kategoria: Sprzęt
Wątek zamknięty
[#61] Re: Nowe Joysticki !!!

@Duracel, post #60

Zgadza sie, moze i mial solidna konstrukcje, ale poprwnym czasie wajcha obracala sie wokol wlasnej osi i nie dalo sie grac. Jeszcze wala mi sie gdzies taki joystick, ale do wygodnej zabawy... raczej mu daleko.
[#62] Re: Nowe Joysticki !!!

@Wojski, post #1

No i przyszły. Nie ukrywam, staram się tu nie używać takich słów ale się wk*****em. Apache który przyszedł wcale nie był zafoliowany a pudełko zostało trochę poturbowane podczas transportu (co nie jest dla mnie bez znaczenia sami rozumiecie). Napisałem już do tej firmy maila. Tylko pewnie tradycyjnie będę musiał odsyłać na własny koszt.

A jak u Was?
[#63] Re: Nowe Joysticki !!!

@Mir3k, post #62

Mój Apache też nie jest w folii (w środku wrzucony paragon).. szkoda.
Pudełko też trochę pogniecione - bo zapakowane było w inny karton który rozmiarami nie pasował do tego - i w transporcie się naruszyło (to mi akurat nie przeszkadza).

Ale Joy pachnie świeżością :)
[#64] Re: Nowe Joysticki !!!

@WojT_GL, post #63

SUPERCHARGER SV-123 w pudle i w folii. Aż żal otwierać. I jak na razie nie otworzyłem ;)
[#65] Re: Nowe Joysticki !!!

@conrdd, post #64

Mój też właśnie dotarł. Aż sie nie chce otwierać. Nawet pachnie PEWEXem
[#66] Re: Nowe Joysticki !!!

@Mir3k, post #62

Ja na 5 joy'ów 1 miałem z widocznymi śladami rozpakowania. Reszta oryginalnie zapakowane.
[#67] Re: Nowe Joysticki !!!

@ITU, post #66

U mnie wszystkie 5 SUPERCHARGERów jest zafoliowanych, ale Apache nie, dla mnie to żaden problem zamierzam go używać, :) pudełeczka w nienagannym stanie.
[#68] Re: Nowe Joysticki !!!

@Mir3k, post #62

U mnie supercharger we folii byl - nowka sztuka, ale Logic 3 nosi slady uzytkowania, niezbyt intensywnego ale jednak. Sprawdzalem go i dziala bez zarzutu. Nie chce mi sie szarpac z misiem.
[#69] Re: Nowe Joysticki !!!

@fazior, post #68

ja dopiero dostanę, ale napisałem im, że ma być tak zapakowane, żeby pudełka nie ucierpiały, box to box :)
[#70] Re: Nowe Joysticki !!!

@mccnex, post #69

Czy ja wiem? Od Logica lezy juz w koszu - jak pisalem joy fajny ale na pewno nie nowy, tak jak i pudlo.
[#71] Re: Nowe Joysticki !!!

@fazior, post #70

Do mnie przyszły dwa Pythony, oba w folii. Jeden rozpakowałem - kod daty wskazuje na produkcję w 1997 roku. Mój najstarszy posiadany Python jest z 1992 roku - robili je przez ładnych parę lat OK
[#72] Re: Nowe Joysticki !!!

@fazior, post #70

Python - nówka zafoliowana.
[#73] Re: Nowe Joysticki !!!

@newguru, post #72

U mnie też. Wszystko zalepione, w folii, pachnie nowym-starym plastikiem. Otwieram, 100% sprawne - elegancko ale niestety Mortal dodatkowych guzików nie obsługuje (czego się spodziewałem).
[#74] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#75] Re: Nowe Joysticki !!!

@w1ilk, post #67

Czyli to przez Ciebie sprzedawca podniósł cene ! :) Suma sumarum wychodzi na to że piątego
dostałeś gratis... ja też się skusze pewnie. Narazie jeszcze są. Ciekawe ile sztuk ma jeszcze facet?
[#76] Re: Nowe Joysticki !!!

@virago, post #75

A skąd takie przypuszczenia ;) osobiście dla siebie wziąłem 2, mój brat zaszalał i kupił 4 co do "gratisa" chciałbym żeby było to możliwe niestety tak nie jest. A sprzedawca już od jakiegoś czasu sukcesywnie podnosi cenę.
[#77] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#78] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#79] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#80] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#81] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#82] Re: Nowe Joysticki !!!

@w1ilk, post #76

W sumie SUPERCHARGER SV-123 poszedł w górę o 10 złotych. Popularne joye poszły w górę, LOGIC3 jest w tej samej cenie, a wydaje mi się, że Skropion chyba staniał, tak samo jak NIFIGHTER SV-301. Niewidzialna ręka rynku działa
[#83] Re: Nowe Joysticki !!!

@ITU, post #82

SCORPIONA można kupić nowego w firmie matt, ja kupowałem 2 sztuki niecały rok temu i czekałem aż wyprodukują ale za to miałem w starej cenie bodajże 35 zł :)
[#84] Re: Nowe Joysticki !!!

@QUAD, post #83

Witam,

właśnie otworzyłem paczkę z TURBO MICRO 6 (lol z nazwy...), konkretnie ta aukcja:

http://allegro.pl/joystick-turbo-micro-6-nowy-i2260164632.html

Pudełko niezafoliowane, w średnim stanie, jakoś niedbale zamknięte - ale to akurat mi nie przeszkadza. W opisie stoi jak byk że fabrycznie nowy - uważam to za bardzo dyskusyjne, niestety. Albo joy był używany niemało albo jakość wykonania jest tragiczna. Pomijając niespasowane plastiki, które mi akurat bardzo nie przeszkadzają, mikrostyki klikają fatalnie, tylko kierunek lewo klika zarówno przy wychyleniu jak i powrocie, pozostałe tylko przy wychyleniu albo tylko przy powrocie. Nie muszę chyba mówić że to może mieć przełożenie na precyzję wyczucia joya. Nie miałem joya z mikrostykami w łapie od lat ale od razu czuje się jakiś niesmak, pamiętam że mój Python kilkanaście lat temu klikał znacznie lepiej, od razu było wiadomo kiedy sygnał był wysyłany a kiedy nie.

Poza tym joy ma 2 przyciski na drążku i żadnego przełącznika, jeszcze go nie odpalałem ale zapewne oba przyciski to zwykły fire, a w opisie aukcji jest: "SINGLE FIRE / AUTO FIRE" - ??? Generalnie spore rozczarowanie.

To tyle z pierwszych spostrzeżeń. Zamierzam go podłączyć choćby żeby sprawdzić czy działa, niemniej jednak dostałem coś co nie dorównuje czemuć co uważam za standard, a w dodatku jest niezgodne z opisem na stronie aukcji. Będę kontaktował się ze sprzedającym, może później napiszę coś więcej.

Podsumowując, tego konkretnego nie polecam :(

A tak przy okazji, co byście polecali z mikrostykami?
[#85] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#86] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Nowe Joysticki !!!
[#87] Re: Nowe Joysticki !!!

@Nathanel, post #84

Do mnie przyszły wczoraj. 6 superchargerów Też zaliczyłem podwyżkę. Chciałem pythony, ale skończyły się, więc zaproponowałem, że wezmę SC zamiast nich, ale w ich cenie ... no cóż. Też nie lubię się użerać....

Na plus - wszystkie zafoliowane, jak ze sklepu:) ... no i małżonka wykazała się zrozumieniem dla mojego dziwactwa OK

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2012 22:22:25 przez mccnex
[#88] Re: Nowe Joysticki !!!

@w1ilk, post #76

Do mnie dzisiaj przyszly, supercharger w foli, Sv-133 bez foli ale tez pachnie nowoscia:)
[#89] Re: Nowe Joysticki !!!

@zorkadar, post #88

Pam, pam, pam

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2012 16:27:25 przez Lucas
[#90] Re: Nowe Joysticki !!!

@sVC6MWEk, post #89

Ludzie!!! Miejcie litosć nad innymi!!!

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2012 16:49:28 przez OSH
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem