[#25]
Re: Gry których fenomenu nie pojmujesz
@Logan,
post #1
Cala seria Alien Breed (2d) i Chaos Engine - niby wszystko tip top, ale jakos mi nie podeszly, zdecydowanie wolalem starsze Warzone - wiele godzin spedzonych w trybie 2 player , swietna gierka
Another World/Flashback, mimo ze wszyscy wokol sie w to zagrywali, mi osobiscie podobalo sie tylko intro aw
Pinball Fantasies/Pinball Illiusions - nigdy nie potrafily mnie soba zainteresowac jak to zrobil znakomity Pinbal Dreams, a pozniej przyszedl Slam Tilt i zmiotl cala reszte
Sim City - niby nic do zarzucenia, ale po wielu podejsciach z wieloma wersjami poczynajac od wersji na c64 a na sim city 4 na pc konczac nie wciagnela mnie tak jak Transport Tycoon (szkoda ze nie ma portu na amige), podobnie Railroad Tycoon i A-Train
Dune II - uwielbialem, i caly czas uwielbiam Dune I, sequel okazal sie jednak zupelnie inna gra, co chyba mnie skutecznie odepchnelo od tej gry, wiem ze to krok milowy w dziedzinie strategii, mam szacunek do tej gry, ale tez mnie nie oczarowala, zdecydowanie wole Dune I
Worms nie przemowilo do mnie, jak to zrobil (nie pamietam dokladnie nazwy) Schorched Earth, ktorym to z kumplem w wczesnych latach 90 katowalismy jego 286 :D