[#40]
Re: Piosenka zaangażowana
@Krashan,
post #1
Dzisiaj w ogóle nie miałem tu dodawać posta. Bo poprzedni był wczoraj, nie miałem żadnego pomysłu na tekst, poza tym zaczyna się urlop. Tak sobie tylko dziubałem w Suno, patrząc jak on rozumie różne style muzyczne. Poszerzałem też swoją wiedzę, bo - parafrazując znany dowcip o kolorach - piosenki dzieliłem na brzydkie, ładne i disco-polo.
Tak więc sobie pstrykałem tokenami generując różne minutowe fragmenty. Nieco sfrustrowany, bo często słabo reagował na moje sugestie, generując jakieś oklepane, podobne do siebie standardy. Wtem, po kolejnym depnięciu myszą w "Create" zauważyłem, że walnąłem literówkę w prompcie. Chciałem już zatrzymać, ale pomyślałem, że tokeny i tak już skasował, to niech doleci do końca. Włączyłem odtwarzanie i... łot de fak? Kto to zamawiał?
Okazało się, że Suno wyrwany ze strefy komfortu tworzy rzeczy niespodziewane, a przy tym dobre. To wyrwanie było dla niego bolesne. Początkowo był to minutowy fragment, więc chcąc go różnymi sposobami przedłużyć otrzymywałem różne dziwne glicze (np. po 2 minutach ciągnął jedną nutę przez kolejne dwie, albo nagle urywał w pół taktu). Został jednak obłaskawiony i ostatecznie powstał taki oto utwór instrumentalny:
Jan Sebastian – Etiuda.mp3
Zupełnie się czegoś takiego nie spodziewałem, ba, zupełnie nie to chciałem osiągnąć bawiąc się stylami. Co Wy na to?
Aha, nie byłbym sobą, gdybym nie sprawdził co się stanie, gdy
poprawię tę literówkę. Cóż, wtedy dostałem kolejny nudny jak flaki z olejem kawałek, podobny do 10 poprzednich...
Ostatnia aktualizacja: 31.07.2026 18:49:53 przez Krashan