[#84]
Re: Exec, to koniec Amigi ?
@Mufa,
post #80
Miałem się nie odzywać...
Co tu duzo mowic, ten watek to zenada.
Zgadza się, lecz nie można ludziom zabronić dyskutować. Każdy ma swoje zdanie na jakieś tematy. Przyznaję, że granice trochę zostały przekroczone i miałem zamiar interweniować co niniejszym czynię. Sorry, że w odpowiedzi na Twój post.
Z innej beczki, licznik odwiedzin.(...) Poza tym PPA wciaz jest daleko w tyle za Execem jesli chodzi o globalna liczbe odwidzin, ktora dla tego portalu wynosi 600tys. podczas gdy na Execu dawno przekroczyla milion.
Tylko, że licznik PPA działa od dwóch lat... Taki drobny szczegół...
Jesli chodzi o licytowanie sie kto zrobil wiecej dla Amigi, to naprawde uwazam ze jest to bez sensu. PPA na pewno zrobil bardzo duzo dobrej roboty, podobnie jak ludzie z Execa od lat poswiecaja swoj wolny czas dla spolecznosci Amigowej. Portal bardzo mocno sie rozbudowal, tysiace newsow, setki artykulow, dziesiatki tlumaczen i wywiadow, punkt rejestracyjny, forum, gielda. Po prostu wspaniala robota, wielkie brawa i serdeczne dzieki.
Dziękujemy za słowa uznania.
Nie da sie ukryc ze niektorzy redaktorzy PPA wchodza na Execa tylko po to aby skrecic "dym", merytoryczna dyskusja wcale ich nie interesuje.
Niestety się z tym nie zgodzę i pozostawię bez komentarza, aby nie zaogniać sytuacji.
Inni moze siedza Cicho ale w prywatnej korespondencji nie raz mialem okazje sie przekonac jak "glebokim uczuciem" daza Execa. Zreszta przykladem moze byc ostatnia "sprawa z bannerkami" ktore reprezentuja praktycznie wszystkie polskie amigowe miejsca na sieci, oprocz jednego. Dajac wyraznie do zrozumienia kto (co) dla redakcji PPA jest Persona non grata.
A ty skąd o tym wiesz? Czy tajemnica prywatnej korespondencji, o którą tylu (zwłaszcza od Was) zabiega u Was właśnie nie istnieje. Wpadliście we własne sidła panowie. Gratuluję! (żeby wyjaśnić skąd z kolei ja wiem - korespondencja z nami prowadzona była na aliasie, a nie na prywatnym adresie).
Na tym tle milo zaskoczyl mnie Uran ktory jako jedyny z redakcji PPA mial odwage napisac kilka slow ktore w jakis tam sposob doceniaja prace konkurencji. Mam nadzieje ze swieza krew obluzuje troche zatrzeciewienie innych redaktorow.
Ja nie miałem jeszcze okazji po prostu się wypowiedzieć. eXec stanowi ciekawe źródło informacji na temat AmigaOS 4.0, ale od czasu gdy newsy zamieszcza Szaman. Pomimo, że przesycone są one "humorem", o którym wielu tu mówi, a ja nie wspomnę, to są to informacje rzetelne i nie można się zbytnio przyczepić. Pojawiają się jednak wiadomości (nie jego autorstwa), które nie dość, że są wyssane z palca, to w dodatku uparcie starają się zawsze wskazywać jedynie słuszny sposób patrzenia. Przykłady można mnożyć, ale daleko nie szukając wspomnę wyłącznie o newsie o Scalosie i uwolnieniu klasy TextEditor. Poza tym, to co robi Szaman w części o OS 4.0 też jest godne uwagi i jest coraz lepsze. Z jako jedynym, który prowadzi portal można porozmawiać i on chce rozmawiać inaczej niż atak i dopatrywanie się zawiści, złośliwości i usiłowania "smarkaczowania" i trollowania na portalu. Dobra robota Szaman i mam nadzieję, że reszta będzie brała z Ciebie przykład a z Ciebie trochę spłynie klimat "satyry", którym czasami przesiąkasz.
A na zakończenie tej dysputy:
Nadmieniam, że "wypowiedzi pojawiające się w komentarzach i na forum są wyłącznie osobistym zdaniem osób, które je zamieszczają i nie reprezentują zdania ciała jakim jest redakcja portalu (PPA, eXec, ACP (niepotrzebne skreślić) - przyp. mailman)."