@tukinem, post #297
@Krashan, post #300
Analogicznie:
(set #LHA "SOLDEMO1:C/LhA x ")
(run (cat #LHA (tackon #INSTALL "soltys1.pack")))
(message #LHA #AFTERJOIN " " #INSTALL)
@tukinem, post #303
@Don_Adan, post #304
(run (cat "cd " #INSTALL) )
@tukinem, post #305
@Don_Adan, post #306
@tukinem, post #307
@Don_Adan, post #308
@tukinem, post #309
@tukinem, post #303
Jedyną opcją dla komendy LHA jest takie właśnie łączenie zmiennych.Aż sprawdziłem swój skrypt do GCC-Packa bo tam też rozpakowuję archiwum LhA, a dokładniej wypakowuję wybrane pliki. Wykorzystałem tam cechę Installera opisaną w manualu jako string substitution. Jeżeli w nawiasach () pierwszym elementem jest string, to wtedy cały nawias działa jak printf() w języku C, czyli można sobie dowolnie wstawiać różne rzeczy w stringa. Tak to mam zrobione:
(set #extcmd ("LhA215 e \"%s\" T: Include_H/#? >\"CON://640/200/NDK Unpacking.../AUTO\"" #ndk)) (run #extcmd)
(run ("SOLDEMO1:C/LhA x %s \"%s\"" #AFTERJOIN #INSTALL))Ścieżkę docelową wziąłem w cudzysłowy, bo wybiera ją użytkownik. Może się trafić spacja w ścieżce i byśmy mieli problem.
@Krashan, post #311
@Don_Adan, post #306
@tukinem, post #312
Co do >\"CON://480/100/NDK Unpacking.../AUTO\", to przydałby się odpowiednik tej komendy dla rozpakowywania LZMA :)O ile dobrze widzę, do rozpakowywania LZMA używasz komendy XfdDecrunch, nie wiem czy ona wypuszcza jakiś progress do okna konsoli. Zainstalowałem sobie pakiet XFD, ale chyba nie mam nic spakowanego, żeby sprawdzić. A tak przy okazji, w docu do XfdDecrunch jest
xfdDecrunch is freely distributable and for noncommercial use only.Żeby się ktoś potem nie przyczepił.
@Krashan, post #316
xfdDecrunch is freely distributable and for noncommercial use only.
@tukinem, post #317
To nie można do komercyjnej gry użyć darmowego depakera?Nie chcę wyjść na jakiegoś "licencyjnego inkwizytora", ale rozumiem to tak, że nie można rozpowszechniać samego programu xfdDecrunch wraz z produktami komercyjnymi. Mnie osobiście by to powstrzymało, z drugiej strony na pewno nie będę "cisnął afery".
@tukinem, post #317
@tukinem, post #322
@tukinem, post #317
@tukinem, post #328
@rygar997, post #327