[#61] Re: pOCZYTALEM SOBIE DZIS Forum i tak mnie naszlo - Powerka i jej mozliwosci....

@Pinto, post #60

nie, nie po to

[#62] Re: pOCZYTALEM SOBIE DZIS Forum i tak mnie naszlo - Powerka i jej mozliwosci....

@Pinto, post #60

Context switche to przelaczanie CPU's i dochodzilo wtedy gdy program musial wykonac funkcje pod drugi procesor i musial czekac (tryb synchroniczny),ktos tu mowil ze razem cpu dzialac nie mogly,oczywiscie ze mogly (tryb asynchronicznym),mozna to bylo uzyc chocby w Chunky2Planar i wlasnie mp3 .Wiec np te nieszczesne odczyty z dysku zawsze byly synchroniczne,cos tam wykombinowano i stworzono asyncio.library ktore mial to usprawnic.PPC dla klasykow byl niewypalem bo nie mial natywnego systemu,wszyscy wtedy czekalismy na ppc os.Teraz w dobie pegasosa/a1 jak ktos chce kupowac ppc czy rozbudowywac klasyka to ja tego nie rozumiem,przeciez to bezsens.lepiej kupic nowsza amige i klasyka np z 030.takie cos starczy do wszystkiego juz praktycznie imo :).

Ostatnia modyfikacja: 18.12.06 19:52
[#63] Re: pOCZYTALEM SOBIE DZIS Forum i tak mnie naszlo - Powerka i jej mozliwosci....

@AmiChris, post #62

Context Switche to nie tylko przełączanie się między procami, ale również czyszczenie cache obu proców - oczywiście wiadomo co się z tym wiąże.

[#64] Re: pOCZYTALEM SOBIE DZIS Forum i tak mnie naszlo - Powerka i jej mozliwosci....

@MinisterQ, post #63

Kiedys ten temat poruszyl w pewnym magu koder grupy Potion - Mavey. Stwierdzil, ze wlasnie z tego wiadomego powodu ludzie z Phase5 nie zamontowali na tych dopalkach cache drugiego poziomu L2. Mavey okreslil to w mniej wiecej taki sposob: ...czyszczenie tej pamieci zajeloby wieki...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem