[#241] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@rbej1977, post #239

Z taką ceną nie wróżę sukcesu. Bez sensu przepłacać za obudowę jak można kupić sobie Rpi 500 z akcesoriami za 570zł

Zapomniałeś doliczyć jakieś 320zł za system i grę, do tego masz replikę obudowy A1200 i klawiaturę. Ciekawe co to za klawiatura będzie, bo nową można dostać za niemałe pieniądze - link
1
[#242] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@KM_Ender, post #240

Zależy co będzie miała w środku, jeśli to będzie nadal jakieś Pi, tylko zamiast równoważnika Pi3 będzie Pi4 (czyli te 40% zwiększenia mocy) to może spokojnie kosztować połowę tej kwoty, wliczając licencję i prawa. Jeśli to będzie FPGA, to wtedy może być więcej, ale znowu - kwestia tego jak mocne FPGA by było w środku.

Ale szczerze - FPGA tam się nie spodziewam.
[#243] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@snifferman, post #234

W przypadku A500mini myszka to też były koszta, a jakby nie było A1200 miała ładniejszą myszkę niż A500.

Mam nadzieję że nie wsadziłem kija w mrowisko hide2
1
[#244] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@karolb, post #243

Bez sensu zawyżać sztucznie cenę emulatora wsadzając tam AOS 3.2 i Settlers 2. Jeżeli cena się potwierdzi i nie będzie wersji bez OS i gry, to będzie piękna sprzedażowa katastrofa.

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2025 09:22:40 przez rbej1977
[#245] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@Splavinho, post #242

Rpi 5 musi być, inaczej kicha.
[#246] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@KM_Ender, post #245

Jak będzie znowu 720p po HDMI to padnę śmiechem. Nowe C64 Ultimate ma 1080p.
[#247] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@karolb, post #243

Może ta od A500mini była już zaplanowana dla A500maxi. Wyjdzie A1200Maxi, a robienie nowej formy wtryskowej to jednak są koszty.

Która ładniejsza, to nie wiem. Mi się podoba ta od A1200. Jeśli chodzi o wygodę, to również była wygodniejsza zwłaszcza jak miałem kilkanaście lat, małe dłonie i kilkanaście godzin gry w UFO przed sobą. Trumienka też mi się podoba, bo jest taka Amigowa, no i chyba nawet moja pierwsza, bo taką miałem przy A600 na start. Po godzinie staję się jednak niewygodna.

Mam nadzieję że nie wsadziłem kija w mrowisko

W tym mrowisku mrówki już stare i nie mrawe. Ucieszą się, że ktoś drewno dostarczył i nie trzeba wychodzić

Zależnie od ceny chyba się skuszę na ten emulator. Poczekam jednak aż będzie wiadomo coś więcej. Sama skorupa może się przydać na budowę czegoś lepszego w przyszłości. Takie udawane retro do salonu.
[#248] Re: The A500 Maxi od Retro Games

@snifferman, post #247

Nie ma żadnych przecieków dotyczących konfiguracji ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem