@ZbyniuR, post #22
Miałem A600 w 1993 choć wszyscy mi odradzali twierdząc że gry na tym nie chodzą. A miałem tylko dwie (zresztą jakieś niespecjalne) takie co wymagały wcześniejszego wczytania kickstarta 1.3 z dyskietki, bo reszta chodziła na 2.0 bez problemu.
@Motyl, post #36
@Duracel, post #1
@ZbyniuR, post #38
@Drupi77, post #19
A gdzie ja napisałem ze są większe możliwości rozbudowy.
A ceny kart turbo są cenowo jak w A-1200.
@Duracel, post #1
@Duracel, post #37
@Motyl, post #36
Też miałem w 1993 Amigę 600, i nie chodziło mi dosłownie tylko kilka tytułów - ale i nic specjalnego toto nie było, o ile pamiętam...
Wszystkie najlepsze gry, demka, programy - działały na Kickstarcie 2.0.
@flops, post #16
Ogólnie A600 na równi z CDTV to najciężej rozszerzalne Amigi IMHO.
@Duracel, post #1
Obecnie używam A1200 z Blizzardem IV 30/50 i OS 3.9. Głównie do odpalania starych gier i demek.
A600 byłaby idealnym retro-sprzętem gdyby miała kości AGA i procesor 030 na pokładzie.
Kto z obecnych używa dzisiaj A600 i jakie widzi główne braki względem A1200 biorąc pod uwagę moje kryteria przeznaczenia (gry, dema).
@Aurel, post #51
Bez przesady. A600 ma prawie takie same możliwości rozbudowy jak A1200.
Do tego wszystko co potrzebujesz do rozbudowy A600 możesz kupić nowe, sprawdzone i z gwarancją.
@Aurel, post #52
Główne "braki" to brak możliwości uruchomienia ok. 457 gier (według AOL), które zostały wydane na AGĘ. Nie jest to wielka strata, bo masz możliwość prawie bezkolizyjnego uruchomienia 5331 gier wydanych pod OCS/ECS (też według AOL). Masz więc prawie 12-krotnie większą liczbę gier, które natywnie i bez problemów uruchomisz na swojej A600 (po wyposażeniu w kicka 1.3 i przełączniku ramu na 0,5kb+0,5kb, na którym uruchomisz 100% wymienionego softu).
@Ender, post #48
A nie myślałeś żeby wsadzić płytę od A600 do obudowy od A1200?
Nie rozumiem tego ciśnienia na whdload. Przecież wygodniej jest mieć "stację" od Lotharka na standardowej, gołej retro Amidze i nie ma wtedy żadnych problemów że ta gra działa, ta nie działa, ta działa, ale pojawiają się krzaki, a tu potrzeba dodatkowy 1 MB pamięci. Wszystko ci pójdzie.
@RadoslawF, post #54
@Aurel, post #52
@conrdd, post #58
@Aurel, post #57