Pozwoliłem sobie zrobić mini recenzję Ryśka po aktualizacji, no więc:
Najpierw spostrzeżenia co do samej aktualizacji:
przyznaję, że chciałem załatwić sprawę bezmyślnie i jak najszybciej, czyli:
-podłączam Ryśka do kompa,
-wciskam na link z aktualizacją
-oczekuję cudów
Niestety...bo tam plik hex i nie wiedziałem co z tym zrobić.
Moim skromnym zdaniem wszystko mogłoby się znajdować w 1 linku (Ryśflasher, hexy i instrukcja)
Poza tym drogi Spidi, w instrukcji nie ma słowa o tym jak przejść w ten wolny tryb...
Trzeba sobie szukać info na własną rękę gdzieś tu w którymś poście i dobrze, że o tym przeczytałem, bo tak to bym pisał pewnie, że nie ma różnicy w działaniu.
Takie mam przyzwyczajenie z Windowsa, że czasem chce wszystko załatwić 2-ma kliknięciami

a tu niespodzianka, po amigowemu wszystko, trzeba pomyśleć, pokombinować,poszukać se info na wlasną rękę i jest

No i chwała za to, wszystko jest czego potrzeba - tylko na spokojnie trzeba podejść! :D
Jak już wszystko mamy i wiemy co robić to miłe zaskoczenie, pełna profesura.
Coś na wzór flashowania BIOSA - jak ktoś kiedyś robił.
Przyjemnie i fajnie.
Teraz odczucia po aktualizacji (ale tu uwaga, piszę to tylko i wyłącznie na podstawie myszki jaką posiadam czyli 3000dpi), czyli chciałem filmik nagrać, ale opiszę mniej więcej jak to wygląda.
Na zwykłej amigowej myszce, gdy jestem na zwyklym amigowym os (wb3.1), ze zwykłą amigową rozdzielczością, na zwykłym amigowym monitorze, to jak ustawię myszkę do lewej krawędzi (do końca w lewo) to żeby przejechać na drugą stronę, do samego końca w prawo to muszę przesunąć myszkę po blacie jakieś dobre 5 centrymetrów. Nawet sobie zaznaczylem od kapsla po piwie przejechałem na szerokość wszystkich palcy do śrubokręta, który leżał z drugiej strony
Teraz test Ryśka. Podłączając do niego moją myszkę, gdzie wciskam najpierw guzik na niej od dpi, aż zacznie chodzić możliwie najwolniej, gdzie później dodatkowo wciskam ten środkowy guzik myszki i ruszam nią, aż dioda na Ryśku mnie powiadomi, że przełączył się na ten wolniejszy tryb - to testując tym samym sposobem od krawędzi do krawędzi ruch jaki myszka wykonuje na biurku to.....aż.........0.5 centymetra!!!!
Zatem ruch jest 10x przyspieszony względem normalnej myszki.
Rozumiem 3cm, 2cm, ale 0.5cm?! Przecież to ledwo poczuje, że ruszyłem myszkę, a ona już jest na samym końcu akranu...
No ale powiedzmy, że da się przyzwyczaić. WB nawet fajnie gdy nie zwracamy na to uwagi, nie trzeba się aż tak najeździć. Wykonałem test w 2 grach.
Jedna to Cannon Fodder - uruchomiłem na A500 z dyskietek, bez wb.
Jest OK, całkiem fajnie. Przyjemnie się gra, choć trzeba się pohamować troszkę..
Druga to Kaiko i Kokosz na A1200 przez WB (o ile to ma znaczenie)
- i tu jest problem. O ile chodzenie, itd nie sprawia problemu to jak wciśniesz na jakiś item, gdzie pojawia się menu co z tym zrobić to wychodzi ta cała tzw precyzja. Po prostu ciężko jest trafić, dużo lepiej tu wypada zwykła amigowa myszka.
Reasumując to moim zdaniem zwolnij to jeszcze bardziej, przynajmniej ze 2x.
Po drugie, myślę, że ta opcja z przyciskiem przełączania trybów powinna działać odwrotnie, że jak ktoś chce szybciej to niech se wciska, a normalnie powinno być wolno, zbliżone do oryginalnych myszek.
p.s. aha działanie moich padów z Ryśkami nadal się nie zmieniło.
Grać się da tylko w trybie Joystick,a fire to trójkąt - czyli coś jest nie tak...