@Andrzej Drozd,
post #16
Cóż, jak dla mnie największy problem związany z Viśtą (64-bit ;)) i dźwiękiem to brak programowej możliwości nagrywania bezpośrednio tego co jest w danym momencie odgrywane, czyli w jednym programie (WinAMP) puszczasz sobie muzyczkę a w innym (GoldWave) to rejestrujesz.
Ot pazerność M$ i jej marne próby ochrony praw autorskich.
Chociaż sam już nie wiem czy to wina M$ czy znowu twórcy GoldWave'a (i paru innych darmowych edytorów dźwięku) sobie nie radzą, bo w takim FRAPSie można swobodnie nagrywać dźwięk podczas gry. A znowuż w XFire - nie.
Oczywiście, wszystko można obejść, tak jak w pewnym znanym kawale Rosjanie używają ołówka w kosmosie, tak w Viście wystarczy fizycznie spiąć Line-in z Line-out. ;)
Generalnie wydaje mi się, że wszystko sprowadza się do tego że ludzie patrzą z góry na biedną Viśtę i nie chcą sobie poradzić z problemem. ;)
Tak, wiem, "wszystko ma do jasnej cholery działać" ale w przypadku Viśty trzeba się odrobinę napocić z instalowaniem kolejnych poprawek/uaktualnień/sterowników... w wersji nie-do-końca-sprawdzonej najczęściej... ot, nowy system - nowe problemy ;)
I raporty, zakładając że wszyscy mamy legalny system - włączamy raportowanie błędów i automatyczne wysyłanie - to naprawdę działa!