A czy inne karty, które kupiłeś, są widoczne? Mam na myśli gdy są wpięte pod przelotkę CF>IDE, nie PCMCIA.
Jeżeli są, to przerzuć wszystko z CF, którą kupiłeś załadowaną programami, pod winuae i potem wrzuć
to sobie na kartę, która jest widoczna i możesz ja formatować Amigą, nie winuae. Ja miałem kłopot z kartą
CF bo nie dało rady jej HDToolBoxem podzielić na partycję, tylko pod winuae, bo krzyczał mi że nie ten
typ nośnika.
Większość kart CF jest typu removable media, i to się wyświetla jako typ 7 (tak mi się wydaje), w końcu
kupiłem IDE Fixed Disk Mode albo inaczej Industrial, które są widziane jako zwykły twardy dysk przez
HDToolBox i resztę programów do instalacji i dzielenia twardysków. Zrobiłem to bo kombinowałem z innymi
systemami plików i gdy coś nie poszło to musiałem różne czary mary robić pod windowsem, którego nie
mam...
Ogólnie nie ma co przekombinowywać na początku, bo po prostu jest za dużo do ogarnięcia po dłuższej
przerwie i człowiek zaczyna mieć dość tego. Co proponuję, to zainstaluj na karcie CF, która jest widoczna
pod twoją A600, workbencha z dysków które posiadasz. Wtedy możesz dalej męczyć sprawę z "niedosową"
kartą.
PS. Ja mam
taką kartę Z tym że partycje powyżej 4GB też były widoczne jako NDOS bez PFS3 ewentualnie fastata,
czy innych poprawiaczy systemu/sprzętu
Ostatnia aktualizacja: 18.05.2013 13:17:37 przez Radek_Cz