[#19]
Re: Alien Breed Tower ASSAULT - pomocy z whdload !!
@Robo,
post #17
Robo napisał(a):
> A więc nie odpalę bezposrednio na A1200.
Odpalisz, po zgraniu zawartości na dysk. Jeśli nie masz CD-ROMu w Amidze, to oczywiste, że prosto z płyty nie odpalisz.
> potrzebny emulator cd 32 na A1200 ew.
Jaki znowu emulator? Wiesz jak działa emulator CD32? Bootuje płytę dla CD32 włożoną do napędu CD w Amidze. A nie masz ponoć takowego. I powtórzę to po raz kolejny. NIE JEST POTRZEBNY EMULATOR< WYSTARCZY ZGRAĆ ZAWARTOŚĆ PŁYTY NA DYSK. MOŻESZ TO ZROBIĆ NA DOWOLNYM PECECIE JEŚLI NIE POSIADASZ NAPĘDU CD W AMIDZE.
> wirtualny dysk pod OS3.1 jeśli taki jest.
Jest. Ale patrz niżej. Jak chcesz zamontować obraz ISO na Amidze, skoro nie masz w niej dysku twardego, na którym by się zmieścił? Mam wrażenie, że masz nikłe pojęcie o komputerach.
> Drugi problem - mam tylko kartę CF 245 MB, a obraz ma ponad
> 300 mb.
Nikt Ci nie każe całego obrazu zrzucać na dysk. Płyta AB: Tower Assault dla CD32 (a co za tym idzie jej obraz również) zawiera Alien Breed: Tower Assault i Alien Breed: Horror Cintinues, które zajmują po zaledwie kilka megabajtów każda, oraz intro i outro do Tower Assault, które to właśnie zajmują pozostałą część płyty a które do uruchomienia gry nie są potrzebne.
> Szkoda, a już myślałem że się uda bez większych problemów.
Jeśli przerzucenie odpowiedniego folder z płyty na dysk jest większym problemem, to tak, nie obędzie się bez większych problemów.