[#1] asman i jego slave'y do WHDLoad
Witam,

Zakładam wątek w sprawie moich slave'ów do WHDLoad. Uwagi, krytyka i wszystko co wam przyjdzie do głowy w sprawie moich slave'ów i pracy nad slave'ami jest tu mile widziane.

Pozdrawiam.

[#2] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #1

Alfabet śmierci to piękna robota - bez zarzutów
Last Soldier - pierwsza wersja którą dostałem do testów szwankuje - ale to Ci już zgłaszałem.

Byłoby prześwietnie gdybyś zainteresował się takimi gierami jak "Mentor" czy też "Misja Harolda" które to są przynajmniej u mnie bardzo kapryśne jeżeli chodzi o odpalanie nawet na systemie 3.1 (o 3.9 można zapomnieć)

[#3] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Logan, post #2

Alfabet śmierci to piękna robota - bez zarzutów

Nie do końca prawda, bo dodanie wsparcia dla innych języków leży odłogiem a Mailman i Shoonay nie będę wiecznie czekać. Tyle, że podstawowa wersja działa.

Last Soldier - pierwsza wersja którą dostałem do testów szwankuje - ale to Ci już zgłaszałem.
Tak, już naprawiłem, to był śmieszny błąd, bo ja sobie zmieniłem nazwy dysków w pliku wykonywalnym coby mi było łatwiej no i zapomniałem o tym i tobie wysłałem. W każdym razie naprawione i postaram wysłać Ci wersje działającą.

[#4] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #1

Mógłbym prosić na maila te slave do testów? Zarówno alfabetu jak i last soldiera.

Co co pisał Logan to prawda. Misja jest bardzo kapryśna a granie z dyskietek udręką.

Benedykt Dziubałtowski

[#5] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Misja Harolda ma instalator na HD - jest chyba na 6 dysku. Jednak nawet wtedy u mnie to nie działa (amigasys 3 + Os3.1, A1200 030/50 32MbRAM) po intrze wywala błąd "data02" czy jakoś tak...

[#6] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Dostęp do ami mam tylko w weekend i jeśli nic mi nie wypadnie, to wyśle.

Jeśli chodzi o Misja Harolda i Mentora, to już ktoś mnie o to pytał, ale niestety miał tylko cracki. Jak narazie to pracy nad tymi grami nie przewiduje z powodu, że wiele rzeczy już obiecałem a bardzo mało zrobiłem. Oczywiście będę miał na uwadzę te dwie gry i kto wie czy czasem w ramach odmóżdzenia nie zajrze do nich. Tylko przydały by się oryginały, bo cracki to nie problem znaleźć na sieci.

[#7] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #1

Czy wersja AGA Alfabetu Śmierci jest już obsługiwana? z chęcią przetestowałbym ją :) Można prosić na maila? (chociażby wersję ECS)

[#8] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@widelec, post #7

Z tego co pamiętam, to wersja AGA działa dobrze, Malin ją testował. Co do wersji ECS to musze sprawdzić.

Aby była jasność to ja wysyłam przeważnie same slave'y i podaje krótkie info jak zrobić żeby gra się uruchomiła.

[#9] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #8

Przepraszam, niedokładnie się wyraziłem. Chodziło mi oczywiście o samego slave'a :)

[#10] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@widelec, post #9

nie ma problemu, wyśle w weekend.

[#11] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #8

Grałem dłuższą chwilę i wszystko było OK :).

[#12] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #6

mam oryginał misji Harolda. Mogę udostępnić.

Benedykt Dziubałtowski

[#13] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #10

Czy wersja 0.9 z dnia 26.08.2007 to najnowsza?

[#14] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Malin, post #13

Nie pamiętam. Wygeneruję nową wersję. Być może były małe poprawki po drodze. W każdym razie tobie też wyśle.

[#15] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Benedykt Dziubałtowski, post #12

Super, odezwę się w tej sprawie jeszcze, najpierw obejrze sobie cracka z bliska, kto wie co będzie dalej :)

[#16] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #3

Co do tłumaczenia Alfabetu, ja mogę zaczynać w każdej chwili. To nie jest robota na jeden dzień, lecz co najmniej miesiąc. Nie rozmyślę się ;)

Czy swoich slave'ów (tych betek) nie możesz gdzieś zamieścić, aby zainteresowani mogli sobie pobrać (nawet na PPA)? Głupio tak pytać o każdy slave. Alfabet testowałem - działa. Last Soldiera też bym z chęcią potestował.

[#17] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@mailman, post #16

To co Seba rzekł ;)
Ślij śmiało jak będziesz miał gotowe łatwe w edycji i przejrzyste teksty z gry.
Co prawda osobiście gdzieś tak do końca lutego jestem zmuszony przenieść całą moc przerobową na rdzeń o nazwie "nauka", ale w ramach luzu się da cosik zrobić. ;)

[#18] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@mailman, post #16

Dzięki wielkę, że się nie rozmyślisz.

Co do umieszczenia slave'ow testowych na sieci to bardzo dobry pomysł. Pomyślę o tym intesywnie.

[#19] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #14

Dziś przeszedłem Alfabet i nic po drodze się nie wywaliło, więc slave jest raczej ok OK.

[#20] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #18

witam,

http://asman.eu.interii.pl/

Na tej stronce ( strona jest typu pobierz i nie wracaj ) umieściłem 3 slave'y: AlfabetSmierciAGA, LastSoldier, PacMan 87 ( ot taki bonusowy slave ). Alfabet Smierci instaluje się przez przekopiowanie obrazów dysków do katalogu data.
Dla LastSoldier i PacMana87 trzeba przekopiować wszystkie pliki do katalogu data.

pozdrawiam

[#21] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #20

Witam,

Czy ktoś grał w LastSoldier wersję WHDload i czy ma jakieś problemy. I czy ktoś wie co trzeba dokładnie w tej grze robić, oprócz łażenia i strzelania i zbierania amunicji i puszek ?

Pozdrawiam

[#22] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #21

Ja grałem, działa w porządku, nie zauważyłem żadnych błędów, mój konfig to A1200 ROM 3.1 Blizzard IV 030/50 32MB , wersja WHDLoad 16.3 nie zarejestrowana.

Nie pamiętam celu gry, zajrzyj do wywiadu z twórcą - Łukaszem Kałuskim - może coś wyłapiesz (jest nawet mapka gry rysowana ręcznie przez Łukasza)

[#23] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Logan, post #22

W którymś secret service była solucja tej gry wraz z mapa. mapa byla zle opisana tzn trzeba bylo zamienic litery z cyframi aby sie w niej polapac. ta gazeta czesto miala bledy w druku.... Moze kto sma ten numer i moglby wzucic skany tej solucji??

Benedykt Dziubałtowski

[#24] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Benedykt Dziubałtowski, post #23

Podajcie numer gazety a zeskanuję.

[#25] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Logan, post #22

Na przyszłość, test na starej wersji WHDLoad jest nic nie warty. Przy testowaniu używaj wyłącznie najnowszej wersji!

[#26] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Hubez, post #24

26??? Teraz tak trochę strzelam ale to był jeden z dwudziestych numerów.

Benedykt Dziubałtowski

[#27] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Benedykt Dziubałtowski, post #26

Pierwsze kilkadziesiąt numerów spokojnie znajdziesz na RetroReaders.pl

[#28] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@asman, post #21

asman napisał(a):

Czy ktoś grał w LastSoldier wersję WHDload i czy ma jakieś
problemy.

No coz na 040 CPU moze sie czasami zdarzyc ze gre wywali do WB wtedy nalezy uzyc "NOCACHE" opcji i gra powinna dzialac bez zadnych problemow ;).

czy ktoś wie co trzeba dokładnie w tej grze robić, oprócz łażenia i strzelania i zbierania amunicji i puszek ?

no wlasnie, tez niemam zielonego pojecia :( znalazlem jakies dodatkowe przedmioty ale jak ich uzyc? istnieje w tej grze opcja typu kieszen albo cos w tym rodzaju?
[#29] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Irek´72, post #28

Witam,

Jeśli chodzi o 040 i Amosowe produkcje to powiem, że to nie jest odosobniony przypadek. Przeważnie na 040 i na 060 trzeba wyłączyć cache, by gra napisana w Amosie ruszyła. Prawdę mówiąc musiałbym mieć 040 na pokładzie ( albo sprawdzić na WinUAE ale jakoś nie jestem przekonany ) by znaleźć błąd bo z logów to się dowiedziałem, że coś się wywaliło w kickemu i szukaj wiatru w polu. Trzeba dodać, że kompilator amosa generuje dosyć wredny kod.

Pozdrawiam

[#30] Re: asman i jego slave'y do WHDLoad

@Logan, post #2

Byłoby prześwietnie gdybyś zainteresował się takimi gierami jak "Mentor" czy też "Misja Harolda" które to są przynajmniej u mnie bardzo kapryśne jeżeli chodzi o odpalanie nawet na systemie 3.1 (o 3.9 można zapomnieć)

Jak wiesz (;)), do "Mentora" niedawno pojawił się slave pod WHDLoad, a do "Misji Harolda" dzisiaj ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem