[#31] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #28

Ale ja nie krytykowalem sytemu tylko robienie amigowcow w balona :)

----------------------------------------------
Pegasos II G3 User :)

Project Xenocide Member :D

www.projectxenocide.com

[#32] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #29

Aha to tak to niech ktos kupi ode mnie amige i jak sobie kupie microA1 to bede sobie wtedy zalowal
a moze :D nie bo widzialem i jest zajeb....
i jakos aparaty chodzily czyz to nie cud

[#33] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #18

SZAMAN, nie chodzi tu o to czy ktoś w coś wierzy czy nie, albo czy ma ktoś dostęp do OS4 czy nie, tylko o sposób w jaki pisze się na execu.
Masz przykład :

Napisałem swoje zdanie o kolejnej kanapce do A1200, nie ważne czy mądre, czy głupie, ale to moje prywatne zdanie, na co [kb] mi odpowiedział pięknie i kulturalnie:

Nie zrozumiesz. Jesteś z innej epoki.

Innym razem [kb] wyzwał Marcina od szczeniaków, bardzo często z ludzi robi sią głupków, a same niusy mają...ekhm... dziwną "budowe" .
Pamiętam jak okazało się że DMA w A1 jednak nie działa, na to [kb] napisał w niusie że i tak nic się nie stało bo dzięki temu użytkownik A1 ma dostęp do UDMA 133 jak kupi karte na PCI, bomba

Jestem dzieckiem z innej epoki, więc to co pisze to i tak bełkot człowieka zacofanego, więc prosze mi wybaczyć
[#34] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #21

Nie bede dyskutowal kto robi wiecej dla srodowiska - PPA, czy eXec, bo to jest bez sensu. Exec pisze tylko o Amidze, PPA pisze o wszystkich platformach. Osoby z obu redakcji znaja sie bardzo dobrze, czesto wymieniaja miedzy soba informacje, rozmawiaja ze soba (GG, IRC i spotkania GGUA). A na koniec zmartwie Cie bardzo - ja zostaje w eXecu i moi koledzy tez. Ja obecnie mam bardzo duza motywacje do tego aby ten serwis rozwijac i to staram sie robic jak najlepiej.
[#35] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@pini, post #30

Nie bylo w Pegu, fakt, powstal potem Peg 2 i wszystko ok.

Jesli chodzi o G4 w A1 to chodzi i co z tego, skoro wszystkie sloty zalatane sa kartami PCI latajacymi bledy A1...
[#36] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@pini, post #30

Bylo kilka egzemplarzy Peg1 z G4 (na jednym z nich chyba do dzisiaj stoi serwer hostujacy www.pegasos.org), ale musiano specjlanie dobierac procka i mostek aby dzialalo.
[#37] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #34

Ja nawet nie musze pisac, jaki portal robi wiecej dla srodowiska, wszyscy o tym wiemy. Akurat jesli chodzi o Ciebie, to robisz wiele dla Execa i dla srodowiska. Ostatnio nawet dalem posta pod newsem, ze ciesze sie ze masz Amige i ciesze sie nadal. Jednak, przykro, ze taka rozsadna osoba jak Ty musi sie marnowac w Execu. Poza tym jedyna czescia rozwojawa Execa jest Twoj test mikroA1, za ktory tez podziekowalem.
[#38] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #35

Jesli chodzi o G4 w A1 to chodzi i co z tego...

To już zapomniałeś, że sugerowano, że nie chodzi? Tylko o tym się wypowiadałem.

...skoro wszystkie sloty zalatane sa kartami PCI latajacymi bledy A1...

Acha, super :) Nie ważne, że mowa o G4 ważne, że na dworze pada.
Jakbym rozmawiał z kobietą. Wybacz, na tym zakończę.

[#39] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Olo, post #33

Mysle, ze Twoje stosunki z Konradem sa wyjatkowe.:) Konrad nie reaguje tak w stosunku do osob, ktore sa np. nowe na eXecu. Masz po prostu u niego swoj znak firmowy, po takim dlugim okresie komentowania (praktycznie same ataki na A1/AOS4). Czy to nie jest zastanawiajace, ze nigdy Cie nic nie ucieszylo, niczego nie pochwaliles? Ciagle tylko nie dzialajacy sprzet i system (ciekawe jak napisalem ten komentarz? :)). A gdzie Twoj OBIEKTYWIZM, he?
[#40] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #39

ciekawe jak napisalem ten komentarz? :))

szczególnie jak HDD nie działa. ;)
[#41] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #1

Dziwne: poczulem chec wypowiedzenia sie :)

Dla mnie eXec robi nadal dobra robote. O niebo gorsza niz np rok temu, ale i tak dobra. Na eXecu dzieja sie jednak 3 rzeczy, ktore troche mnie zniechecaja:
1) razacy brak szacunku dla odwiedzajacych ze strony adminow (co widac w komentarzach),
2) propagandowa budowa newsow, robiaca ludziom bardziej wode z mozgu, niz podajaca informacje (kiedys bylo z tym znacznie lepiej),
3) (i - zaznaczam - to jest moje osobiste zdanie) bardzo i od dawna nie podoba mi sie kolorystyka i ogolnie layout tego magazynu. Z calym szacunkiem - zawartosc mojego WC rano po swawolnie spedzonej nocy, jest podobnego koloru :S Takie sa moje skojarzenia.

[#42] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Denver, post #22

Jako posiadacz PS2 muszę sprostować - SONY używa nazwy iLink, a nie firewire.
[#43] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@uran, post #41

ad. 1) A zastanawiales sie z czego on wynika? Wiele osob wchodzi na eXeca tylko po to, aby sprowokowac dyskusje z adminami, nie interesuja ich newsy. Nawet nie wiesz jak sie ciesze, gdy ktos napisze komentarz zwiazany z newsem. I co mamy te wszystkie osoby usunac z eXeca?

ad. 2) eXec to serwis zaangazowny w system AmigaO s 4, a ja osobiscie nie cierpie suchych newsow na roznych portalach w stylu "ukazla sie nowa wersja programu/gry i... koniec newsa" - dlatego lubie dodawac od siebie rozne informacje/obrazki

ad. 3) SZUKAMY GRAFIKA, KTORY ZAPROJEKTUJE I WYKONA NOWY LAYOUT! Nie mamy grafika w redakcji, jestes chetny nam pomoc?
[#44] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Olo, post #33

Pamićtam jak okazało sić że DMA w A1 jednak nie działa, na to [kb] napisał w niusie że i tak nic sić nie stało bo dzićki temu użytkownik A1 ma dostćp do UDMA 133 jak kupi karte na PCI, bomba
-------------------------------------------------
wtedy chyba piwo wypilem i teraz malo chyba ;) mi udezylo do glowy pamietam ale z tego co wiem to DMA na MA1 dzialalo

[#45] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #1

Dajcie spokój, ile można? Nie podoba się - nie czytajcie. Mamy demokrację.
[#46] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stony, post #45

narescie kros pomyslal ;)

[#47] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stony, post #42

Tak ale sony opracowal FireWare i go ma zastrzezony a port ten byl opracowany specjalnie dla kamer cyfrowych video.

[#48] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #18

Dodam tylko tyle, ze redakcja PPA bardzo starala sie o czlonka posiadajacego dostep do AmigaOS4. Niestety wszelkie proby zakonczyly sie niepowodzeniem.
Niemniej jednak informacje podawane w PPA na temat A1/OS4 sa zawsze prawdziwe, sprawdzone i rzetelne. Staramy sie jak mozemy zapelnic ta niewatpliwa luke w redakcji.
[#49] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stefkos, post #15

Może mi ktoś łopatologicznie wyjaśni czemu ta cała "Articia" ma byc taka zła w stosunku do BOSKIEGO PEGAZA? Co niby ma takiego złego?
I czemu wieszaci psy na microA1 za typ używanych pamięci? Płyta jest mała to i pamięci od notebooków użyli bo standardowe by się nie zmieściły - mnie się to rozwiązanie podoba a i ta płyta (microA1) wygląda na zrobioną profesjonalnie (a wieszacie na niej psy tak jakby była recznie lutowana w garażu) więc o co wam chodzi z tą estetyką wykonania? Niby BOSKI PEGAZ ma pozłacane styki czy co? W czym jego wykonanie jest lepsze od mA1? (chodzi mi o estetykę/technikę wykonania a nie o typ użytych układów)
[#50] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #21

Czy nie lepiej byloby, zeby ludzie posiadajacy A1/mikroA1 czy OS4 na A1200 przeszli do PPA? wtedy Exec umarlby smiercia naturalna.

Czemu ktokolwiek ma gdziekolwiek przechodzić?
Bo tobie się Exec nie podoba?
To jak ktoś woli Execa od PPA to ma wykrzykiwać niech wszyscy przejdą do Execa to PPA umrze śmiercią naturalną?
[#51] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #39

rzeczywiscie brakuje tu tylko...no wlasnie twojego objektywizmu, patrzysz tylko przez pryzmat os4...no coz...to ja jestem trolem i wbijam szpilki (ci co czytali loga z os4 konferencji wiedza o co chodzi)

[#52] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #21

Czy nie lepiej byloby, zeby ludzie posiadajacy A1/mikroA1 czy OS4 na A1200 przeszli do PPA? wtedy Exec umarlby smiercia naturalna.

Wrecz przeciwnie. Dla zdrowej konkurencji nalezy nawet ozywic ACP lub znalezc jakis zamiennik.

PS. A tak pozatym to nie wiem co Wy chcecie od EXECA? Ludzie robia swoje. Nie namawiaja na sile aby wchodzic na ich portal...
Mamy demokracje. Proste. Kto nie "lubi" AmigaOS4 poprostu tam nie w chodzi i wszyscy beda zyc dlugo i szczesliwie. Panowie po co te nerwy?
[#53] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Andrzej Drozd, post #52

...Kto nie "lubi" AmigaOS4 po prostu tam nie w chodzi i wszyscy beda zyc dlugo i szczesliwie

Czyś Ty oszalał, proponujesz zdrowy rozsądek?
[#54] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Kaczus, post #10

Myszka zadowoli się USB 1.1 . Chodzi chyba o to, że USB nie jest w wersji 2.0 w Pegasosie.
[#55] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #21

Aaaa... to chodzi o to, żeby Exec umarł a ja naiwny myślałem, że to jakaś konstruktywna krytyka, że np. artykuły powinny być bardziej obiektywne, mniej napastliwe czy tendencyjne, albo o uznanie dla innych platform nienazywających się Amiga, lecz z nią zgodnych programowo. A tu krótka piłka - Exec ma zdechnąć i najlepiej, żeby jego redaktorzy w tym pomogli, przechodząc do PPA.
[#56] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #18

No, ale jezeli dla Was bardziej wiarygodbny jest ktos, kto czesto NIGDY nawet nie widzial AmigaOS 4 w dzialaniu to macie problem.

Widziałem, czy nie widziałem? Oto jest pytanie.

[#57] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Denver, post #32

Ciekawe czy bys się chociaż chwilę zastanawiał nad tą niesamowitą ma1, gdyby os4 był dostępny na Pegaza2. I czy byś chociaż słówko złego powiedział na Pegaza.
Nie? O jak mi przykro ogólnie... Tak? O jak mi przykro z powodu Twojej hipokryzji...

[#58] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #34

Exec pisze tylko o Amidze, PPA pisze o wszystkich platformach.

Nie, my nie piszemy o macosx i windows.

[#59] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #43

ad. 1) A zastanawiales sie z czego on wynika? Wiele osob wchodzi na eXeca tylko po to, aby sprowokowac dyskusje z adminami, nie interesuja ich newsy.

A ja (i jak się można przekonać po różnych opiniach różnych ludzi - nie tylko ja) odnoszę wrażenie, że [kb] publikując newsy robi to tak, a nie inaczej tylko i wyłącznie po to, by sprowokować dyskusję z adminami, i brednioseriale, a treść merytoryczna newsa jest na drugim planie.
Wręcz nieprawdopodobny zbieg okoliczności...

[#60] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@amigafan, post #49

Co niby ma takiego złego?

Udokumentowane błędy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem