelion, 4D Sports Boxing, 4D Sports Driving, Dune - raz wczytane dane później się nie doczytywały

Doman - dodatkowe efekty dźwiękowe (lub możliwość wyboru muzyki podczas gry - nie pamiętam dokładnie)

Skaut Kwatermaster - gra wczytuje się w całości
[#34] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@RadoslawF, post #32

powiem ci ze ufo w wersji ECS jest lepiej udzwiekowione (lepsze motywy muzyczne) i ma bajer ktorego nie ma wersja AGA .. pasek postepu ruchu przeciwnika .. ogolnie ta wersja jest z 1995 r czyli rok po AGA ..i chyba ja jakos poprawili (ruch przeciwnika na 040/40 szybciej dziala ECS niz AGA)
Graficznie wersja ECS jak na taka ograniczona maszyne jak A500 naprawde slicznie wyglada (ufopedia) i chyba jest to jedna z ostatnich gier tak zaawansowanych i dobrze wykoanych na 68000

do grania jednak GVP 030/50 mhz by sie przydalo :P

mailman czy perhelion na pewno wykorzystuje dodatkowy ram ? (o domanie i lemmingach juz bylo)

Ostatnia aktualizacja: 06.03.2012 19:44:46 przez HOŁDYS
[#35] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@mailman, post #33

Oj,takich gier jest na pęczki......
Shadow of the Beast, Lionheart - sporo ponad 120 kolorów jednorazowo na ekranie....
B.C. KID - pełne 60 fps, fantastyczne remake.........
SVIW - dane wczytywane w locie. Techniczny amigowy cud. Zrobienie dziś czegoś takiego na dyskietkach - niemożliwe.....
etc, etc.....:)

eeee....trochę nie na temat, ponioslo mnie :)sorry....

Ostatnia aktualizacja: 06.03.2012 19:44:53 przez michalmarek77
[#36] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@RadoslawF, post #32

Ja przeszedłem UFO zainstalowane na dysku twardym na "gołej" A600. "Zawiecha" zdarzyła mi się tylko raz w którejś misji, gdzie notorycznie komputer wchodził w tryb "myślenia" i nie robił nic więcej (odczytywanie stanów gry nic nie dawało), dopiero po rozpoczęciu tej samej misji od nowa problem zniknął. Gra w UFO z dyskietek jest męcząca, potrafi non stop coś doczytywać w terenie przy przesuwaniu ekranu.
[#37] Re: Amiga ECS i Gry wykorzystujace wiecej niz 1 MB RAM

@HOŁDYS, post #34

czy perhelion na pewno wykorzystuje dodatkowy ram ?

Na pewno. Na tej grze testowałem rozszerzenie do 2,3 MB Fast w mojej A500.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem