[#61]
Re: sprzedajć wypasioną Amigć 4000
@Mufa,
post #60
Rozumiem, ze zakup BlizzardaPPC wiaze sie z koniecznoscia zakupu karty BVisionPPC, czy jest to tylko zalecana opcja? Czy mozna tam podpiac zwyklejsza (tansza) karte?
Zagladam na
http://www.efunzine.com/graty.html i opisy roznych kart.
I tutaj mam kolejne pytania. Czy sama karta BlizzardPPC (koszt okolo 400-600 zl) wystarcza? Czy jest to raczej dostawka do innej karty np. apollo? Probuje okreslic sobie ile by nie kosztowalo ewentualne rozbudowanie tej amigi. Z opisu widze, ze karta ta zawiera procesor np. 68040 juz w sobie.
Przy slabszych blizzardach, w opisach podaja o ile przyspiesza to podstawowa amige 1200. Np. ta moja (68030) 7 razy, apollo ponad 20 razy. Ile razy przyspieszy komputer na BlizzardziePPC np. 160-040/25 lub 200-040/40 i z jakim grzybkiem mozna by go wtedy porownac pod wzgledem wydajnosci. Probuje sobie wyobrazic co ewentualnie dalby taki zakup.
Czy ceny z tej strony sa w miare czy raczej za wysokie? Po ile takie karty chodza na allegro?
Co to sa karty procesorowe cyberstorm? Jakie jest ich zastosowanie?
Sory za ten potok pytan, ale nie chcialbym sie wpuscic w maliny (dopiero wszystkiego sie ucze). Zreszta jestem i tak wdzieczny za duza zyczliwosc i cierpliwosc odpisujacych.
pozdrawiam
Rafal