[#31] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #30

To, że Amos ma małe wymagania do pracy, nie oznacza, że programista nie może napisać czegoś, co korzysta z dobrodziejstw techniki o wyższych wymaganiach.
Gdyby do napisania wypasionej gry/programu trzeba było kompilatora o niebotycznych wymaganiach...

Nie wymagania kompilatora są ważne, a to co programista wplecie do swojego tworu.
[#32] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #30

Proste, dyskietki dla wersji 2MB sa w FFS i dlatego sa widziane bezproblemowo tylko od ROM 2.0+ wzwyz. Gre da sie uruchomic pod ROM 1.3, jak ktos ma HD i minimum 2MB RAM (w tym 1MB chip), ale pliki musi sobie recznie przekopiowac. Co do HD installa, to wylacz cache, powinno pomoc.
[#33] Re: jak zainstalowac Legion ?

@Don_Adan, post #32

Pod kick 1.3 obsługę dyskietek FFS załatwia odpowiednia moutlista.
Zainteresowany ktoś?
[#34] Re: jak zainstalowac Legion ?

@Norbert, post #33

Witam. Odgrzewam temat bo mam z tym mały, a właściwie duży problem... Postępuję zgodnie z zaleceniami instrukcji (z rodzynków ściągnąłem oryginalne archiwa), oraz stosuję wskazówki z tego tematu i pomimo tego Legion wiesza się zaraz po kliknięciu ikony. Próbowałem podmieniać też plik wykonawczy i niby wtedy się uruchamiało, ale po ekranie tytułowym prosi o dysk Legion, pomimo tego że przypisałem wszystkie dyski do odpowiednich katalogów na dysku twardym. Pomocy, bo już sam nie wiem...
[#35] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #34

Co pokazuje snoopdos?
[#36] Re: jak zainstalowac Legion ?

@Norbert, post #35

sekundę, bo sprzątnąłem Amige, 10 min. i uruchomię ją, tylko położę młodą spać...
[#37] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #36

już patrze

teraz po uruchomieniu w zasadzie nie pokazuje nic, na dole w polu stan jest komunikat "Monitoruje aktywność systemu"

a jak uruchamiam gre to już nie potrafie wywołać snoopdos`a

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 20:22:56 przez nostrum666

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 20:34:35 przez nostrum666
[#38] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #37

a może moje obrazy adf są niepoprawne, może ktoś ma i może poratować, byłbym wdzięczny
[#39] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #34

W systemowych libs: trzeba miec skopiowane pliki CrM.library i amos.library z tych dyskietek.
Niczego nie instalujesz, przegrywasz wszystkie pliki legionu tak jak sa z dyskietek do katalogu na hdd a tym glownym katalogu tworzysz jeszcze katalog "archiwum" i powinno dzialac.
[#40] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #39

tak robiłem wcześniej i nie działało

spróbuję jeszcze raz wszystko usunąć i na nowo skopiować
zobacze, ale podejrzewam że adf będą złe, bo kiedyś je zassałem już nie pamiętam skąd, a dms`y z rodzynków na nic mi się nie zdadzą przy goteku, poza tym wcześniej próbowałem te dms`y wrzucać pod UAE z takim samym rezultatem

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 20:43:07 przez nostrum666
[#41] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #40

wyłączyłeś cache w bootmenu ?
[#42] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #37

w opcjach snoopdos musisz wlaczyc pokazywanie wszystkich informacji/błędów.

W Amosie przełączanie miedzy ekranami to LAmiga + a (powrót do WB)
[#43] Re: jak zainstalowac Legion ?

@asman, post #41

wyłączenie cache nic nie dało
[#44] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #40

Ktores pliki z tychlink dzialaja.
[#45] Re: jak zainstalowac Legion ?

@Norbert, post #42

daję LAmiga+a i nie ma reakcji, ciągle ekran z czerwonym paskiem z napisem Legion...
[#46] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #44

próbowałem już wcześniej ale spróbuję jeszcze raz, usunę wszystko i skopiuję na nowo wersję bez zabezpieczeń, bo jak pisałem dms mi na nic...

mój gotek nie widzi DMS`ów

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 20:56:41 przez nostrum666
[#47] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #46

Ja gralem w bodajze wersje z zabezpieczeniami, bo ktos na PPA wrzucal prawidlowa instrukcje do legionu, tamta jest wadliwa. Poza tym najlepiej grac z HDD a nie z dyskietek.
[#48] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #47

czytałem tematy o Legionie i faktycznie instrukcja była nieprecyzyjna, ale to w dalszym ciągu nie zmienia faktu że potrzeba mi obrazów adf, które da się skopiować na dysk tak aby dało się grać bo tak jak pisałem w rodzynkach są tylko dms`y
[#49] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #46

Przez to odswiezenie watku zachcialo mi sie znow zagrac. Ja juz gotowy na partyjke:

Powodzenia nostrum666, dasz rade :)
[#50] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #48

Daj mejla wysle te adfy, ktore mam.
[#51] Re: jak zainstalowac Legion ?

@sordan, post #49

nie poddaje się OK
[#52] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #50

nostrum666@interia.pl
[#53] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #52

paczka doszła, za chwile sprawdze czy coś z tego będzie, dzięki selur
[#54] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #53

pierwszy zestaw ruszył od strzała, selur jesteś wielki, dzięki wielkie
[#55] Re: jak zainstalowac Legion ?

@nostrum666, post #54

Ta tylko rob sejwy, bo moze wyskoczyc zabezpieczenie.
[#56] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #55

spoko, mam na twardym instrukcję, nie wiem czy dobrą, bo nie pamiętam już skąd ją mam, ale ważne że mogę pograć, w razie jakbyś znalazł te pliki co pisałeś to możesz też podesłać, dzięki jeszcze raz
[#57] Re: jak zainstalowac Legion ?

@sordan, post #49

W ramach treningu mozesz zrobic jakis mod dla legionu np. poprawic bledy (ja probowalem dodac rozroznianie jednostek na wrogie/swoje i jakies normalne "chodzenie"... po 3 tygodniach babrania w kodzie odechcialo mi sie zyc, autorzy legionu pojechali po bandzie )
[#58] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #57

No i tak nieźle, ja próbowałem grzebać w Legionie i zwykle po tygodniu mi się odechciewało. Pewnie wynika to z faktu, że mało ogólnie w amosie programowałem. I dlatego wziąłem się za AmiRobbo
[#59] Re: jak zainstalowac Legion ?

@selur, post #57

W ramach treningu mozesz zrobic jakis mod dla legionu

Moze jednak lepiej sobie zwyczajnie zagram :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem