kategoria: WinUAE
[#31] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@tukinem, post #30

Można sobie z tym jako tako poradzić na dwa sposoby. W pierwszym obraz z chipsetu się nie skaluje dobrze i źle to wygląda, w drugim trzeba otworzyć dwa osobne ekrany: link
[#32] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@AmiClassic, post #31

U mnie to się chrzani
[#33] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@tukinem, post #32

Odświeżam temat. Udało mi się skonfigurować Mediatora pod WinUAE, nawet Wipeout śmiga pod Warp3D ALE... Jak widać na poniższym screenie - gadżety okien są skaszanione oraz niektóre programy jakby nie widzą, że jest tryb 16/24bit i wyświetlają zditherowaną paletę (tu np. WBDock ale nie tylko - inne też, np. IBrowse). Podejrzewam, że coś jest nie tak z tooltype'ami do ikonki Voodoo. Any ideas?

[#34] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@_arti, post #33

Jesli ci to cos pomoze to u mnie na realu mam takie ustawienia:

1
[#35] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@Phibrizzo, post #34

Az z ciekawosci sprawdzlem u mnie na prawdziwej amidze (A1200 z Mediatorem TX) i mam tylko IGNOREMASK=YES. Bo rozumiem ze te w nawiasach sa nieaktywne. To teraz lamerskie pytanie, do czego ta reszta ze Ty masz az tyle a ja mam tylko jedno? Ja tu nigdy nic nie zmienialem.
[#36] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@Mokry, post #35

Z glowy moge ci odpowiedziec o parametrze: DisplayChain
Zmienna ta sie przydaje gdy masz tuner TV i uzywasz go jako scandublera. Ustawienie tej zmniennej na NO
spowoduje ze obraz z karty graficznej nie zniknie gdy pojawi sie obraz na innym wyjsciu.
W tym przypadku z AGA.

Dwa pierwsze i trzy ostatnie raczej nie wymagaja wyjasnien.
Co do reszty to proponuje uruchomic taki program Medication i w zakladce PCI Device, w chmurkach
dostaniesz podpowiedzi co za co jest odpowiedzialne.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2023 15:20:22 przez Phibrizzo
[#37] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@Phibrizzo, post #36

A czy ten DisplayChain zadziala identycznie jak sa dwie karty graficze i przelacza sie ekran?

Medication sprawdze oczywiscie. Dziekuje za podpowiedz. Nigdy o tym nie slyszalem, a tu pisze rok 2001. To jeszcze zanim z PL wyjechalem. Zbyt wiele rzeczy mnie ominelo podczas mojej 15-letniej przerwy w amigowaniu...
[#38] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@Mokry, post #37

A czy ten DisplayChain zadziala identycznie jak sa dwie karty graficze i przelacza sie ekran?

Nie praktykowalem nigdy z dwoma kartami GFX, ale mysle ze tak.
[#39] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@Phibrizzo, post #34

Eh, moja wina - miałem pomieszane biblioteki z różnych wersji P96
[#40] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@_arti, post #33

@_arti Wykopalem sprzed roku, pytanie. Czy Warp3D działa Ci ten w wersji 4.2, czy masz wazpa???

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 17:30:57 przez crimart
[#41] Re: Instalacja Voodoo 3 w Workbenchu (WINUAE)

@crimart, post #40

Ogólnie wtedy mi działało. Już nie mam tego konfigu.

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2025 18:59:20 przez _arti
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem