@Rafael/ARMO, post #1
@Krashan, post #3
@Rafael/ARMO, post #8
ALB42 jest fanem Pascala, więc jego aplikacja jest napisana w tym językuTeż mi się wywala na starcie. Chyba żadna z tych aplikacji nie była testowana na realnym sprzęcie... Na temat wszelakich "niestuntzowych" wersji MUI powyżej 3.8 na klasyku mam swoje wysoce niecenzuralne zdanie, którego nie będę tu prezentował...
@Rafael/ARMO, post #9
Niestety kompilator od bebbo/amiga-gcc wraz z załączoną biblioteką sztandarową produkuje "spore" pliki.Tak, ale pochodziłem sobie hexedytorem po Twojej binarce i znalazłem trochę zaskakujących rzeczy. Na przykład jest fragment, który zawiera nazwy wszystkich (chyba) tagów MUI. Z punktu widzenia działania programu jest to doskonale zbędne, w kodzie potrzebne są tylko ich wartości binarne. W skali megabajta ten fragment aż tak dużo nie zajmuje, ale pewnie nie jest jedyny...
@Rafael/ARMO, post #1
@Krashan, post #10
@Krashan, post #11
Na przykład jest fragment, który zawiera nazwy wszystkich (chyba) tagów MUI.
@vojo, post #12
Przydałaby się informacja o rewizji 68060, jeśli takowy jest wykryty. Jeśli Identify tego nie pokazuje, to warto dodatkowo sprawdzić rejestr PCR procesora i wyświetlić info w nim zawarte. No po prostu nie wypada żeby pogram z CPU w nazwie nie wyświetlił tak ważnej informacji
@BULI, post #15
Jestem ciekaw czy któryś z tych programów umie pokazać ilość zużytej/dostępnej pamięci graficznej pod P96?
@Rafael/ARMO, post #19
Z MUI5 postaram się coś zrobić i może obniżyć do 3.8. Zobaczę co z tym sprawdzaniem bibliotek/wersje.
@Mokry, post #22