[#35]
Re: Mroczne gry na naszą Przyjaciółkć
@Vadeous,
post #34
Haha, wiem wiem.
Poszukiwałem bardziej postaci ludzkich, które dzięki temu, że mówią (!!) - mogą tworzyć fabułę z dialogami - a dzięki temu, że są np: zepsute - pięknie wpiszą się w historię, którą rysuję dla magazynu PPA. Z jednej strony czytelnik ma wtedy trudniejszy wybór w ankiecie - gdyż nie wiadomo, czy może danej osobie zaufać czy nie - tak właśnie teraz dzieje się z Harkonnenami, których powołałem do życia ;).
Z gier, które wymieniliście przypadły mi do gustu następujące:
B.A.T. i B.A.T. II - w sumie to konwencja graficzna jest mocno komiksowa
Addams Family też przecież odznacza się kilkoma bardzo ciekawymi postaciami
W Battle Master znalazłem jeden fajny motyw ;)
Bloodnet - postaci w okienkach są bardzo miodne
Chaos Engine - poza ewenementem tej gry, warto też na przyszłość coś przerysować z niej ;)
Dark Seed - stanowczo na tak, jeden motyw jest jak znalazł!
Entity - tutaj mamy do czynienia z Elvirą w wydaniu w blond włosach, hih - z tym, że niestety nie udało mi się na razie odpalić tego pod emulatorem, przedstawiony tam świat jest smakowicie narysowany, działa na wyobraźnię
Liberation - te roboty - cyborgi - średnio przypadły mi do gustu, te ich głowy ;) - po lekkich modyfikacjach będą jak znalazł ;)
Metal Mutant - całkiem przyjemniacka gra, jest klimat
Universe - coś wymyślę
Whale's Voyage - o kurcze, jest jeden bardzo fajny motyw, dzięki!!
Dzięki serdeczne - jeżeli jeszcze coś znacie to śmiało ;). Taka gra jak Knightmare - ma świetny klimat w/g mnie, z tym, że nie ma za bardzo właśnie co stamtąd czerpać ;).
Konwencja mroczna komiksu z - mam nadzieję - nieco zabawną / infantylną fabułą to chyba dobry pomysł na historię do magazynu PPA. Mam nadzieję, że część druga przypadnie Wam do gustu.
Ostatnia modyfikacja: 08.03.2010 13:27:49