Zainstalowałem fs uae na macbooku a1181 z mac osx 10.7.5 i za nic nie chce mi poprawnie działać mycha w wb. Czasami stacja źle odczytuje dyskietki itp. Jaką wersję zainstalować żeby pobawić się na maku amigą.
Z poprawnością działania również nie miałem problemu na 10.8.5 - co prawda na codzien podłączony mam tablet wacom i z nim fs-uae nie działa prawidłowo, bardzo trudno 2X klikąć lewmym myszy (czyli przycisk na piórku) z normalną mychą działa dobrze. Jedyne co denerwuje mnie w tym fs_uae że wirtualnie zapisuje dane na .adf Tzn jeśli coś zrobisz i zapiszesz na .adf to fs uae normalnie to widzi ale jak zaczytasz to pod normalną amiga np. w gotek to wtedy okazuje się że to co zapisałeś nie istnieje, ponieważ FSuae zapisuje to gdzie indziej. Mi nie udało się tego zmienić ale podobno można. http://fs-uae.net/floppy-images
A z klawiatury A+Alt też nie działa. To może zamapuj pod inne klawisze. W WinUAE są po dwa Left Amiga i Right Amiga. Jedne są do numerycznej a drugie do Windows-ów przydzielone.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.