[#91] Re: Podoba mi się to...

@LeMan, post #90

I to bardzo... Niektórzy tutaj ostro się kłócą, a sprawca całego zamieszania milczy od paru godzin... Nie ma to jak nasrać i uciec, co?

to czemu sie dolaczyles i mieszasz w g..... z innymi ??

[#92] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@malin666, post #89

Mylisz się.

[#93] Re: Podoba mi się to...

@noowy, post #91

Poziom tej jałowej dyskusji spada z godziny na godzinę. czy nie macie bardziej konstruktywnych pomysłów na post? Przez ten słowotok na głównej stronie nie widać ciekawszych wątków. Jeśli ktoś lubi prowokacje to niech się spełnia na Onecie, a nie śmieci tutaj.
[#94] Re: Podoba mi się to...

@stony, post #93

Otóż, jakby to ująć... Po prostu usiłuję zrozumieć, po jaką cholerę kolega noowy wyskoczył z takim tematem? Naprawdę uważam, że cokolwiek by o execu nie mówić, to roztrząsanie tego na forum zaprzyjaźnionego/konkurencyjnego PPA jest pomysłem średnio genialnym, i tyle. A jeżeli ma Ci to sprawić przyjemność, to ja już na ten temat głosu nie zabieram, taki będę, a co :D

[#95] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #1

Ech, biadolicie o execu zamiast robić coś z sensem.
A do roboty
Poza tym mogę się zgodzić, tak - eXec to koniec Amigi, ale każda Amiga ma dwa końce i lepiej nie wrzucać jej do mrowiska bo rozmienimy się jeszcze bardziej na drobne ;)

[#96] Re: Podoba mi się to...

@LeMan, post #94

;)

[#97] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@malin666, post #89

Tak ale juz coldfire jest to moze teraz 68060 z rakiet serii krusejder ;) (niewiem jak to sie pisze) i amiga klasik nie do zniszczenia

[#98] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@noowy, post #1

a ja tak offtopic..

no to mai jak dobrze pojdzie pojdzie w odstawke, klatwa amigi trwa.

http://www.cand.uscourts.gov/cand/calendar.nsf/0/bac39a90f972ea62882566a30060ea6b?OpenDocument

ktos ich do sadu poprosil, pewnie z tego powodu iz maja dobry towar...upps..

[#99] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@malin666, post #89

Dobry pomysł - 68060 najlepiej 66 mhz zapewnił by lepszą zgodność z klasycznymi Amigami

Zgodnosc jest, przez emulcje tego procka. Szybciej niz oryginal.
[#100] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stefkos, post #98

"klatwa" - :( Proponuje Pawel zrobic sobie przerwe z tym srodowiskiem i z komputerami. To juz nie jest pesymizm, to cos o wiele gorszego i niebezpiecznego.
[#101] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stefkos, post #98

kim jest ten EDL Socle Technology Corp.? wie ktoś?
[#102] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #100

w sumie wiesz...mai jeszcze nie padla, no ale zaczyna miec klopoty.
dobra masz tfu przez lewe ramie...

[#103] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@stefkos, post #102

No i opluł mnie - brzydal! :P

[#104] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Kaczus, post #103

Trafiony, zatopiony :P
[#105] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@wali7, post #101

ja juz ruzne "dzifne" rzeczy widzialem na tym portalu ale ten wontek jest najbardziej pomylony ze wszystkich. panie administratorze od pewnego czasu wiem ze nie wolno pisac tu o piractwie . etc. to ja jeszcze proponuje zeby nie wywolywac tak bezsensownych dyskusji i wojenek w srodowisku. to juz naprawde nie ma sensu nic z tego nie wyjdzie... i nawet smiesznie nie ma

aha... mamy ktoras tam w nocy godzine wczesna. post ten pisze tylko dlatego zeby w statystykach ladnie wygladalo

[#106] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@jimiche, post #105

"ruzne" pisze sie przez "ó" sasassas! ;]
[#107] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@SZAMAN, post #100

Tja. Twórca czarnych list i samozwanczy przywódca cztero osowcow pisze o normalnym zachowaniu i odpoczynku
[#108] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@cactoos, post #106

"jush" rozumiem pokiemonie sesesesese

[#109] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Andrzej Drozd, post #99

Czyli programy z Ami na np. Pegazie chodzą jak np. na 68060 100 mhz?? Niestety nie wiedziałem ze m68k jest emulowana szybciej niz oryginał bo mnie niestety (a może stety) na AONE/Pegasos nie stać :D

[#110] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@malin666, post #109

Raczej 68060 200 mhz, ale to zalezy od programu no i przed wszystkim szybkosci procka w pegazie.
[#111] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Brodek, post #67

Hmm.. a ja myślę, że jednak 450.. ;)

[#112] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Denver, post #22

pudlo! Firewire to nazwa handlowa stworzona przez Apple a nie Sony. Zatem i koledze sie gratulacje naleza ;)
[#113] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@amigafan, post #49

co do rozmiaru kosci ram: ani ta plyta taka znow rekordowo mala, ani miejsca na nie malo. Taki mac mini caly (z obudowa) ma mniejsze wymiary, a zlacze na ram jakos zmiescili tam standardowe (na zwykle DDR-y). Ale ogolnie sympatyczny komputerek ta ma1 (choc technologicznie "przeterminowana" nawet bardziej od owego maca mini, ktory najswiezszy nie jest), gdyby tylko tansza byla o polowe...
[#114] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Pan Iniemamocny, post #112

Sony opracowal port IEEE 1394 wlasnie jak napisalem do kamer cyfrowych

[#115] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Denver, post #114

Denver czy jestes tego pewny ? Chyba jednak nie odrobiles w tym zakresie pracy domowej. Polecam zajrzec tu:
http://www.faculty.iu-bremen.de/birk/lectures/PC101-2003/13firewire/history.htm
albo tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/IEEE-1394
[#116] Re: Exec, to koniec Amigi ?

@Pan Iniemamocny, post #115

niech ci bedzie oddaje honor

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem