kategoria: Sprzęt
[#61] Re: GBS-8220 i kasety magnetofonowe

@amizet, post #60

Luz, tak tylko napisałem, ale wpadłem na kolejny pomyśl. Bo ten kabel VGA też jest za długi i mało poręczny bo gruby.
Więc zrobie coś takiego ( no ale już jutro):

PS/2 bo małe i poręczniejsze, a efekt ten sam.
[#62] Re: GBS-8220 i kasety magnetofonowe

@RomanWorkshop, post #18

Można się postarać zrobić efekt komina, ale taka kaseta musiała by stać w pionie. Otwory wtedy robi się z dołu i góry i być może w ten sposób osiągnie się odpowiednią cyrkulację. Ale ja bym zrobił coś innego. Blaszkę miedzianą z jednej strony do radiatora (może pod radiator, pomiędzy cpu a radiator) i a drugi koniec blaszki wyprowadziłbym poza obudowę. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło zrobiłbym coś na wzór heatpipe bez heatpipe.. Trzeba bowiem pamiętać o sytuacjach ekstremalnych - to w nich system chłodzenia nie może zawieść, np zawieszenie się procesora, albo procesu na 100% zasobów CPU plus wysoka temperatura w pomieszczeniu bez klimatyzacji np +30st i mamy zapiekankę...
[#63] Re: GBS-8220 i kasety magnetofonowe

@C2H5OH-bis, post #62

Może to przerost formy nad treścią, ale to był jedyny radiator jaki miałem pod ręką.

Fakt, GBS trochę się grzeje, a do tego jeszcze ciepło z monitora go teraz ogrzewa.
Nie zamierzam też już nic do niego dokupywać, kupiłem tego GBS-a bo był tani więc bezsensu ładować kasę w obudowę, chłodzenie czy co kolwiek tam innego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem