[#1] Zaproszenie
Zapraszam na http://www.amigauae.cba.pl/
Strona poświęcona jest emulacji komputera Amiga na pc. Zawiera wskazówki jak używać emulatora WinUAE. Znajduje się też na niej dział z linkami, historią Amigi oraz praktycznymi poradami jak używać emulowanej Amigi
[#2] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Trzeba też wspomnieć o Pegasos’ie,[...] . Komputer ten także ma postać płyty głównej [...]

płyty głównej?, niepradopodobne
[#3] Re: Zaproszenie

@rzookol, post #2

Trzeba też wspomnieć o Pegasos ie,

Niby trzeba, tylko ze WinUAE nie emuluje G3/G4...
[#4] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Pegasos’ie

Ten apostrof jest zbedny.
[#5] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Apropo wskazówek to dlaczego strzałki (te gify w menu) są skopiowane z PPA?

[#6] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Stronka kolorystycznie ładna.
Czemu sie nie centruje na środku ekranu tylko jest tak jakoś przyklejona do lewej krawędzi browsera?

[#7] Re: Zaproszenie

@AlaN, post #6

Czemu sie nie centruje na środku ekranu tylko jest tak jakoś przyklejona do lewej krawędzi browsera?

Widocznie jak wskazuje nazwa WINuae. Trzeba uzywac IE
[#8] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Ale ja nie lubie tej czcionki... :S

[#9] Re: Zaproszenie

@grxmrx, post #5

Sorki, to tylko tymczasowe (to moja pierwsza strona i jeszcze się uczę
[#10] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #9

Pierwsza, czy nie, ale należy wpierw rozwinąć i zrobić poprawniejszą wersję strony, a później zapraszać ludzi. Początki masz obiecujące, ale strasznie mieszasz tematyką. Tu mowa o UAE, a są newsy o AOS4, który z tym nic wspólnego nie ma. :) Strzałek jeszcze nie usunąłeś.

[#11] Re: Zaproszenie

@Andrzej Drozd, post #3

Opisuję tam historię Amigi. Przecież UAE też nie emuluje AmigaONE
[#12] Re: Zaproszenie

@reactor, post #4

Zrobione
[#13] Re: Zaproszenie

@AlaN, post #6

Poprawki naniesione. Teraz działa dobrze z wszystkimi przeglądarkami
[#14] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Kolejny niebieski portal. A takiego zielonego to chyba nikt nie lubi ;( a to przecież dla zielonych ma być? :)

[#15] Re: Zaproszenie

@SirLEO, post #10

email w drodze
[#16] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

N oWreszcie jakaś nowa stronka o Ami Emu :D GratZ :D

[#17] Re: Zaproszenie

@rzookol, post #2

hahah niezłe to, "Komputer ten także ma postać płyty głównej [...]" hahhha no weź stary nei rób sobie obciachu, jak już piszesz to przynajmniej mądrze sie staraj :D:D

[#18] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

Cze.
Strona pojawiła się w nowej wersji. Poprawiłem kod strony a przede wszystkim wpadki w tekstach (nieszczęsny Pegasos ;) ). Mam nadzieje że zadowoli ona wszystkich (aczkolwiek konstruktywna krytyka mile widziana :) )

Pozdrawiam
Ziolo
[#19] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #18

"Sorki! Twoja przeglądarka nie akceptuje pływających ramek"
Tak to juz jest z IBrowse. :D
[#20] Re: Zaproszenie

@Norbert, post #19

Wielkie Sorry.
Ale godzinny limit transferu na mojej stronie wynosi 1.4MB.
Bez ramek szybko się zapycha.
[#21] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #18

Hej.
Do koloru tła (ciemno niebieski) kolor czcionki (czarny) źle współgra jeśli chodzi o czytanie. Za mały kontrast pomiędzy tymi barwami zmusza do bardzo dużego skupiania się na tekście żeby go odczytać.
Czarny tekst stosuj przy jaśniejszych tłach, przy tak ciemnych ja to Twoje - lepszy by był jakiś "od strony" białego. Tylko nie żółty, bo tak duży kontrast będzie bić po oczach. Biały by był odpowiedni, ew. jakiś jasno szary.
To tak ode mnie.
[#22] Re: Zaproszenie

@AlaN, post #21

Dzięki za podpowiedź. Zobaczymy co da się zrobić.
Pozdrawiam
Ziolo
[#23] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@Ziolo, post #1

Cze.
W nieustannej pogoni udoskonalania mojej strony przedstawiam jej trzecią odsłonę: http://www.amigauae.cba.pl/. Czekam na wasze nowe opinie.
Pozdrawiam
[#24] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@Ziolo, post #23

A zgodę na rozpowszechnianie kickstartów to kolega posiada?
[#25] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@mailman, post #24

A zgodę na rozpowszechnianie kickstartów to kolega posiada?

Jak sie chce byc "fair" to mozna dac informacje, ze kickow mozna poszukac na necie. I tak sa ogolnie dostepne... Dzieki temu ze ludzie spiraca kickstarty moze wzrosnie liczba amigowcow. Cel uswieca srodki

[#26] Re: Zaproszenie

@AlaN, post #21

kolory poprawione :D
[#27] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@5K18a, post #25

No to jak się chce, to stronę pana Ziolo można również wyszukać w necie... [odnośniki zostały usunięte]

Dzieki temu ze ludzie spiraca kickstarty moze wzrosnie liczba amigowcow. Cel uswieca srodki

Dzięki temu to co najwyżej moze ich liczba zmaleć jeszcze bardziej...
[#28] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@mailman, post #27

> Dzięki temu to co najwyżej moze ich liczba zmaleć jeszcze
> bardziej...

Hmmm ja jednak nie moge sie z tym zgodzic. Moja A1200 sprzedalem juz ladnych kilka lat temu, na rzecz PC P133. Teraz po latach pasja odzyla. Najpierw bawilem sie UAE, potem kupilem CD32 :) a teraz czekam na plyte glowna A1200. A to dzieki temu, ze moglem sie kilka ladnych miesiecy pobawic UAE i ze mialem dostep do spiraconych kickow. Gdyby nie to, pewnie nie przypomnial bym sobie o Amidze. Takze od teraz jestem legalnym wlascicielem mojego Kickstartu, ktorego sciagnelem z netu
Odrazu mowie ze nie uwazam piractwa za dobra rzecz. Nie chce byc zlinczowany na forum

[#29] Re: Zaproszenie - nowa odsłona

@mailman, post #27

Jak zmaleć? Od czasu jak zacząłem używać WinUAE przekonałem do Amigi kilku znajomych PieCowców, którzy do tego momentu uważali Amisie za „taką większą klawiaturę”, na której można tylko puszczać gry. Dlatego stworzyłem tę stronę - aby promować nasz kochany komputer wśród użytkowników okienek.

A druga sprawa to, że niektórych (w tym mnie) nie stać na AmigęONE lub, chociaż jakąś kartę z PPC. A emulacja daje amidze rozwinąć skrzydła.

Po za tym emulacja nie zagraża nowym Amigom. Przecież nie uruchomię na UAE OS4. Stanowi za to znakomitą reklamę tego kultowego komputera.

Proszę, zatem o przywrócenie odnośników, przecież żaden użytkownik emulatorów (a jeśli są to nieliczni) nie posiada legalnych romów!

Pozdrawiam

---------------------
Amiga 1200/040

Ostatnia modyfikacja: 09.08.05 22:41
[#30] Re: Zaproszenie

@Ziolo, post #1

a jaki jest adres tej strony

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem