[#61] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@glichtanski, post #1

prawie 20 lat za pozno na takie spekulacje.

Dzisiaj sprzetowo nowa Amiga moze byc wlasciwie tylko PeCetem. Po co kolejny PeCet ?.
[#62] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@gx, post #61

Nowa Amiga z procesorem Intel Pentium ? jak w nowych mac :
[#63] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@Sosabowski, post #54

A mnie się wydaje że nasze hobby nie do końca jest powodowane tylko i wyłącznie tęsknotą do starych dobrych amig, lecz tęsknotą do naszych lat młodzieńczych

Każde pokolenie tak ma przecież.
Choć osobiście uważam, że ciekawiej jest pitolić o Amigach, niż o "przedwojnie", okupacji czy stanie wojennym.
[#64] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@lda, post #30

Apple jest ładne !!!

Nie jest. Było w czasach 68k i wczesnych PowerMaców. Z mojego punktu widzenia najładniejszy Mac to IIfx.

Nic nie poradzę na to, że dla mnie ideał komputera to kremowy desktop, na nim monitor CRT, do tego klawiatura na kablu zwiniętym w sprężynę. Jeśli monitor już musi być LCD, to koniecznie 4:3 i koniecznie kremowy. Podobnie estetyczny ideał sprzętu audio to dla mnie wieża z 5 segmentów i 4-drożne Altusy. Cóź począć, stary jestem...
[#65] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@Daclaw, post #64

Amiga NG była ładniutka:

[#66] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@glichtanski, post #1

Tematów było już milion , ale w sumie w ramach rozrywki czemu nie :)
Więc, chciałbym dwie nowe Amigi , jedna coś w stylu naszych Amig 1200 , poprawione AGA, więcej ChipRam, procesor 040 lub 060, 128 MB Ram, kilka portów USB , ot taka zabawka do retro grania :) .

Drugą Amigę jaką bym sobie życzył to fullwypas - jakieś G4-G5 bądź jeżeli jest to nawet szybsze PPC, płyta ATX, PCIe, DDR3, kilka gniazd SATA itd. , a wszystko w rozsądnej cenie ;) .

Oczywiście nigdy tego nie doczekam, no ale może kiedyś znajdzie się jakiś milioner Amigowiec , któy w ramach swoich zachcianek takie coś zrobi ;)
[#67] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@Olo, post #66

milioner to może być za mało w dzisiejszych czasach :)
[#68] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@lda, post #65

Nie była, miała być i nie do końca ładniutka, wygląda jak stary PM 5500 zrobiony na czarno.
[#69] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@RadoslawF, post #68

Wklej komputer który Ci się podoba z wyglądu
[#70] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@lda, post #69

Ładne były pierwsze kolorowe Maki z G3 i G4, również ładne były późniejsze aluminiowe i/lub stylizowane na aluminium. Z wcześniejszych desktopów z C64 wygrywało Atari XE a z Amigami 500 Atari ST/E, na wygląd z STE mogły konkurować dopiero "białe" desktopy czyli A1200 i A600, z dużych Amig ładna była tylko A300 a z reszty "nie Amiga" czyli CDTV, miała taki magnetowidowy wygląd.
[#71] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@RadoslawF, post #70

CDTV miała swój urok, pamiętam zachwyt sprzed 20 lat kiedy pierwszy raz zobaczyłem ją w sklepie, a na ekranie zapętlone Psygnosis Demo:

http://www.youtube.com/watch?v=bhMCngHf0Kk

ostatnio nawet zbudowałem sobie model CDTV w Blenderze:

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 17:35:58 przez jubi
[#72] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@jubi, post #71

good job !
[#73] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@jubi, post #71

Widzieliśmy na księdze mord, bardzo ładnie ci to wyszło. Widzisz, zamiast tracić czas i energię
na niepotrzebne spory zrobiłeś coś fajnego OK, widać ban na PPA ci pomógł.
[#74] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@jubi, post #71

Obrazek super, ale będę nieco złośliwy, a dlaczego nie na Amidze 68k i Real3D, LW5, MC4D itd. ? Blender jak Gimp jest be ;)
[#75] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@lda, post #65

Niech mnie ktoś poprawi, ale chyba na monitorze Amigi NG widać boinga?

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 21:13:32 przez Radek_Cz

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 21:13:53 przez Radek_Cz
[#76] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@Radek_Cz, post #75

Tak!

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 22:22:46 przez Dorian3d
[#77] Re: Jakiej nowej Amigi życzylibyście sobie...

@Dorian3d, post #76

AMIGAOS 5.0+
amiga Doggie Tee Shirt

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 22:17:20 przez Dorian3d

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2013 22:17:31 przez Dorian3d
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem