@QUAD,
post #83
Witam,
właśnie otworzyłem paczkę z TURBO MICRO 6 (lol z nazwy...), konkretnie ta aukcja:
http://allegro.pl/joystick-turbo-micro-6-nowy-i2260164632.html
Pudełko niezafoliowane, w średnim stanie, jakoś niedbale zamknięte - ale to akurat mi nie przeszkadza. W opisie stoi jak byk że fabrycznie nowy - uważam to za bardzo dyskusyjne, niestety. Albo joy był używany niemało albo jakość wykonania jest tragiczna. Pomijając niespasowane plastiki, które mi akurat bardzo nie przeszkadzają, mikrostyki klikają fatalnie, tylko kierunek lewo klika zarówno przy wychyleniu jak i powrocie, pozostałe tylko przy wychyleniu albo tylko przy powrocie. Nie muszę chyba mówić że to może mieć przełożenie na precyzję wyczucia joya. Nie miałem joya z mikrostykami w łapie od lat ale od razu czuje się jakiś niesmak, pamiętam że mój Python kilkanaście lat temu klikał znacznie lepiej, od razu było wiadomo kiedy sygnał był wysyłany a kiedy nie.
Poza tym joy ma 2 przyciski na drążku i żadnego przełącznika, jeszcze go nie odpalałem ale zapewne oba przyciski to zwykły fire, a w opisie aukcji jest: "SINGLE FIRE / AUTO FIRE" - ??? Generalnie spore rozczarowanie.
To tyle z pierwszych spostrzeżeń. Zamierzam go podłączyć choćby żeby sprawdzić czy działa, niemniej jednak dostałem coś co nie dorównuje czemuć co uważam za standard, a w dodatku jest niezgodne z opisem na stronie aukcji. Będę kontaktował się ze sprzedającym, może później napiszę coś więcej.
Podsumowując, tego konkretnego nie polecam :(
A tak przy okazji, co byście polecali z mikrostykami?